After The Show

Her kan dere lese hva dirigenten tenker i bilen på vei hjem fra dansejobb, event-oppdrag eller konsert – eventuelt noen dager senere.

«STUNT FØR SOMMEREN». INNSPILLING AV MUSIKK I «MANCAVE STUDIO», LYDSTUDIOET TIL ØYSTEIN VALLDAL, DALSSVINGEN 15c, MORTENSRUD, I PERIODEN 27.5.20 – 25.6.20.

VOKAL: Stina Stenerud. SAXER: Hanne Gundersveen – 1. altsax, sopransax. Tor Grefsgård – 2. altsax. Svein Knutsen – 1. tenorsax. Nina Trulsrud Seland – 2. tenorsax. Pål Vinland – baritonsax. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet/flygelhorn. Geir Hauger – 2. trompet/flygelhorn. Terje Fossli Pedersen – 3.trompet/flygelhorn. Kari Solheim – 4.trompet/flugelhorn. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone. Hans Georg Gunnarstorp – 3.trombone. Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano, el-piano, orgel. Øystein Valldal – el-gitar, akustisk gitar. Stig Adolfsen – akustisk bass, el-bass. Erlend Omvik – trommer. IDÉ: Ski Storband. PRODUKSJON: Biørn Barlo og Øystein Valldal. TEKNIKER: Alf Teigen.

LÅTER SOM BLE SPILT INN:

– A Pride Of Lurking Trombones (Tom Kubis)

– Só Danço Samba (arr Mark Taylor) – m/vokal

– Strollin’ (arr Rob McConnell)

«Stuntet før sommeren» ble satt igang for å ha en aktivitet i bandet mens var bandet forhindret fra å ha planlagte samspilløvelser og konserter f.o.m. 13/3 og ut vårsesongen 2020. Dette på grunn av nasjonale og regionale myndigheters iverksettelse av omfattende smittevernrestriksjoner, som følge av den verdensomfattende pandemien kalt «covid-19» eller «korona-viruset».

Jeg vil takke alle for upåklagelig innsats, gå-på-iver og motivasjon i dette «stunt-prosjektet» i en vanskelige tid som har vært (og fortsatt er) pga. myndighetenes møterestriksjoner – og i et prosjekt som aldri tidligere har vært gjort i Ski storband. Dvs. at til forskjell fra tidligere lydinnspillinger, hadde vi denne gangen ikke mulighet til å ha noe fellesøvelse på det musikalske stoffet før det ble spilt inn. Vi måtte basere oss på gruppeøvelser med 1 meters avstand til hverandre og likeledes måtte lydopptak skje på samme måte – seksjonsvis, og med de samme smittevernregler i fokus. Lydopptak ble gjennomført etter følgende plan:
1. Komp-seksjonen m/»click-track». 2. Trompet-seksjonen. 3. Trombone-seksjonen. 4. Sax-seksjonen. 5. Solister og evt. opprettingspålegg. 6. Mixing.

Som musikalsk leder var jeg rimelig spent på hva slags musikalske utfordringer som ville ligge i det å ikke overhodet hatt noe samspill på stoffet før innspilling – og hva de enkelte seksjoner ville oppleve som mest problematisk i en slik innspillings-situasjon. Dessuten hvor godt de enkelte seksjoner hadde klart å forberede seg. Arrene som var lagt ut var nemlig ikke av de aller enkleste. Og det er ikke til å komme fra at særlig «Lurking Trombones» og «Strollin'» var mest «tricky» å få på plass. Jeg hadde derfor særlig sympati med kompet som mer eller mindre måtte spille på «mistanke», uten å høre lead-stemmer, i et temmelig avansert harmonisk landskap på «Strollin'» – og med trombonene som måtte takle intrikate soli-partier på «Lurking Trombones», som bare tidligere har vært gjort med samplingsteknikker på datamaskin av Tom Kubis. Det er ikke alltid så lett å realisere «live» det som på en datamaskin høres «tøft ut». Jeg vil si at alle seksjonene kom hederlig fra det med versjons-innspillinger på alt stoffet som var gode nok til kunne brukes til videre bearbeiding/mixing. Mye må nok allievel rettes på i mixen, men fordelen er at alt er spilt inn med såkalt «klikk». Det gjør det relativt greit å få manipulert unøyaktigheter digitalt.
Jeg er også veldig tilfreds med at alle seksjonene hadde jobbbet så bra som det var mulig på gruppeøvelser og at tiden hver seksjon brukte i studio var omtrent likt, ca. 3,5 timer i snitt på hver gruppe. Solistpåleggene gikk veldig greit, og jeg mener det var et sjakktrekk at Stina Stenerud var hanket inn til å synge portugisisk på Só Danço Samba.

I skrivende stund er foreløpig bare Só Danço Samba å langt mixet ferdig til å kunne bli presentert på sosiale medier som en sommerhilsen til publikum fra Ski Storband. De to andre låtene ble det ikke tid til å få mixet ferdig før fellesferien satte inn, men det vil bli gjort til høsten.

Denne gangen vil jeg rette en ekstra stor takk til Øystein Valldal som gjorde en formidabel jobb med å forhåndsmixe sambaen før jeg var med på sluttmixen. Dessuten at han stilte studioet sitt til disposisjon, og att på til fikk med den dyktige og hyggelige teknikeren Alf Teigen til å bistå under opptakene – som ikke minst passet på å lufte i studio mens en varmebølge sto på som verst i juni.  Jeg vil også rette en stor takk til de som stilte heimene siden til disposisjon for gruppeøvelser, og som i stor grad bidro til positivt samspill med bevertning av ymse slag.

Til slutt vil jeg ønske Arne Kirkhorn Rødvik og Svein Knutsen hjertelig velkommen tilbake i bandet igjen etter en tids fravær.

HA EN RIKTIG GOD SOMMER!

 

STORBANDCAFÉ, LØRDAG 25.1.20, FOAJÉEN I RÅDHUSTEATERT I SKI. «BARITONE MADNESS» med HARALD BERGERSEN – barytonsax.

SAXER: Hanne Gundersveen – 1. altsax, sopransax, klarinett, barytonsax.Tor Grefsgård – 2. altsax, barytonsax Svein Knutsen – 1. tenorsax, klarinett, barytonsax. Nina Trulsrud Seland – 2. tenorsax, klarinett, barytonsax Pål Vinland – baritonsax. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet/flygelhorn. Geir Hauger – 2. trompet/flygelhorn. Terje Fossli Pedersen – 3.trompet/flygelhorn. Kari Solheim – 4.trompet/flugelhorn. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone, perkusjon. Bjørn Tveøy – 3.trombone. Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano, el-piano. Øystein Valldal – gitar. Karl Erik Husebye – akustisk bass, el-bass. Erlend Omvik – trommer, perkusjon.

SETT 1:
K 633 In A Mellow Tone
K Unr Jeru (arr Mulligan)
K Unr Summer Serenade (arr Bergersen)
K Unr The Midnight Sun Never Sets (arr Bergersen)
K Unr Evanescence (arr Boland)
K 521 Alfie
K Unr A Ballad (arr Brookmeyer)
K Unr Body And Soul (arr Bambridge)
PAUSE
SETT 2:
K 628 Night In Tunisia
K 720 Mulligan Tawny
K Unr Song For Strayhorn (arr Mulligan)
K Unr Waltzing Mathilda (arr Seland)
K Unr North Atlantic Run (arr Seland)
K Unr Waltz For You (Bergersen)
K Unr Baritone Madness (arr Barlo)
Planlagt XTRA:
K Unr Merlin (arr Barlo)

JA, DA BLE DETTE FAKTISK EN ORDENTLIG JAZZKONSERT. Stinn brakke (110 betalende ++). God og positiv stemning hos publikum. Bandet leverte variert repertoar av «swing, be-bop og latin-jazz»-låter så det holdt. Fint ensemblespill og solide ad lib solos. Alle låtene gikk veldig bra, bortsett fra «A Night In Tunisia» som var en del rytmisk «shaky», Det kan jeg leve med når innsatsen og det musikalske resultatet ellers var upåklagelig. Galskapen (på den riktige måten) kom til sin fulle blomst til slutt med framføringen av «Baritone Madness», og med hele med 6 barsaxer i aksjon. Jeg sikker på at ingen noensinne vil glemme synet og lyden av dette av de som var å hørte på. Og jeg er sikker på at det er ingen storband i Norge som har framført noe med 6 barsaxer samtidig. Harald var i storform og smilte fra øre til øre etter konserten (det er det ikke alle som opplever ifølge de som kjenner ham godt) – og han var veldig fornøyd med bandet.
Denne gangen går en ekstra takk til saxegruppa som, uten å klage, måtte bære på tunge tunge horn til en god del øvelser for å få til «galskaps-effekten» på denne konserten.
Og – dette var den siste konserten med Arne Kirkhorn Rødvik som fast medlem på pianokrakken i 3 1/2 år. Vi liker ikke at du slutter, men skjønner at du må prioritere annerledes med tiden din, bl.a. med å fullføre doktorgraden du holder på med. Takk, Arne, for «outstanding» musikalsk innsats, og vi ønsker deg lykke til videre!

HØST- OG JULEKONSERT, LØRDAG 30.11.19 I RÅDHUSTEATERT I SKI, HOVEDSALEN. «HISTORIEN OM THE ANDREWS SISTERS» med UNDERHOLDNINGSVOGNA – Maiken Kroken (vokal), Benedicte Barra (vokal) og Kersti Ekman (vokal).

SAXER: Hanne Gundersveen – 1. altsax, klarinett, Tor Grefsgård – 2. altsax, klarinett, Svein Knutsen – 1. tenorsax, klarinett. Nina Trulsrud Seland – 2. tenorsax, klarinett. Pål Vinland – baritonsax, bass-klarinett. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet. Geir Hauger – 2. trompet, kornett.Terje Fossli Pedersen – 3.trompet. Kari Solheim – 4.trompet. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone, perkusjon. Stein Jaksjø – trombone. Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano, el-piano. Øystein Valldal – gitar. Helge Ellingsen – akustisk bass, el-bass. Erlend Omvik – trommer, perkusjon.

