Musikalsk leder


Biørn Barlo – Saxofonist, instruktør, arrangør og vår musikalske leder

Biørn er nærmest vokst opp med Ski Storband, han satt selv i saxrekka i bandets tidligste år. Siden har han med mellomrom gjestet Ski Storband både som vikar og som instruktør for saxgruppa.

Biørn har musikkutdannelse fra Universitetet i Oslo og mange års musikalsk praksis innen flere musikksjangre. Ikke minst er Biørn er en av Norges beste jazzutøvere på sitt hovedinstrument, tenorsaxofonen, noe han blant annet har dokumentert på plate med Oslo Groove Company og Sandvika Storband.

Biørn overtok som Ski Storbands fjerde musikalske leder i 2003.

Biørn Barlo – Foto: Inge Karoliussen

Å overta den musikalske ledelse av Ski Storband etter Arne Hiorth føltes litt som å skulle «hoppe etter Wirkola». Bandet var blitt så bra som jeg aldri har hørt det før, med en sterk rytmeseksjon, samspilte blåsere og habile solister. Likevel, istedenfor å henfalle til skjelving i knærne i ovarennet fant jeg ut at dette var en spennende utfordring, og at jeg hadde en fordel;  jeg kjente bakken (les: bandet) veldig godt. Slik Ski Storband framstår nå er det en utfordring og en inspirasjon å få anledning til å utvikle bandet til å bli enda bedre innenfor sin tradisjon, mainstream storbandjazz, men også å hente inn impulser fra andre uttrykksformer som denne instrumentkombinasjonen har å by på. Sammen tror jeg vi kan gjøre mange gode musikalske svev, og sette stadig nye bakkerekorder.”

– Biørn Barlo