Ski Storband


Bedre enn noensinne

Etter mer enn 46 år i kontinuerlig drift holder Ski Storband stillingen som et av østlandsområdets ledende storband.

Som danseband får vi flotte tilbakemeldinger fra krevende oppdragsgivere som for eksempel Den Norske Opera, de har engasjert oss til sine julefester i flere år.

Som konsertband kan vi slå i bordet med det beste skussmål fra kresne arrangører som Oslo Jazzfestival og kulturhuset Vuotalo Hall i Helsinki.

Blir det deg vi spiller for neste gang?

 

Et danseband for de store anledninger

Dansebandet Ski Storband

Tenk deg 18 musikere i smoking som presenterer klassisk dansemusikk fra storbandstørrelser som Glenn Miller og Count Basie, og like raskt skifter over til latin, funk og rock-and-roll. Kan det tenkes et mer stilfull ramme rundt et bryllup, en 50-års dag eller et firmajubileum?

Slike engasjementer har helt siden starten vært den økonomisk ryggraden i driften av Ski Storband. Blant de mange som har trimmet dansefoten til tonene fra Ski Storband kan vi nevne:

Advokatforeningen
Den Norske Opera
Hans Majestet Kongens Garde
Highland Lodge, Geilo
Høyre
Matfestivalen, Ski Storsenter
Narvesen-konsernet
Norges Røde Kors
Norsk Kjeveortopedisk Forening
Oslo Handelskammer
Sparebank 1
Tannlegeforeningen
UMB (Universitetet for miljø- og biovitenskap)

 

Konsert og underholdning

Konsertbandet Ski Storband

Hvert år gjennomfører Ski Storband flere konsertprosjekter i egen regi, og kulturhuset Rådhusteatret midt i Ski Sentrum er vår hjemmearena. Vi vekker også begeistring hos publikum utenfor vår hjemkommune, i Oslo for eksempel i Gamle Losjen og i Saras Telt under Oslo Jazzfestival. Og vi har vært utenlands også, i England, Tyskland og Finland.

For noen år tilbake hadde vi i Ski Storband temakonserter, hvor vi viet musikken til kjente størrelser fra populærmusikken og storbandrepertoaret. Noen eksempler er Frank Sinatra, Cole Porter, Duke Ellington, Quincy Jones og Burt Bacharach. Disse konsertene ble bygget vi opp rundt fortellingene om hovedpersonenes private og musikalske liv, og de fleste har vært gjennomført i samarbeid med kjente norske og internasjonale musikere, sangere og skuespillere.

Våre hovedkonserter har etter hvert glidd over i å ha fokus på gode musikere og artister som kan bidra med å hjelpe Ski Storband til videre musikalsk utvikling. Blant artister som har hatt stor betydning for vår utvikling de siste 10 årene finner vi Silya, Rebekka Bakken, Majken Christiansen, Hildegunn Øiseth og Margareta Bengtson.

De siste 10 årene har vi videreført temakonsertene i et nytt konsept med storbandcaféer – hvor vi presenterer nytt og gammelt i forskjellige innpakninger. Her har vi hatt samarbeid med lokale, regionale og nasjonale artister som Stina Stenerud, Benedicte Barra, Frikk Heide-Steen, Harald Bergersen, Frode Kjekstad, Shannon Mowday og Torstein Ellingsens Herb Alpert Tribute Band for å nevne noen. Når vi ikke har med oss gjesteartister så er det våre egne folk som får skinne i prosjekter med musikk fra Henry Mancini, Thad Jones/Mel Lewis Orchestra, Count Basie Orchestra, Ella Fitzgerald, Buddy Rich med flere.