JEG MÅ INNRØMME at jeg på forhånd var litt i tvil om hvordan denne høst- og julekonserten ville bli mottatt i forhold til fjorårets flotte konsert med Rebekka Bakken. Ikke fordi jeg var i tvil om at det musikalsk ville bli bra, men for at kanskje programmet var litt for «old fashioned» i forhold til nevnte konsert i fjor, og annet vi har holdt på med. Men min tvil ble gjort fullstendig til skamme da jeg etterpå møtte mine «fans» og andre som sa at denne konserten hadde vært HELT FANTASTISK! Og at det var DEN BESTE konserten bandet har gjort! – Skal vi tro på det? Ja, langt på vei, selv om jeg nok ikke er helt enig i at det er den aller beste konserten Ski Storband har gjort. Men at publikum gir en så overstrømmende respons skal vi bare ta til oss. Vi skal også bare ta til oss at Underholdningsvogna var kjempehappy etter konserten, og i «beruselsen» mente at vi kunne være med dem på turné med dette programmet. Tror de var overrasket over hvor profft bandet løste den musikalske oppgaven. Virket som de ikke var vant til det fra andre band de har hatt lignende konserter med. Og dette bringer meg over til at jeg denne gangen vil gi hele bandet en ekstra stor takk for innsatsen, tolmodigheten med innøvingen og framførelsen av dette stoffet – som jeg vet kanskje ikke var det mest motiverende i utgangspunktet. Og videre – jeg vil takke hver og en for «spesielle innsatser» med følgende: Erlend – for steady drumming og fin løsning med maracas på «Rum & Coca-Cola». Helge – for utmerket bassistanse, som alltid. Øystein for tolmodig og fin komping på dette stoffet uten å få en eneste solo. Arne for prima boogie-woogie-piano og «syntetisk» xylofon. Torbjørn for solide basstrombone-toner. Stein for at han minte meg på at Glenn Miller-stoff må spilles uten ironi, ellers kan man la det være. Geir G. for nydelig trombonebacking-solo på «Near You». Fredrik for fin blending på 2. trombone, steady bongos på «Rum & Coca-Cola, og for øvrig ordnet med god lyd for jentene på øvelser. Kari for at jeg hører en solid 4. trompet-stemme i rekka. Terje for fin solo på «Tuxedo Junction». Einar for å «ta’n helt ut» med meksikansk kostyme (poncho og hatt) i soloframfølelsen på «Rum & Coca-Cola». Geir H. for at han fiksa fram kornetten fra mørke gjemmer og spilte soloer som Bobby Hacket kunne misunt ham. Pål for utmerket bassklarinett på «Near You. Nina for ekstra god lyd i klarinetten. Svein for fin blending i rekka. Tor for fint lead-spill på «American Patrol». Hanne for utmerket klarinettspill og soloer. Og til hele ensemblet – for så godt som stilriktig backing bak jentene – og for positiv innstilling til «staging» på eget stoff.
Vi kunne vel ha tenkt oss en god del flere publikummere enn de ca. 160-70 som dukket opp. Men det er ikke lett å dra et akseptabelt publikumsoppmøte når det florerer av julekonserter rundt omkring i november og desember. Da må man nok ha et skikkelig stjernenavn på platkaten.

KONSERT: «MONICA ZETTERLUND REVIVAL». KULTURARENA AURSKOG-HØLAND, BJØREKLANGEN, SØNDAG 22.9.19, I FORBINDELSE MED FORENINGEN NORDEN 100 ÅR.
KÅSERI: JAZZ I NORDEN PÅ 50- OG 60-TALLET MED KÅSØR JOHAN HAUKNES FRA OSLO JAZZ CIRCLE, kl. 19.00 – 19.30.
KONSERT MED STINA STENERUD – vokal, kl. 19.30 – 21.30.

SAXER: Hanne Gundersveen – 1. altsax, klarinett, fløyte. Tor Grefsgård – 2. altsax, klarinett, fløyte. Svein Knutsen – 1. tenorsax, klarinett. Nina Trulsrud Seland – 2. tenorsax, klarinett. Pål Vinland – baritonsax, bass-klarinett. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet. Geir Hauger – 2. trompet. Terje Fossli Pedersen – 3.trompet. Kari Solheim – 4.trompet. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone. Odd Pettersen – 3.trombone. Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano. Øystein Valldal – gitar. Helge Ellingsen – akustisk bass og el-bass. Erlend Omvik – trommer.

SOM NEVNT TIDLIGERE – DENNE KONSERTPRODUKSJONEN ER ET BLINKSKUDD! Det er derfor synd om dette skulle være den siste konserten med dette stoffet. Stina var veldig happy etter konserten og er mer enn keen på å gjøre flere konserter med oss. Jeg registrerer at dette også er sammefallende med bandets ønske – og nå som vi at på til begynner å få det meste av stoffet innunder huden. Konserten har så mye innhold og det er langtfra utspilt. Jeg skal ta på meg skylda for 2 tilfeller av upresis dirigering. Det ene var utydelig 1’er på outroen til «Bedårande Sommarvals og utydelig «cuing» for blåsen på introen til «Rain or Shine». Samtidig merket jeg en viss ukonsentrasjon mot slutten av konserten, så da er vi forhåpentligvis skulls. Ellers var det mest av framførelsen veldig bra og det var mange godord fra diverse publikummere etter konserten. Lyden kan vi ikke klage på i det flunka nye kulturhuset på Bjørkelangen, men til evt. en annen gang vi kommer dit, så skal vi se nøyere på oppstillingen av hele bandet. Jeg liker det bedre når bandet er rigget tettere enn det som var tilfellet her. Visuelt ser det fint ut for publikum, men det går ut over kommunikasjonen i bandet mht. «timen». Bortsett fra det – dette var vel blåst! og vi kan notere oss for nok en fin konsert som bare vil gjøre godt for bandets allerede gode omdømme.

KONSERT: «MONICA ZETTERLUND REVIVAL» MED STINA STENERUD – vokal. , kl. 20.00 – 22.00. HERR NILSEN I OSLO, SØNDAG 15.9.19.
SAXER: Hanne Gundersveen – 1. altsax, klarinett, fløyte. Tor Grefsgård – 2. altsax, klarinett, fløyte. Svein Knutsen – 1. tenorsax, klarinett. Nina Trulsrud Seland – 2. tenorsax, klarinett. Pål Vinland – baritonsax, bass-klarinett. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet. Geir Hauger – 2. trompet. Terje Fossli Pedersen – 3.trompet. Kari Solheim – 4.trompet. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone. Odd Pettersen – 3.trombone. Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano. Øystein Valldal – gitar. Helge Ellingsen – akustisk bass og el-bass. Erlend Omvik – trommer.

DET VAR TRIVELIG å være tilbake igjen på Herr Nilsen med Ski Storband. Bandet kunne mildt sagt vært på Herr Nilsen oftere, for det var gått hele 6 år siden sist bandet var her med tenorsaxofonisten Eric Alexander (USA) og gitaristen Frode Kjekstad (NO). Men – det er ikke lett å trekke folk til Herr Nilsen på en søndag kveld, så kanskje det er like greit. Det fikk vi også føle på på denne kvelden. Vi kunne nok ha tenkt oss noe bedre besøk. Dog ble det likevel en bra gig. Både fordi bandet ikke lot seg affisere av denne situasjonen og leverte en fin konsert, og fordi det publikummet som var der fulgte entusiastisk med på det som skjedde fra scenen. Både musikalske- og verbale poenger fikk respons fra salen. Jeg har bare én positiv og én negativ melding til bandet fra denne spillinga. Det positive er at bandet ikke gikk i fella om å spille dobbelt så sterkt fra denne scenen i forhold til normal styrkegrad ellers. Det setter jeg veldig pris på. Jeg vet at bl.a. at Sandvika Storband svært ofte ikke har hatt den samme «moralen» på dette når de har spilt på Nilsen. Det er nemlig slik at akustikken i rommet innbyr til å trå til litt ekstra på styrkegraden fordi man ikke får noe klanghjelp fra rommet. Det må da sies at vi også på denne konserten var veldig heldig med en lydmann (Dan Vikan) som forstod å balansere vokal-lyden «utenpå» storbandet. Det negative: Fremdeles er det er det en del unødvendige «sild» her og der i det som blir spilt. Håper vi skal få tatt knekken på dette når vi skal spille neste konsert på Romerike Kulturhus – og som er en konsert jeg gleder meg veldig til.

STORBANDMATINÉ: «MONICA ZETTERLUND REVIVAL» . KONSERT MED STINA STENERUD – vokal, kl. 17.30 – 19.30, KOLBEN KULTURHUS SAL 2, LØRDAG 14.9.19.
SAXER: Hanne Gundersveen – 1. altsax, klarinett, fløyte. Tor Grefsgård – 2. altsax, klarinett, fløyte. Svein Knutsen – 1. tenorsax, klarinett. Nina Trulsrud Seland – 2. tenorsax, klarinett. Pål Vinland – baritonsax, bass-klarinett. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet. Geir Hauger – 2. trompet. Terje Fossli Pedersen – 3.trompet. Kari Solheim – 4.trompet. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone. Odd Pettersen – 3.trombone. Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano. Øystein Valldal – gitar. Helge Ellingsen – akustisk bass og el-bass. Erlend Omvik – trommer.

DET VAR ET SJAKKTREKK å flytte konserten til Sal 2, både spillemessig, lydmessig og mht. publikum. Opprinnelig plan om å ha det i Sal 1 hadde ikke fungert noe særlig bra i forhold til å arrangere en slik konsert på en lørdag ettermiddag/kveld. Det hadde ikke på langt nær blitt den samme «jazzklubbstemningen» i en stor sal med det publikumsoppmøte som var.
I sal 2 fikk vi til dette, og det føltes ut som det var nesten fullt i salen. Samtidig som dette er et godt rom å spille i for storband, så hadde vi også nytte av en særdeles dyktig lydtekniker, Gergø Vikar (ja, han heter Vikar), og som hadde kjørt lyd for Stina tidligere. Det gjorde sitt til at vi fikk balansert Stina i forhold til bandet slik at hun hørtes «utenpå bandet» i lydbildet, og at dermed at også tekstene ble godt hørtbart for publikum. Dette er et viktig aspekt i formidlingen av Monica Zetterlunds scenekunst. Bandet låt i det store og hele veldig bra, og jeg fikk mange særdeles positive reaksjoner fra publikum. Jeg er langt på vei enig i dette, men jeg har også ett ankepunkt: Ja, det låter bra og publikum oppfatter det slik, men dere og jeg vet at ikke alt er helt på plass til enhver tid. Det er en del unødvendige småfeil her og der og detaljer som uteblir – og det skjer på forskjellige steder fra gang til gang. Dette er jeg ganske sikker på for en stor del skyldes ukonsentrasjon, og fordi det ennå ikke er slik at vi har alt stoffet helt present. Stoffet er ikke det vanskeligste vi har spilt, men det krever oppmerksomhet og tilstedeværelse hele tiden.
Det er for øvrig tydelig at denne konsertproduksjonen med Monica Zetterlunds repertoar engasjerer og fenger publikum. En slik publikumsreaksjon på det vi formidler tror jeg ikke bandet har oppnådd så mange ganger tidligere. Det oppleves at publikum tidvis blir berørt av det de hører, og noen gråter litt av og til. Det er også tildels et sakkyndig publikum som kommer, og som kjenner mye til Monicas liv og levned og musikalske karriere. Etter denne konserten opplevde både Stina og jeg å få en sms fra en interessert tilhører som påpekte at vi hadde sagt en feil i presentasjonen av en låt. Dvs. vi henviste ved et tilfelle til en revy somhet «Grøna Hund», men det riktige skulle være «Glaset i öret». Morsomt med en slik korreksjon fra en tilhører og det viser at det vi driver med er langt fra likegyldig. Denne konsertproduksjonen er et blinkskudd!

EVENTJOBB m/MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal). MATFESTIVALEN I SKI PÅ SKI STORSENTER, LØRDAG 24.8.18.  3 SETT: Kl. 11.10 – 11.45, 13.00 – 13.40 og 15.00 – 16.00. Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Svein Knutsen – 1. tenor. Mark Heinecke – 2. tenor, fløyte, piccolo . Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Kari Solheim – 4.trp. Tromboner: Fredrik Fransen Gusdal – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Komp: Arne Kirkhorn Rødvik- piano. Odd Dalbye – bass. Erlend Omvik – trommer.

BORTSETT FRA EN RIMELIG «FAR OUT FRIJAZZ-VERSJON» AV LÅTEN «VALERIE» – så gikk det meste av spillinga bra. Særlig 3. sett var slettes ikke gæ’ernt. Og i forhold til i fjor var lydprøven eksemplarisk både mht. spilleklart fullt band kl. 09.00 og gjennomføring. Det var nydelig vær og mange folk (flere enn i fjor), og jeg mener vi leverte varene i forhold til oppdraget vi var gitt – som vi gjorde sist. Det burde borge for at vi også får dette oppdraget til neste år. Et par ting: 1. Oppdraget i år var utvidet med 15 minutter lenger effektiv spilletid enn fjorårets. Det siste settet var på 60 minutter. Ett sett for bandet bør i være lenger enn 45 minutter. 2. Kompet etterlyste en flink gitar-vikar på denne jobben. Med 2 relativt ferske medlemmer (bass og trommer) var det mye stoff å sette seg inn i for dette spilleoppdraget. En gitar hadde derfor vært til god hjelp. Derfor en ekstra takk til kompet denne gangen for sporty å trå til i denne situasjonen. Ellers – vel blåst til alle sammen!

STORBANDCAFÉ: «MONICA ZETTERLUND REVIVAL». FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI, LØRDAG 8.6.19. KÅSERI: JAZZ I NORDEN PÅ 50- OG 60-TALLET KL. 14.00 – 14.30 KÅSØR: JOHAN HAUKNES FRA OSLO JAZZ CIRCLE. STØTTET AV «FORENINGEN NORDEN FOLLO». KONSERT MED STINA STENERUD – vokal. , kl. 14.30 – 16.30.

SAXER: Harald Bergersen – 1. altsax, klarinett, piccolo, fløyte, alt-fløyte. Tor Grefsgård – 2. altsax, klarinett, fløyte. Svein Knutsen – 1. tenorsax, klarinett. Nina Trulsrud Seland – 2. tenorsax, klarinett. Pål Vinland – baritonsax, bass-klarinett. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet. Geir Hauger – 2. trompet. Terje Fossli Pedersen – 3.trompet. Kari Solheim – 4.trompet. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone. Odd Pettersen – 3.trombone. Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano. Øystein Valldal – gitar. Odd Dalbye – el-bass. Erlend Omvik – trommer.

JA, VI GREIDE DET IGJEN – å gjenta suksessen fra i mars i fjor med å samle fullt hus med Monica Zetterlund-program og Stina Stenerud i front – og at på til var det pinseaften. Det var mange fine tilbakemeldinger fra publikum. Ikke minst fra Knut Bjørkman som var der fra Foreningen Norden, og som står for konserten vi skal ha på Bjørkelangen i september med dette programmet. Stina var happy etter konserten og de fleste av publikum var også happy. Jeg kunne latt det bli med det, men denne gangen var ikke jeg helt happy – selv om mye var bra. Det skyldes 3 ting; Kåseriet, musikkframførelsen av bandet og lyden. Først kåseriet: Bra innhold, men ble forstyrret av dårlig teknisk forberedelse og at musikkeksempler ble spilt av mens foredragsholder snakket. Dette var ikke bra. Dessuten var lydavspilling på for høyt volum i forhold til det verbale. Så musikkframførelsen: Bar preg av at det var mye nytt stoff pga. nye arrangermenter på ca. halvparten av låtene. Tror ikke publikum merket det så mye, men vi vet alle at vi ikke denne gangen hadde alt stoffet helt present. Og til slutt – lyden: Stina ble for svak i forhold til bandet og jeg fikk mange reaksjoner på at folk hadde problemer med å høre teksten – som i dette stoffet er spesielt viktig å få fram. Har mistanke om at det interne anlegget i foajeen på Rådhusteatret ikke er så bra som bandets eget lydanlegg. I hvert fall var det, så vidt jeg husker, ingen som klagde på vokallyden på forrige konsert med Stina – og da brukte vi vårt eget anlegg. En ekstra stor takk går denne gangen til Fredrik Gusdal som hjalp og fikset tekniske problemer for kåsør. Dessuten at han fikk det maksimale ut av lyd med det relativt dårlige lydanlegget i foajeen.

DANSEJOBB m/MAJKEN CHRISTIANSEN – vokal: CARSTEN O. FIVE 70 ÅR. HOTELL CONTINENTAL, OSLO, 4.5.19.
SAXER: Harald Bergersen – 1. altsax og klarinett. Hanne Gundersveen – 2. altsax. Kåre Rognsaa – 1. tenorsax. Jon Petter Andersen – 2. tenorsax. Pål Vinland – baritonsax. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet. Geir Hauger – 2. trompet. Terje Fossli Pedersen – 3.trompet. Espen Grepperud- 4.trompet. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone. Bjørn Tveøy – 3.trombone. Steffen Stokland – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano. Øystein Valldal – gitar. Helge Ellingsen – bass. Erlend Omvik – trommer.

MAIL FRA CARSTEN O. FIVE 6.5.19:

«Til Geir!

70-årsdag på Continental.

Tusen takk for topp innsats fra orkesteret.

Alle er strålende fornøyd og mektig imponerte. De kastet seg inn i dansen og hadde utrolig flott.

Fantastisk trøkk når dere setter i gang.

Hils til alle sammen og gi masse ros.

……

Carsten».

Says it all. Vi leverte varene!

En ekstra takk til Geir Gaarder som formidlet dette oppdraget til Ski Storband fordi Gardemusikernes Storband ikke kunne stille mannskap. Geir var også koordinator mellom Carsten og bandet.

STORBANDCAFÉ: «HENRY MANCINI CAFÉ». FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI, 30.3.19.
SAXER: Harald Bergersen – 1. altsax og klarinett. Tor Grefsgård – 2. altsax. Svein Knutsen – 1. tenorsax. Jon Petter Andersen – 2. tenorsax. Pål Vinland – baritonsax. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet. Geir Hauger – 2. trompet. Olav Brattegård – 3.trompet. Kari Solheim – 4.trompet. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone. Odd Pettersen – 3.trombone. Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano. Øystein Valldal – gitar. Helge Ellingsen – bass. Erlend Omvik – trommer.

STINN BRAKKE (ca. 110 publikummere). Fin musikk. Band som låter veldig bra. Høylytte positive tilrop fra publikum. Kan det bli bedre på en storbandcafé? Nei, nesten ikke.Det var vel slik vi i utgangspunktet forestilte oss og håpet på at storbandcaféene kunne bli. Og vi har fått det til, flere ganger. Selv uten ekstra «stjernartist» på plakaten trekker vi mye publikum. Det var tydelig at det var Ski Storband som folk kom for å høre på og at programinnholdet fenget – musikken ti Henry Mancini. En fin vri på konserten var at vi spilte noen låter i forskjellige versjoner. Det kommenterte mange til meg under pausen og etter konserten. De synes det var veldig artig. Takk for fine framførte versjoner av låter/arrangementer vi hadde på menyen og ikke minst solide solistprestasjoner over hele linja. Yes, sånn skal en storbandcafé være!

DANSEJOBB m/MAJKEN CHRISTIANSEN – vokal. PERSONALLØFTERFORENINGEN, LOSBY GODS, LØRDAG 16.3.19.
SAXER: Hanne Gundersveen – 1. altsax, Tor Grefsgård – 2. altsax, Kåre Rognsaa – 1. tenorsax, Nina Trulsrud Seland – 2. tenorsax, Pål Vinland – baritonsax. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet, Geir Hauger – 2. trompet, Terje Fossli Pedersen – 3.trompet, Kari Solheim – 4.trompet. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone, Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone, Odd Pettersen – 3.trombone, Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano, Øystein Valldal – gitar, Helge Ellingsen – bass, Erlend Omvik – trommer.

DET ER SÆRDELES HYGGELIG å lede et band som leverer varene til tross for få gjester (ca. 50), problemer med sviktende notelys og tildels vanskelige akustiske forhold. Jeg er ikke i tvil om at bandets kvalitet er et resultat av jevnlig konsertering (storbandcaféer etc.) og som gjør at det blir en rutine på framføring, selv på dansestoff som vi ikke spiller så ofte. Det var mye bra tilbakemeldinger fra gjestene i selskapet og fra selve oppdragsgiver. Én av gjestene unnskyldte seg for meg fordi han ikke danset så mye, men syntes det var flott å bare sitte og høre på bandet. Den beste reklame for forhåpentligvis å få flere inntektsgivende jobber til bandet, er når det gjennomføres som det ble gjort her. Tusen takk til alle for utmerket innsats.

STORBANDCAFÉ: «TUESDAY NIGHT BIG BAND» m/THOMAS JESSEN – vokal.
FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI, 12.2.19.
SAXER: Hanne Gundersveen – 1. altsax, Tor Grefsgård – 2. altsax, Svein Knutsen – 1. tenorsax, Nina Trulsrud Seland – 2. tenorsax, Pål Vinland – baritonsax. TROMPETER: Einar Jemtland – 1 trompet, Geir Hauger – 2. trompet, Terje Fossli Pedersen – 3.trompet, Kari Solheim – 4.trompet. TROMBONER: Geir Gaarder – 1. trombone, Fredrik Fransen Gusdal – 2. trombone, Odd Pettersen – 3.trombone, Torbjørn Eide – basstrombone. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik – piano, Øystein Valldal – gitar, Helge Ellingsen – bass, Erlend Omvik – trommer.

SNØKAOS OG TRAFIKKPROBLEMER la ingen demper på gjennomføringen av denne storbandcaféen, en tirsdag midt i februar måned. Bandet leverte mye bra musikk og Thomas Jenssen var i slag som vi aldri har hørt ham før. Selv om det ikke var fullt hus, så må vi si at det var et rimelig bra oppmøte av publikum, tatt i betraktning snøværet og «ukurant» konsertdag i forhold til våre storbandcaféer på lørdager. Det var bare gode ord å høre fra folk etter konserten. Det gikk for det meste på at det var fint å høre en mannlig sanger med bandet og at Thomas har en stemme som appelerer. Dessuten at det er noe spesielt med Ski Storband. Bandet har en «sting og swing» som f.eks. ikke Siggerud Storband eller Follo Storband har. Jeg antar at folk da prøver å beskrive at Ski har presisjon og tydelighet i framførelsene og at det samtidig swinger mye mer enn andre storband de kjenner til.

Vi er selvfølgelig helt enig i dette og tar det til oss. Bra jobba! Takk skal dere ha – og ha en fin vinterferie!

HØST- OG JULEKONSERT «WAITS FOR CHRISTMAS» m/REBEKKA BAKKEN (vokal)
RÅDHUSTEATRET I SKI, HOVEDSALEN, 1.12.18
SAXER: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopransax, fløyte, klarinett,bassklarinett. Tor Grefsgård – 2. alt, fløyte, klarinett, bassklarinett. Kjetil Sletsjøe Svendsen – 1. tenor,fløyte, altfløyte. Nina Trulsrud Seland – 2. tenor, bassklarinett. Pål Vinland – barsax, bassklarinett. TROMPETER: Einar Jemtland – leadtrp, flygelhorn. Geir Hauger – 2. trp, flygelhorn. Terje Fossli Pedersen – 3.trp, flygelhorn. Kari Solheim – 4.trp, flygelhorn. TROMBONER: Geir Gaarder – leadtrb, euphonium. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. KOMP: Arne Kirkhorn Rødvik- flygel, synthesizer. Øystein Valldal – gitar. Joachim Mørch Meyer kontrabass, el-bass. Vegard Staum – trommer.

JEG ER TEMMELIG SIKKER PÅ at det i Ski Storbands konserthistorie ikke har vært levert en mere kunstnerisk musikalsk framføring enn det som ble gjennomført på denne konserten og med et nivå på utøvelsen som bandet ikke har oppnådd tidligere. Det bekreftes med at Rebekka Bakken var «over the top» fornøyd med bandet og konserten i sin helhet. Sett i relasjon til at Rebekka bare har gjort konserter med dette «Tom Waits-stoffet» med hr-Big Band (Frankfurt Radio Big Band) tidligere og at hun er en artist med stjernestatus i mellom-Europa, så må vi si at vi at vi innfridde kvalitetskravene i forhold til hva hun er vant til, og forventer, av høyt musikalsk nivå i formidlingen av sin kunst.
Det har vært mye fokus på de omfattende treblåseroppgavene som de utsøkte arrangementene av Jürg Keller (leder i hr-Big Band) krever for å få til denne musikken. Med rette, selvsagt, og saxegruppa løste denne oppgaven meget bra. Men jeg vil også påpeke at uten utmerket klangbehandling og støtte fra hele brass-seksjonen så hadde ikke musikken i arrene kommet til sin rett. Dessuten også at kompet fulgte opp til fulle med time, dynamikk og klang de også, gjorde at bandet som helhet fikk til idéen med denne musikken. For det er det dette dreide seg om – å få til klangen og å få den ut så publikum skjønte at her var det musikalsk innhold de ikke hadde hørt fra bandet før. Da spilte det ingen rolle om det var relativt ukjent melodier for det publikummet som var der. Dog skal vi ikke kimse av at publikum fikk gåsehudreaksjoner av, den for folk kjente, «What A Wonderful World» til slutt i det ordinære programmet (takk til Pål som fant fram til arret – og takk til meg selv som mer eller mindre insisterte på at Rebekka måtte synge denne). Det var også utenom vanlig solide solistiske innslag fra mange i bandet. Jeg vil ikke nevne noen spesielt, men framheve at dette ikke minst bidro til å framheve konserten og vise hvilket høyt nivå bandet er på i dag. For meg som musikalsk leder har dette konsertprosjektet vært særdeles givende å jobbe med, både musikalsk og med bandet.
Så, i kontrast til det musikalske resultatet – en «lydprøve fra helvete» med en forsinkelse i rigging av teknisk utstyr jeg ikke har opplevd før – og jeg har opplevd en del. Over 2 timers forsinkelse i forhold til oppsatt tidsplan fra oss og som teknisk ansvarlig i Rådhusteatret hadde godkjent på forhånd. Planen hadde også klare spesifikasjoner over hva vi trengte av lydutstyr. Dette ble heller ikke fulgt opp uten at det ble påpekt fra oss. Resultatet av dette ble en knapp 20 minutters effektiv lydprøve. En fullstendig uakseptabel arbeidssituasjon for både bandet og meg som musikalsk leder foran en konsert. Det ble bl.a. mangelfull tid til å sette optimal monitoring og jeg har stor sympati for de av dere i bandet som måtte bale med dette. Jeg setter umåtelig pris på at ingen i bandet ikke gikk sure av all ventingen og ineffektiviteten fra teknisk personell. Her var dere proffe og teknikere uproffe. Konserten gikk bra, ikke på grunn av, men på tross av andres dårlige jobb. Jeg er også sjeleglad for at vi hadde med en artist som Rebekka som tok dette veldig pent og «coolt». Det kunne vi ikke vite om på forhånd. Jeg forventer at styret i bandet tar denne uholdbare lydprøven opp med ansvarlig ledelse i Rådhusteatret i Ski og at denne ledelsen gir oss en beklagelse med løfte om å kvalitetssikre lydrigg for senere konserter vi skal ha der. Avslag i leieprisen bør vi også få. Et pluss i boka må vi likevel gi lyd- og lysteknikere når vi «in the end» spilte konserten. Lyden ut var meget bra.
Jeg synes for øvrig det er et «scoop» av Ski Storband å ha «catchet» Rebekka Bakken i momentet hun er i som «coming» artist i Norge. Det bør være interessant for festivaler og kulturhus å kjøpe denne konserten av oss og jeg ønsker styret all mulig lykke til med å prøve å få til flere konserter med Rebekka. At vi fikk et fint forhåndsoppslag ØB før konserten var bra, men jeg synes det er begredelig at det ikke var noe presse tilstede på konserten. Det kunne forhåpentligvis ha hjulpet bandet en del i forsøk på å få komme ut videre med konserten.
Til slutt. Denne gangen vil jeg igjen gi en ekstra stor takk til alle sammen for gjennomføring av dette konsertprosjektet, all arbeid med innøving og musikalsk innsats – og ikke minst administrativ innsats. Selv om konserten ikke var siste gang vi møtes før jul vil jeg ønske alle en riktig God Jul! Dere kan spise ribbe, sylte og akevitt med god samvittighet.

STORBANDCAFÉ: HARRY ARNOLD RADIO BIG BAND
FOAJÉN I RÅDHUSTEATRET I SKI, 29.9-18, kl. 14 – 16
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopransax, fløyte. Tor Grefsgård – 2. alt, klarinett.Kjetil Sletsjøe Svendsen – 1. tenor. Nina Trulsrud Seland – 2. tenor. Pål Vinland – barsax, klarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Kim Koffeld – 3.trp. Kari Solheim – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Stein Jaksjø – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Komp: Arne Kirkhorn Rødvik- piano. Øystein Valldal – gitar. Joachim Mørch Meyer el-bass. Vegard Staum – trommer.
«BANDET LÅTER TIGHT OG DET SWINGER.» Fint ensemblespill og gode solister». «Veldig fin balanse». «Bandet koser seg på scenen. Det legger vi som publikum veldig merke til – sånn er det ikke med Follo Big Band». «Artig med historiske tilbakeblikk og historier». «Flott og variert repertoar. Det er slik storbandmusikk vi liker». «Dere låter jaggu bra, jeg er imponert». Ja, som dere skjønner. Dette er et knippe utsagn ut av flere som kom meg for øret i pausen og etter konserten, og det beskriver i grunnen hele konserten. I tillegg vil jeg si at dere innfridde det jeg etterlyste etter etter forrige gig; avslappet konsentrasjon og humør. Dette er særdeles viktig for å få formidlet det vi driver med. Og for øvrig så slipper man lettere unna med «småsild» som som regel vil skje i en «live-setting». På denne konserten registrerte jeg imidlertid lite av dette. Derfor – denne gangen går det en ekstra stor takk til alle i bandet for utmerket innsats og god musisering og formidling. GOOD SHOW!

«EVENTJOBB» m/MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal) og THOMAS JENSSEN (vokal)
MATFESTIVALEN I SKI PÅ SKI STORSENTER
LØRDAG 25.8.18. 3 SETT: Kl. 11.00 – 11.45, 13.00 – 13.30 og 15.00 – 15.45
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Line Falkenberg – 1. tenor. Nina Trulsrud Seland – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Olaf Brattegård- 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Stein Jaksjø – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Komp: Arne Kirkhorn Rødvik- piano. Øystein Valldal – gitar. Joachim Mørch Meyer el-bass. Vegard Staum – trommer.

EN GOD DEL PUBLIKUMMERE kom bort til meg i løpet av dagen og ga uttrykk for at bandet låt bra og at lyden var veldig bra. Gutta borte i kaffe-standen til «Evergood» var særdeles happy med å høre musikken vår, særlig han med nitro-kaffen og «nitro-stemmen». Senterledelsen var tydeligvis også svært fornøyd med opptredenen vår – ellers hadde vil vel neppe fått re-engasjement til Matfestivalen til neste år, i 2019. Jeg er langt på vei enig i dette, det var mye som låt veldig bra. Likevel – denne gangen vil jeg påpeke en del forhold som jeg ikke synes var så bra og som jeg mener bandet bør skjerpe seg på mht. å levere varene fullt ut i «event-sammenhenger». Jeg har nevnt det før, men håper på å slippe å nevne det igjen. Dansestoff som spilles til konsertunderholdning krever en langt mere oppmerksomhet og konsentrasjon enn på en «vanlig» dansejobb – hvor vi kan slippe unna med mye pga. et kanskje ikke så oppmerksomt publikum. Kravet til å levere varene er selvsagt de samme, men jeg har litt større toleranse til «litt slums» seint ute på kvelden på en dansejobb. På denne event-jobben var det en del unødvendig ukonsentrasjon på stoff som vi har spilt mange ganger til dans og dessuten var det ikke alle som hadde notene i orden. Det er også slik at alle blåsere som sitter skal reise seg når man har solist-innslag og forberede og ta ansvar for egen lyd ut, dvs. finne ut på forhånd hvordan mikrofonplassering skal være når man sitter og når man står. Hvis man er usikker, så spør. Det ser ikke særlig profft ut å stå spille solo tvekroket og med mikrofonen helt ute av fokus i forhold til hvor lyden kommer ut av hornet. Det er ellers også en generell «attityd-ting» når bandet er på scenen. Vi må huske på at det er underholdning til publikum vi skal levere og da kan man ikke sitte gravalvorlig å formidle dette. Jeg savner smil og jeg savner at dere formilder til publikum at dere synes dette er morsomt for publikum å framføre. Den er ikke bare Majkens jobb å formidle humør. Og til slutt – etter denne «grausame salbe» – lurer jeg på hvorfor det ikke var flere frammøtte til get-in og lydprøve kl. 09.30 som Pål hadde gitt beskjed om både muntlig og skriftlig. Det var bare trombone-gruppa som var fulltallig på plass til lydprøve. En ekstra stor takk går derfor denne gang til trombone-seksjonen for utmerket oppfølging. For øvrig var dette Thomas Jenssens offentlige debut med Ski Storband (3låter) . Det var sporty av ham å «kaste seg til ulvene» etter minimalt med prøver på stoffet.

«GLAJAZZCAFÉ». STORBANDCAFÉ m/KJELL HAUGEN TRAD. BAND
FOAJÉEN I NYE RÅDHUSTEARET I SKI, LØRDAG 16.6.18
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopransax. Tor Grefsgård – 2. alt. Jenny Frøysa – 1. tenor. Jon Petter Andersen – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Kari Solheim – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Komp: Bjarne Sakshaug – piano. David Hveem kontrabass og el-bass. Vegard Staum – trommer.

DETTE BLE ET FLOTT «JAZZ BAND BALL» som avslutning på denne vårsesongen. Bra publikumsbesøk – selv om vi vel kunne tenke oss at det kunne ha kommet enda fler. Men for det godt voksne publikumssegmentet som var der var det fint med at alle fikk sitteplass -og at programmet tydeligvis var midt i blinken med stort sett kjente låter og høy «dixieland-stemning». Mange ga uttrykk for det til meg både i pausen og etterpå. Gutta i bandet til Kjell Haugen var veldig happy med konserten og spesielt syntes de var moro med felles-numrene vi hadde lagt opp med «When Your Smiling» og «When The Saints…».
Jeg er også veldig happy etter denne konserten. Bandet låt tight og swingy på alle låtene og med høydepunkt i framførelsen av «Cajun Cookin'». Denne framførelsen sto ikke noe tilbake for versjoner jeg tidligere har vært med på med Sandvika Storband. Kjell Haugen var mektig imponert etter at vi hadde spilt denne og det ga han også uttrykk for fra scenen.
Dessverre var dette siste konserten som Jenny kunne være med oss på før hun begynner på «jazzlinja i Trondheim» til høsten. Vi takker Jenny for den musikalske innsatsen hun har gjort i det året hun har vært hos oss og vi ønsker henne lykke til videre.
Denne gangen vil jeg faktisk gi en ekstra takk til alle i bandet for arbeidet med forberedende øvelser og utmerket musisering på denne konserten. «Dixieland-konserter» har en fare ved seg at det kan fort bli litt «ensformig». Dere bidro til at det tvert i mot ble variert og lyttevennlig og med høy kvalitet. Thank you all – og ha en riktig god sommer!

«TUESDAY NIGHT BIG BAND». STORBANDCAFÉ m/BANDETS EGNE SOLISTER
FOAJÉEN I NYE RÅDHUSTEARET I SKI, TIRSDAG 24.4.18
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopransax. Tor Grefsgård – 2. alt, fløyte. Jenny Frøysa – 1. tenor. Jon Petter Andersen – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Kim Koffeld – supplerende leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Hilde Nygaard – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Komp: Arne Kirkhorn Rødvik – el-piano. Øystein Valldal – gitar Joakim Mørch Meyer kontrabass og el-bass. Vegard Staum – trommer.

Det må vel sies at dette ble et vellykket «eksperiment» mht. å arrangere en storbandcafé på en vanlig tirsdag kveld i Ski. I hvert fall musikalsk, om ikke så mye publikumsmessig – men det var heller ikke forventet. Dog kom det vel fler enn vi trodde det skulle komme, ca. 30 + +. Jeg må med en gang skynde meg å si at jeg tar det fulle og hele ansvar for at et par låter gikk i overkant høyt i tempo (Mexicali Nose og Joy Spring). «I kampens hete» kan dette dessverre skje selv om jeg prøver å korrigere meg selv med metronomen. Jeg setter derfor ekstra stor pris på at dere fulgte opp det som skjedde med dette på en utmerket måte og sto på for å få gjennomført disse låtene i et tempo som krevde litt mer enn det dere vant til – og at på til at det ikke var noen sure miner etterpå. Og for øvrig ellers så var det mye bra musisering på storband-låtene som var satt opp, og ikke minst fra egne solister som deltok i mindre «combo» besetninger. Det kom folk til meg i pausen og etter konserten som uttrykte at dette var en fin og morsom vri på konserten. En ekstra takk går derfor denne gangen til Geir H., Jenny, Fredrik, Øystein, Arne, Joachim og Vegard som bidro med ekstra musikalsk og dyktig innsats med combo-låtene, Arne og Øystein også med egne komposisjoner.
En takk går også til Hilde som slutter i bandet nå for å konsentrere seg om videre utdanning. Vi ønsker Hilde lykke til. Lykke til ønsker vi også Arne som tar permisjon fra nå og fram til høsten for å fullføre sin doktorgrad i hørsel-teknologi.
Etter dette vellykkede eksperimentet synes jeg «Tuesday Night Big Band» kan være veldig fint å arrangere fra tid til annen – som en slags «mellomkonserter» når vi trenger litt motivasjon og framdrift for å holde musikalsk nivå og kontinuitet oppe.

DANSEJOBB m/MAJKEN KRISTIANSEN (vokal)
SVERRE HAUG 60 ÅR. SEKKELSTENENGEN, TØMMERÅSVEIEN 143, ASKIM, LØRDAG 24.3.18
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Jenny Frøysa – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Tromboner: Fredrik Fransen Gusdal – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Komp: Arne Kirkhorn Rødvik – el-piano. Joakim Mørch Meyer el-bass. Vegard Staum – trommer.

DET VIKTIGSTE MED DENNE DANSEJOBBEN var at jubilanten Sverre var fornøyd. Og det var han – storfornøyd. Han unnskyldte seg med at gjestene i selskapet ikke var de mest danseglade, men som han sa: «Jeg fyller 60 bare én gang og jeg ville ha storband, og jeg ville at gjestene mine skulle høre hvordan et skikkelig storband, som Ski, låter. De tror at at storband er et korps og det er det ikke». Sånn sett er det jo flott at en «self made» mann som Sverre snakker positivt om storband og ønsker at hans venner og famile skal få oppleve det. Det kan få ringvirkninger for oss senere, man vet aldri. Om det ikke var mange som danset til oss så kan vi trøste oss med at det også var ganske tynt på dansegulvet når det ble spilt diskotek i pausene. Altså, ingenting i veien med oss og musikken vi framførte. Tvert i mot. Jeg synes bandet låt veldig bra til tross for lite inspirasjon fra dansegulvet og i til dels kalde omgivelser i partyteltet vi spilte i. Og – innslaget vi hadde med Sverre rett etter midnatt da det virkelig var bursdagen hans: Avspilling av «Happy Birthday», «Congratulations», «My Way» (Sverres favorittlåt) og med Sverre bak trommene på låten «Love» Det kunne ikke vært bedre. Det var mange gjester som danset til «My Way», og vi opplevde nok en gang noen tårer i øyekroken hos enkelte. Man kan si mye om denne låten, men man skal ikke kimse av at vi kan berøre publikum. Det er også viktig og det vil bli husket.
Denne gangen vil jeg gi en ekstra stor takk til dere alle for utholdenhet med å spille bra i hele 4 sett. Noe som grenser til det uforsvarlige. Jeg håper ikke dette blir normalen for senere dansejobber. Dessuten en ekstra spesiell takk til dere som som hadde hatt en veldig lang dag med «reklamestand» og CD-salg på Ski Storsenter tidligere på dagen, rigging av utstyr for bandet og spilling til langt på natt. Utmerket innsats.
Ha en riktig god påske!
PS. Sverre Haug er en mangfoldig mann som bl.a. har bygget opp hele gården Sekkelstenengen til slik det er i dag og hvor hovedbeskjeftigelsen er avl og oppdrett av hester. I tillegg driver han 3 butikker med produkter lignende til «Enklere liv – kjeden». Han har vært aktiv i korpsmiljøet i Askim og spilt trommer i «Drøbak Bluesband» i en periode. Han har for øvrig bodd 25 år i Ski og er en god venn av Eva og Jon-Roar Bjørkvold som vi spilte i gullbryllupet til den 3.2.18 (se tidligere «After The Show»). Verken Sverre eller Jon-Roar visste om hverandre at de hadde engasjert samme band til sine respektive feiringer.

«MONICA ZETTERLUND CAFÉ» m/STINA STENEREUD (vokal)
FOAJÉEN I NYE RÅDHUSTEARET I SKI, LØRDAG 10.3.18
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, alt-fløyte. Tor Grefsgård – 2. alt, fløyte. Jenny Frøysa – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor, klarinett. Pål Vinland – barsax, bassklarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Hilde Nygaard – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Stein Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Komp: Arne Kirkhorn Rødvik – el-piano. Øystein Valldal – gitar Joakim Mørch Meyer el-bass. Vegard Staum – trommer.

NY PUBLIKUMSREKORD OG AT FOLK SITTER I SALEN OG GRINER er ikke «hverdagskost» på storbandcaféene, og vi må si oss mer enn godt fornøyd med dette. Årsaken er etter min mening todelt. Temaet for konserten var midt i blinken for det gjennomsnittlige publikummet i Ski og at framførelsen av det musikalske stoffet av Stina og bandet var så bra at enkelte publikummere ble veldig berørt. I tillegg var det nok en overraskelse for de fleste besøkende at relativt ukjente Stina Stenerud var/er er en særdeles dyktig sanger og formidler av denne musikken. Mht. publikumsrekord så kunne kasserer Einar opplyse om at godt kjente Heidi Gjermundsen Broch trakk 110 publikummere. Denne konserten trakk 122 betalende og var på grensen til det forsvarlige mht. brannforskriftene.
Akustikken i foajéen var også blitt veldig bra etter modifikasjon med lyddempende plater i taket over sceneområdet og med tepper bak. Dette tjente også framførelsen for bandets eget stoff og backingene bak Stina. Dog kunne jeg vel tenke meg at bandet kunne spilt enda mer balansert svakere noen steder og kunne unngått noen «småsild» her og der. Men jeg skal ikke rippe for mye opp i dette, for det var bare godord å høre fra publikum og i det store og hele var det veldig mye bra musisering.
Denne gangen vil jeg rette en ekstra stor takk til Tor Grefsgård som kom på idéen med å ha en storbandcafé med Stina Stenerud og stoffet hun har jobbet fram med «Monica Zetterlund i storbandformat». Dette bør vi få til mere av!

DANSEJOBB m/MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal), for EVA OG JON-ROAR BJØRKVOLD
GULLBRYLLUP, GREFSEN OG DISEN VELHUS («SVETTER’N») I OSLO, LØRDAG 3.2.18
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Jenny Frøysa – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Ketil Sletsjøe-Svendsen – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Hilde Nygaard – 4.trp. Tromboner: Fredrik Fransen Gusdal – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Komp: Arne Kirkhorn Rødvik – el-piano. Joakim Mørch Meyer el-bass. Vegard Staum – trommer.

JEG SNAKKET MED GULLBRYLLUPSPARET etter at alle gjestene var gått og de to satt der ved bordet sitt og slappet av etter evenementet. Gullbrudgommen Jon-Roar sa følgende: «Vi er strålende fornøyd og jeg betaler gladelig! Jeg tar kontakt med Torbjørn i morgen». Gullbruden Eva uttrykte følgende: «Jon-Roar har aldri danset så mye som han gjorde i kveld.». Dette var også betegnende for selskapet ellers. Mange gjester sa til meg i momentet de gikk hjem at de aldri har danset så mye og at det var skikkelig moro. Jon-Roar, som for øvrig er professor i musikkvitenskap, sa også: «Det var mange musikkkyndige her i kveld og de hadde bare gode skussmål å si til dansemusikken. For min del var det spesielt fint at dere spilte «Gentle» av Frode Thingnæs, for Frode var og er, som du vet, en av mine store idoler i livet». Ja, vi gjorde jobben. Leverte varene. Slik skal det være. Thank you all!
PS.
Det var et rimelig forfrossent storband som kom seg inn på Svetter’n etter å ha ventet ute i foran en stengt inngangsdør i 8 graders kulde og bitende vind i bortimot en halv time. Ingen hadde tenkt på at noen måtte komme å åpne inngangsdøra på tidspunktet som var avtalt at bandet skulle komme. Selskapet satt i forsamlingssalen i 2.etg. og ante ingenting – og ikke var det mulig å komme i kontakt med noen i selskapet pga. avslåtte mobiltelefoner. Derfor en ekstra stor takk denne gangen til Terje som var så lur å sjekke ut kontaktperson til velhuset på internett og fikk kode til nøkkelboksen på inngangsdøra – ellers kunne det fort ha blitt at «Svetter’n» ville blitt til «Fryser’n».

DANSEJOBB m/MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal), for HÖEGH LNG AS
STØTVIK HOTELL, LARKOLLEN , 19.12.17
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopransax. Tor Grefsgård – 2. alt. Jenny Frøysa – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Arne Kirkhorn Rødvik – elpiano. Øystein Valldal – gitar. Joakim Mørch Meyer el-bass. Rune Bryn – trommer.

DETTE BLE EN FLOTT GIG til avslutning på dette spilleåret. Et år som har vært særdeles musikalsk innholdsrikt og hvor bandets konsert-innsats har vært fremragende. Bare les alle «After Showene» hvis du trenger en reminder. At på til fikk vi spilt inn en CD!
Jeg vet allerede nå at folkene hos Höegh var storfornøyde med musikken og festen for de har sendt oss følgende melding fra arrangementskomitéen:»Takker for en veldig vellykket aften i går. Mye skryt av både band og Majken. Vi storkoste oss!»
Jeg er spesielt fornøyd med at dere fulgte opp showet jeg hadde lagt opp med Majken og at dere holdt tritt med at ting gikk en del kjappere enn det vanligvis gjør på dansejobber – og med mye «Gatsby-repertoar». Dette til tross for at det var en del nytt stoff for en god del i bandet og at bandet for øvrig ikke har spilt en dansejobb i hele år – mye låt veldig bra.
Jeg henger meg ikke opp i detaljer på dansejobber. Der gjelder det å spille med «glatt ansikt» om noe går feil og å prøve å finne sammen tilbake igjen. Det gjelder å holde koken for de som er på dansegulvet og det innfridde dere til fulle. Yes, vi leverte varene. Thank you very, very much!
Jeg ønsker dere alle nok engang – en riktig god jul og et godt nytt år!

JULECAFÉ m/BIRGITTE DAMBERG (vokal)
PINSEKIRKEN SALEN SKI, 9.12.17, kl. 14 – 16
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Jenny Frøysa – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Kristian Johannessen – 3.trp. Hilde Nygård – 4.trp. Tromboner: Fredrik Fransen Gusdal – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Arne Kirkhorn Rødvik – elpiano. Øystein Valldal – gitar. Joakim Mørch Meyer el-bass. Hannah Veslemøy Narvesen – slagverk. Eva Damberg Reistad (10 år) – gjesteartist. Åsmund Reistad – frivillig lydtekniker.

Denne storbandjulecaféen ble akkurat passe «julete» og stemningsfullt avslappende som en slik konsert skal være midt i julestria. Slik tolket jeg stemningen fra det oppmerksomt lyttende og stille (i mellom låtene) publikummet. Et tildels litt annet publikum enn vi er vant til og hvor de fleste nok var kommet for primært å høre på Birgitte Damberg. Det skal vi likevel ikke kimse av. Viktig at vi også spiller for andre enn «de vanlige» som kommer for å høre storbandmusikk i Ski og en skal ikke se bort i fra at vi med dette også fikk noen nye «lokale fans».
Til tross for avslappet stemning, både i band og publikum, forundrer det meg litt at det var en del ukonsentrasjon i bandet, bl.a. på starten av en del låter. Kanskje det ble for avslappet?. Jeg hadde lagt opp til et repertoar som ikke skulle by på de største utfordringer, men «greie julesanger» som vi har spilt mange ganger før. Om det var litt rufsete i storbandet så var det til gjengjeld veldig bra spilling i «combo-avdelingen» med Birgittes egne låter. Nydelig blåse-backing fra Geir på trompet/flygelhorn og Jenny på tenorsax. Fine soloer fra alle som hadde det – og utmerket komping ble levert fra alle i comboet. Birgitte var veldig fornøyd, og en ekstra stor takk går derfor denne gang til comboet som var særdeles positive til å spille ekstra enn de andre i storbandet – og til å finne gode musikalske løsninger på låter som Birgitte til da bare hadde gjort med sin trio. Birgitte var også ellers veldig fornøyd med backingen til storbandet og ga også dette tilkjenne til Østlandets Blad som var tilstede med journalist.
Lyden var forresten den beste vi har hatt i det vanskelige akustiske lokalet som Pinsekirken er. Ikke minst skyldtes det frivillig lydtekniker-arbeid fra ektefellen til Birgitte, Åsmund Reistad. Han passet på lyden hele tiden under hele konserten.
Og – så var dette dessverre den siste konserten med trommeslager Veslemøy, etter et halvt års innsats som fast medlem i bandet. Og hvilken innsats – særlig på jubileumskonserten vi hadde med Silya. Det ble lagt merke til. Vi beklager at Veslemøy må slutte nå, men skjønner selvsagt at det kan bli mye med musikkstudier m.m.. Vi ønsker Veslemøy lykke til med studiene på NMH og med prosjektet hun skal ha med KORK ifbm. «Tone-prisen» hun fikk i høst.
Jeg takker alle for innsatsen og ønsker dere en riktig god jul!

SKI STORBAND – 40 ÅR. JUBILEUMSKONSERT MED SILYA NYMOEN (vokal)
RÅDHUSTEATRET I SKI, LØRDAG 4.11.17 kl. 18.30
Konferansier: Maranne Mørk
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopransax. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax, bass-klarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Birgit Kjuus – alternerende lead-trp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Hilde Nygård – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Arne Kirkhorn Rødvik – piano, elpiano og synth. Øystein Valldal – gitar. Joakim Mørch Meyer el-bass. Hannah Veslemøy Narvesen – slagverk.

JEG SKREV TIL SILJYA PÅ FREDAGEN AT DETTE BLIR «SMASHING MORO!». Silya var helt enig – og DET ble DET. Det var både en solid innertier og et smart sjakktrekk å presentere Silya med oss på vår store jubileumskonsert. Bokstavelig talt fullt hus i nye Rådhusteatret i Ski – 521 sitteplasser. Og Silya var «more than happy» etter konserten. Kunne ikke vært bedre. Tidligere medlem Sissel Meinseth (sax/fløyte) skrev til meg etterpå og takket for flott konsert, fint program og flott solist – og var særlig imponert over kompet. Dette er ikke hverdagskost for meg. Sissel vet hva hun snakker om og gir ikke ved dørene med sin master-musikkutdanning fra USA og storbanderfaring så det holder. Og jeg er helt enig med Sissel. Kompet med trommeanker Veslemøy satte standarden og dermed gjorde det sitt til at også blåsen satt – særlig i backingen av Silya. Og her er vi inne på noe vesentlig. Vi må huske på å spille hverandre gode – alltid. Det synes jeg bandet fikk til på denne viktige og store konserten. Tusen takk alle sammen for det dere musikalsk ga til publikum og meg – og til dere selv. Fin fin bursdagspresang.
Det er heller ikke hverdagskost å få gratulasjonsbesøk fra daglig leder Gry Bråtømyr i Norsk Jazzforum, selv ikke ved jubiléer. Kvaliteten på bandet og aktiviteten til bandet blir altså lagt merke til på høyeste hold i organisasjonen som administrerer jazz-Norge. Bandet får ta til seg alt hva dette er verdt. En skal huske på at det ikke er mange år siden at storband ikke ble vurdert som jazz i det hele tatt av «jazzforbundet». En stor fjær i hatten til bandet!
Veldig flott at også vi blir lagt merke til av politiske myndigheter i Ski ved at ordfører Hanne Opdan møtte opp med gratulasjonshilsninger. Det er å håpe at dette også blir lagt merke til av kulturpolitiske myndigheter i Ski og at Ski Storband ikke bare driver aktiviteter for voksne «med grått hår», men også er aktive med unge kulturformidlere i lokalmiljøet.
Denne gangen må en ekstra stor takk gå til styret – med Pål i spissen for Tor og Torbjørn. Formidabel jobb med å få alt på plass til jubileumskonserten, og ikke minst – og atpåtil – få ferdig CDen vår «Gone Skiing» rykende fersk ferdig til salg og distribusjon på selve konserten. Excellent timing!
For øvrig. Vi kunne ikke valgt en bedre konferansier enn Marianne. Dessuten særdeles hyggelig med oppmerksomheten mot urmedlem Tor Grefsgård som fremdeles spiller i bandet, og at grunnleggeren av Ski Storband Geir Norman-Pedersen møtte opp for å fortelle litt om starten av bandet. Det satte tingene i historisk perspektiv.
YES, DETTE BLE SMASHING!

ÅPNINGS- OG JUBILEUMSFORESTILLING – 60 ÅR MED RÅDHUSTEATRET I SKI, 21.10.17
2 forestillinger kl. 16 og 19.30. Medvirkende: Ski Storband, Ballettskolen i Ski, Marianne Mørks Teaterskole, Kråkstad Jazz, Kontra Kulturskole, Musikklinjen ved Ski videregående skole (sangkor og 4 strykere), Mari Eriksmoen (solist), Knut Kristian Mohn (solist), Edvard Sandbakken (solist).
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopransax, fløyte. Tor Grefsgård – 2. alt, klarinett. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor, klarinett. Pål Vinland – barsax, bass-klarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Birgit Kjuus – alternerende lead-trp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Hilde Nygård – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Arne K. Rødvik – elpiano og synth, Joakim Mørch Meyer el-bass. Christian Lund – slagverk.

TAKK FOR FORMIDABEL MUSIKALSK INNSATS og ikke minst tålmodighet under forberedelser og prøver med mange aktører som skulle ha sin plass i forestillingen. Jeg fikk utelukkende bare godord om hvor fint bandet låt og hovedarrangør Anders Brenli var veldig fornøyd. Med dette har vi bevist at vi også kan fungere som et stort teaterorkester og det kan borge for at vi kan komme sterkt på tale ved evt. senere store oppsetninger i Rådhusteateret. Uansett mener jeg dette må være nok en fjær i hatten for oss mht. å ha goodwill hos kulturmyndighetene i Ski. Thank you all again, men en spesiell takk vil jeg denne gangen gi til Thorstein Granly som nedla et stort og flott arbeid som produsent for hele oppsetningen.

«GONE SKIING 2017» m/FRODE KJEKSTAD (gitar, komposisjon, arrangering) og SHANNON MOWDAY (div. saxer, komposisjon, arrangering )
KONSERT I KOLBEN KULTURHUS SAL 2, 13.6.17
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax, bass-klarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Tron Syversen – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Øystein Valldal – gitar. Joakim Mørk Meyer el-bass. Jacob Langmoen – slagverk.

DET VAR VEL DESSVERRE IKKE ANNET Å VENTE at publikumstilstrømningen ikke kunne være av noe stort omfang på en tirsdags kveld i Kolben. Så vidt jeg vet var det en 15-16 publikummere der. Men – de som var der var ihvertfall veldig entusiastiske og positive til konserten. Bl.a. min svoger Karl Henrik (tidl. saxofonist og klarinettist i Fredrikstad Storband) mente at det var det beste han hadde hørt fra Ski Storband noen gang – og han har vært på en del konserter med bandet opp igjennom årene. Et eldre ektepar var også veldig begeistret og poengterte at også lyden var veldig fin. De satt på første rad. Musikalsk er det mulig vi toppet hele «greia» her med den beste framførelsen etter ellers også meget bra tidligere konserter og jobbing med plateinnspilling. Setter veldig pris på at dere ikke lot dere affisere av lite publikum og leverte varene, og vel så det, nok en gang.
Dette var siste spilling med trommeslager Jacob Langmoen og som har vært med oss i vel ett år. Jacob flytter til Trondheim til høsten for å ta utdanning. Jacob 19 år er vel den yngste trommeslageren som har vært med i bandet og etter min mening den beste – hittil. Synd vi ikke kan få beholde ham, men vi skjønner også at han må komme seg videre med utdanning. «Thank you, Buddy!» – vi ønsker deg lykke til videre!
Vi kan alle ta sommerferie med god samvittighet etter å ha toppet denne vårsesongen med et vel gjennomført «Gone Skiing»-prosjekt for andre gang. Nå gjelder det bare å få sluttført arbeidet med CD-en. Det virker lovende etter å ha hørt «rå-opptakene» fra studiospillinga. Ha en riktig god sommer, alle sammen, og så sees vi til høsten med spennende utfordringer – åpningen av Ski Rådhusteater og vår egen jubileumskonsert med Silya.

«GONE SKIING 2017» m/FRODE KJEKSTAD (gitar, komposisjon, arrangering) og SHANNON MOWDAY (div. saxer, komposisjon, arrangering )
STORBANDCAFÉ – NYE FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI 10.6.17
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax, bass-klarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Tron Syversen – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Vegard Hammer – el-piano og flygel. Øystein Valldal – gitar. Joakim Mørk Meyer el-bass. Jacob Langmoen – slagverk.

MUSIKALSK SETT synes jeg framføringen av «Gone Skiing» var like bra som på Askim Jazzfestival og Odd Dalby (tidligere medlem, bassist og altsax) sendte oss denne SMS-meldingen dagen etter konserten: » God morgen og takk for en fin konsert. Bandet spiller veldig bra, og det var særlig tydelig i den satsen dere spilte uten solister. Solistene er teknisk veldig dyktige, noe de viste i mange «fast fingers»-partier, og Shannon klarte oppgaven å kombinere det tekniske med en formidling av store variasjoner, følelse og stemninger. Frode hadde større utfordringer med å vise litt mer enn teknisk brillianse, men en teknisk brillianse jeg misunner ham. Men… dette er pirk – en ypperlig konsert av meget høy standard en lørdag ettermiddag i Ski for bare kr. 150,-. Vi har det godt. Lykke til med innspillingen». Mine betraktninger er ellers disse: Lydmessig har vi en utfordring i den nye foajéen for senere storbandcaféer. Det er i utgangspunktet veldig hard lyd der og det ble også bekreftet av kulturhusleder Håvard Refsdal. Han og teknisk personell ellers er veldig fornøyde med ombyggingen av Rådhusteatret, men den harde lyden i foajeén, og også i hovedsalen, er de ikke så fornøyde med og vil forsøke å finne løsninger på dette. Jeg setter derfor veldig pris på at dere prøvde å holde lydnivået nede under konserten – en god stund i alle fall.

«GONE SKIING 2017» m/FRODE KJEKSTAD (gitar, komposisjon, arrangering) og SHANNON MOWDAY (div. saxer, komposisjon, arrangering ) «ELLA I 100» m/MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal)
ASKIM JAZZFESTIVAL 9.6.17 – ASKIM KULTURHUS
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax, bass-klarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Tron Syversen – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Odd Pettersen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Vegard Hammer – el-piano og flygel. Øystein Valldal – gitar. Joakim Mørk Meyer el-bass og kontrabass. Jacob Langmoen – slagverk.

DET ER EN GLEDE å lese slike meldinger som disse på facebook-siden til Askim Jazzfestival etter konserten: «Fantastisk konsert og fantastiske musikere som ga publikum frysninger nedover ryggen. Ski Storband leverte, Frode Kjekstads musikk imponerte, likevel var det kvinnene som «stjal» scenen. Shannon Mowday en fantastisk saksofonist og komponist, og Majken Christiansens eide scenen, sjarmerte og hvilken stemmeprakt og hyllest til Ella. Dette var en konsert publikum burde ha stått i kø for å overvære.» Og når det i ingressen i Smaalenenes Avis 12.6 står: «Publikum var storfornøyde med åpningskonserten». Og når booking-ansvarlig for festivalen, Kjell Haugen, ringer meg etter endte festivaldager og gratulerer oss med kjempekonsert – og er over seg over hvor bra dette var. Vi leverte varene!! Det står faktisk svart på hvitt over. Mine betraktninger ellers er følgende. En ting jeg har etterlyst lenge syntes jeg var til stede nå, nemlig «avslappet konsentrasjon». Og at på til skjer dette på en «formell» scene og ikke i en uformell klubb-setting. Det er en nøkkel til god formidling å kunne mestre dette. Veldig bra! Takk skal dere ha.

«ELLA OG BUDDY i 100»
MARKERING AV AT BÅDE ELLA FITZGERALD OG BUDDY RICH VILLE HA BLITT 100 ÅR I 2017 MED MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal), og JACOB LANGMOEN (trommer)
STORBANDCAFÉ I PINSEKIRKEN SALEN SKI, 28.4.17, kl. 19.30 – 21.30
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, fløyte. Tor Grefsgård – 2. alt, klarinett. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor, klarinett. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Tron Syversen – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Fredrik Fransen Gusdal – 2. trb. Petter Balke Jacobsen – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Knut Løken – flygel. Øystein Valldal – gitar. Ole-Marius Melhus kontrabass og el-bass. Jacob Langmoen – slagverk.

DETTE BLE EN VERDIG, FLOTT MUSIKALSK, OG SWINGENDE FEIRING AV «ELLA OG BUDDY» – med Majken og Jacob i storslag som hovedsolister og et band som backet opp solistene til fulle. Synes «bitene falt på plass» på denne konserten etter all øvingen og at det var en god flyt i musikalsk framføring. Prima internsolister og presisjon i rekkene. Eneste minus var at Pinsekirken ikke er det letteste lokalet når det gjelder akustikk og at «lydmannen» ikke var helt på høyden når det gjaldt balanse på el-pianoet og til tross for at jeg presiserte under lydsjekken at pianolyden ikke måtte bli for sterk. Synes også det var litt utrolig at det kom såpass mange publikummere. Fredag kveld kl. 19.30 i Ski og uten et lite glass for folk til å hygge seg med under konserten, var ikke dette de beste odds for oss i utgangspunktet. Antar at temaet for konserten, Majken og bra redaksjonell omtale i Østlandets Blad var gode drahjelpere for dette.
Tusen takk for innsatsen, alle sammen!

STORBANDJULECAFÉ – PINSEKIRKEN SALEN SKI, 10.12.16, kl. 14 – 16
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopransax. Tor Grefsgård – 2. alt, klarinett, fløyte. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor, klarinett. Pål Vinland – barsax, bassklarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp, perkusjon. Gunnar Andersen – extra-leadtrompet, perkusjon. Geir Hauger – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Kjersti Hamre – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Børre Midtsem – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Philip Granly – flygel. Øystein Valldal – gitar. David Hveem el-bass. Jacob Langmoen– slagverk.

TAKK TIL ALLE for en vel gjennomført siste storbandcafé og julekonsert i år. Jeg er helt sikker på at vi ga publikum en passe dose god julestemning med det vi framførte – og det var også hensikten med denne konserten. Tidligere medlem Ørnulf Thorsen (trompet) var begeistret over hvor fint det låt av bandet. Han sa det var balansert, presist og med flotte soloprestasjoner – og at det var mange bra arrangementer. Jeg er langt på vei enig, men jeg la også merke til at noen små «fellesdrypp» inn i mellom som kunne vært unngått. Dere som hadde «dryppene» vet godt hva jeg sikter til. Og jeg vet at balansen kunne vært bedre med en bedre oppmicking av flygelet. Dog er jeg spesielt fornøyd med at vi gjennomførte «Yo, Tannenbaum» meget bra fordi den var mest utsatt for å kunne gå skeis.
Det var overraskende bra publikumsbesøk i forhold til storbandcaféene vi har hatt på Folkets hus. Tror nok beliggenheten i Ski sentrum har end del å si for publikummet vårt. Pinsekirken Salen er litt for stor til å skape skikkelig «jazzklubb-atmosfære», men jeg tror vi skal kompenserer for dette ved å trekke bandplasseringen mer ned på gulvet ved evt. senere anledninger.
Det ble meldt om to avganger i besetningen på denne konserten, Børre (trombone) og David (bass). Tusen takk for innsatsen dere har gjort i tiden dere har vært med. Vi skulle mer en gjerne ha hatt dere med videre, men vi skjønner også årsakene til beslutningene om fratreden.
En ekstra takk går denne gang til Einar som hadde «hivd seg i snickarboden» siden forrige prøve og laget «piskesmell-perkusjonsintrument» av planker, hengsler og rød beis, og slik at vi fikk framført en verdig versjon av «Sleigh Ride» med «ordentlig» piskesmell – og til pappa Thorstein som jeg mistenker å ha hatt en stor finger med i spillet til å få stortalent-pianist og sønn Philip tidsnok hjem til jul, og til å kunne vikariere med oss på denne konserten.
Til slutt. Tusen takk til dere alle for innsatsen med markeringer av bandets 40års-jubileum i året som gikk og med musikalske høydepunkter på storbandcaféer, konserter i Estland og konserter med bestillingsverket «Gone Skiing» m.m.. Jeg ser fram til at vi fortsetter jubileumsmarkeringen i 2017 fordi vi ikke fikk til noen jubileumskonsert i år pga. ombygging av Rådhusteatret i Ski. HA EN RIKTIG GOD JUL!

DANSEJOBB m/ANNE METTE STEINSHOLT (vokal)
KRANUTLEIERNES LANDSFORENING 50 ÅR, EKEBERGRESTAURANTEN I OSLO, 12.11.16
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger -2. trp. Kjersti Hamre – 3.trp. Tromboner: Fredrik Fransen Gusdal – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Komp: Espen Johansen – keyboard. Øystein Valldal – gitar. David Hveem el-bass. Jacob Langmoen– slagverk.

VEL GJENNOMFØRT DANSESPILLING! Bandet låt upåklagelig og vi leverte varene til kunden. Det ble bekreftet kontaktperson Elisabeth Myklebust i Kranutleiernes Landsforening etter at vi var ferdige med spillinga. Hun var veldig fornøyd. Elisabeth Myklebust er for øvrig en gammel fan og kjenning av bandet. Bandet spilte i hennes 50års-lag for 10 år siden, nærmere bestemt den 26.4.06. Den gangen var det også på Ekebergrestauranten og vi hadde da med «Fire Fyrer» (Terje Fjærn, Johan Bergli, Dag Eriksen og Kristian Lindeman) og Anne Mette. Jeg setter veldig pris på utholdenheten og at det var ingen klaging på at løsningen på denne jobben var å spille 2 lange sett på 1 time hver seg. Takk for innsatsen, alle sammen!
Vi sender ellers en vennlig tanke til Dag Eriksen som formidlet oppdraget til oss.

«GONE SKIING» KONSERTPROSJEKT MED FRODE KJEKSTAD (komposjon og gitar), og SHANNON MOWDAY (sopransax, altsax og barytonsax)
KONSERT NR. 3: JUBILEUMSMATINE, LANCELOT 21.10.16
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor. Kåre Rognsaa – 2. tenor. Pål Vinland – barsax og bassklarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger -2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Kjersti Hamre – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb, Fredrik Fransen Gusdal – 2 trb. Børre Midtsem – 3. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Øystein Valldal – gitar. David Hveem el-bass. Jacob Langmoen– slagverk.

DER SATT’N IGJEN – og vel så det! Frode mente at konserten ble enda bedre enn gårsdagens og var etterpå helt gira på at vi må få spilt inn dette på plate. Det får vi bare ta til oss som et ekstra godkjentstempel og en anerkjennelse fra komponisten på at det musikalske resultatet ble veldig bra. Shannon var også særdeles happy etter gjennomføringen. For henne har dette prosjektet vært en ekstra inspirasjon og stimulans til å igjen spille på altsaxen og sopransaxen – noe hun ikke har konsentrert seg om på lang tid. Dessuten at det var et kick for henne å få spille med Frode, og som utviklet seg til en musikalsk fin kjemi dem i mellom. Takk for at dere bidro med å få dette til å skje med god jobbing med stoffet og framføringen av det. Jeg setter for øvrig veldig pris på at dere ikke gikk i fella med å slappe av for mye etter den fine konserten på Lancelot. Det var akkurat passe «avslappet konsentrasjon».
Det var også fint at dere ikke lot dere affisere av relativt lite publikumsbesøk og ga det publikummet som var der en meget hørverdig «Jubileumsmatiné» på bandets «markering» av 40 år og 12 dager i sammenhengende drift. Selv om det var lite publikum så var det like begeistrede ytringer fra dem som det også var på på Lancelot. Det skal en selvsagt ikke kimse av fordi ord sprer seg i Ski og som jeg er helt sikker på vil bidra til å gi oss godt publikumsbesøk på storbandcaféer senere.
En ekstra stor takk til styret denne gangen som ville satse på denne bursdagspresangen til oss selv med «Gone Skiing». Mye arbeid i kulissene, og ikke lett arbeid i en tid hvor vi lever i «utlendighet» fra vårt vanlige café-sted på Rådhusteatret i Ski – og som dessverre også påfører bandet ekstra utgifter enn normalt. Jeg håper at kulturelle myndigheter i Ski vil legge merke til dette og forhåpentlig også kan bidra noe ekstra med økonomi. Det har både styret og bandet fortjent.
En stor takk også til Fredrik som nå går ut i permisjon i et halvt års tid pga. fullføring av utdanning. Alle kommer til å savne den solide jobben du utfører på trombone og teknisk lyd. Vi ønsker deg lykke til med utdanningen. Vi ønsker også lykke med ekteskapet for Nina Seland Trulsrud og Berhard Seland som gifter seg i dag.
Og til slutt – vi gratulerer oss selv med en vel gjennomført framføring av det jazzsymfoniske verket «Gone Skiing».

«GONE SKIING» KONSERTPROSJEKT MED FRODE KJEKSTAD (komposisjon og gitar),
og SHANNON MOWDAY (sopransax, altsax og barytonsax) 
KONSERT NR. 2: ASKER JAZZKLUBB, LANCELOT 21.10.16
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax og bassklarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger -2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Kjersti Hamre – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb, Fredrik Fransen Gusdal – 2 trb. Børre Midtsem – 3. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Øystein Valldal – gitar. David Hveem el-bass. Jacob Langmoen– slagverk.

DER SATT’N! Dette var et helt annet band enn på den første konserten. Takk for «avslappet konsentrasjon» og mye fin musiering. Det var begeistrede yttringer fra publikum etterpå og ikke bare fra «innhabile» familemedlemmer og fans av bandet. Synd det ikke var flere publikummere. Det hadde dere fortjent. Selv om dette ble en veldig fin konsert, så er det likevel enda litt forbedringspotensiale. Litt småtterier som jeg skal ta på lydprøven i morgen. Hvis dere også kunne se litt blidere ut på scenen så er vi i mål. Takk for innsatsen, alle sammen. Dette var en inspirasjon for Frode, Shannon og meg.

«GONE SKIING».
KONSERTPROSJEKT MED FRODE KJEKSTAD (komposjon og gitar),
og SHANNON MOWDAY (sopransax, altsax og barytonsax)
KONSERT NR. 1: ROMERIKE STORBANDFESTIVAL, LILLESTRØM KULTURSENTER, UNIVERSET, 15.10.16
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor. Nina Seland Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax og bassklarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger -2. trp. Espen Grepperud– 3.trp. Kjersti Hamre – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb, Fredrik Fransen Gusdal – 2 trb. Børre Midtsem – 3. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Øystein Valldal – gitar. David Hveem el-bass. Jacob Langmoen– slagverk.

VEL BLÅST! – men ikke uten forbedringspotensiale. Og det vi i hovedsak må prøve å forbedre er å ha en «avslappet konsentrasjon» når vi framfører stoffet. Det var litt «høye skuldre» som følge av at vi ikke hadde spilt konserten i sammenheng tidligere, relativt nye noter og mye hopp og repetisjoner i arrene å holde rede på. Jeg er klar over at slike «prosess-arr» ikke er ideelt for en trygg framførelse, men det er det vi har å «deale» med i denne musikken og da krever det sitt. En del detaljer som skjedde underveis har jeg merket meg. Jeg nevner ikke dem her, men skal gå det igjennom på førstkommende prøve. Når dette er sagt, så skal det også sies at Frode og Shannon var veldig fornøyde etter konserten. I tillegg kom det flere publikummere til meg som uforbeholdent ga uttrykk for at musikken var fin, og at det låt tøft og presist. Festivalsjef Morten Tørmoen var også blant de som ga sin anerkjennelse. Gleder meg til de neste konsertene!

STORBANDCAFÉ/»JUBILEUMSCAFÉ» med gjesteband AKERSHUS UNGDOMSJAZZORKESTER (AUJO), FOLKETS HUS SKI, 17.9.16
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger -2. trp. Kim Koffeld – 3.trp. Kjersti Hamre – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb, Fredrik Fransen Gusdal – 2 trb. Børre Midtsem – 3. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Rune Bratfoss– keyboard, Øystein Valldal – gitar. Helge Ellingsen – akustisk bass og el-bass. Jacob Langmoen– slagverk.

1. sett: AUJO med musikalsk ledese av Shannon Mowday
– Fellesnummer AUJO og Ski Storband før pause: ”Royal Blue/Tsakwe/Trollmors vise/Om kvelden når det mørkner” (arr. Shannon Moday)
2. Sett: Ski Storband

JEG HAR VEL SJELDEN SETT en sterkere ”gig-debut” med Ski Storband som vår nye trommeslager Jacob Langmoen gjorde på denne Storbandcafé-konserten. Og dette etter bare ha vært med i bandet i 4 uker. Fin time-keeping, solide groover og innspark – og oppfinnsomme soloer. At på til gjorde han dobbelt jobb ved også å vikariere med AUJO. Takk for kjempeinnsats, Jacob!
Dette må jeg kunne si uten til forkleinelse for dere andre. Og det mener jeg, faktisk, fordi det også var solid musikalsk innsats fra resten av bandet. Særlig på solistsiden denne gangenmed prima solo-leveringer fra Thorstein (klarinett), Geir H, Geir G og Øystein. Av ensemblespill vil jeg nevne at fellesnummeret med AUJO, under ledelse av Shannon, fungerte og låt veldig bra. Og jeg vil også nevne at jeg setter veldig pris med jobbinga for å få til Ski Storbands siste nummer ”Dorian Craze” av Frode Kjekstad – og resultatet det ble av dette. Framførelsen var som helhet tett oppunder versjonen til Sandvika Storband. Shannon var veldig positiv etter konserten og mente Ski låt ”Fantastic”. Jeg spurte ”Really?” og hun svarte ”Yes!”. Dette lover godt for samarbeidet vi skal ha med Frode og Shannon i neste konsertprosjekt.
En ekstra stor takk denne gangen til Pål og Mai (kone) som forberedte konserten ved dagen før med rigge til publikumsplasser i vårt nye ”café-lokale” i Folkets hus Ski. Dessuten at Mai også påtok seg å være café-ansvarlig under arrangementet. Til tross for ekstra iherdig markedsføring av Pål i sosiale-medier og presse m.m. for å opplyse publikum om at vi har flyttet konsertsted, så hjalp ikke dette mht. å få besøk av vårt ”vanlige foajeé-publikum” – og denne konserten hadde fortjent flere publikummere enn ca. 30 stk.. Innsatsen til Pål er et ingenting å si på og jeg er sikker på at publikumsbesøket vil ta seg opp når ”ting får satt seg” i lokalmiljøet.

«JUBILEUMSCAFÉ» med HEIDI GJERMUNDSEN BROCH (vokal)
FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI, 23.4.16
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger -2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Kjersti Hamre – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb, Fredrik Fransen Gusdal – 2 trb. Alexander Thomsen – 3. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Vegard Hammer – flygel/keyboard, Øystein Valldal – gitar. Helge Ellingsen – akustisk bass og el-bass. Christian Lund – slagverk.

THE GREATEST SHOW OF ALL – kan man vel ikke si at det var. Men det var jaggu ikke langt unna – og man kan vel kanskje si at det var det i Storbandcafé-sammenheng. I hvert fall var det et «great show» og en super siste café før sommeren – og med publikumsrekord. Og «The Greatest Love Of All» toppet showet til slutt – som jeg hadde trodd og håpet på. Den satt. Det var også mye annet som satt. Det meste faktisk, bl.a. en ubetalelig dixieland-versjon av Cabaret. Dog var det et par ting som jeg tar med meg videre: Usikre introer på «Summertime» og «Night In Tunisia». Tunisia var spesielt «mysterioso og shaky» i starten. Dessuten må bandet bli flinkere til å spille svakt. Skal komme tilbake til det. Takk til alle for musikalsk innsats og jobbing med stoffet. Denne gangen vil jeg i tillegg gi en ekstra takk til Einar Jemtland som gjorde prima jobb på leadtrompet. Thank you, Einar!
Heidi var særdeles happy etter konserten og synes dette var kjempemoro. Det er tydelig at Heidi har en appell hos publikum og jeg håper vi kan få anledning til et samarbeid med henne senere. Da med tid til å få til et enda mer skreddersydd repertoar. For øvrig er jeg ganske sikker på at vi med denne konserten har fått en ekstra stjerne i boka til kulturhussjef Håvard Refsdal. Det var han som i utgangspunktet initierte et samarbeid mellom Heidi Gjermundsen Broch og Ski Storband. Jeg mener han fikk full utelling med det vi leverte her.

VIIMSI JAZZPOPFEST, ESTLAND
KONSERTER:
– 6.5.16 m/Kadri Voorand (Est) – vokal og Majken Christiansen (Dan/Nor) – vokal. Viimsi Kool (Viimsi School)
– 7.5.16 m/Majken Christiansen. Black Rose Pub. Tallin Viimsi SPA Hotel
Arrangør: Viimsi JazzPopFest v/Ott Kask (Sjef for kultur og sport i Viimsi).
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopran. Tor Grefsgård – 2. alt, fløyte. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Trulsrud – 2. tenor, klarinett. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Erik Halvorsen – 2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Olav Brattegaard – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb, Fredrik Fransen Gusdal – 2 trb. Stein Jaksjø – 3. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Rune Bratfoss – el-piano, flygel, Øystein Valldal – gitar. Jan Olav Renvåg – akustisk bas, el.bass. Henning Mørland – slagverk.

Täname pingutust, kõigile!
Kadri var strålende fornøyd. Majken var kjempefornøyd. Ott var meget fornøyd. Jeg var både veldig fornøyd og ikke så fornøyd.
Først og fremst. Dere skal ha full stjerne i boka for musikalsk utførelse når det gjelder backing av Kadri på hennes eget stoff, det hun gjorde sammen med Majken og standardlåtene hun gjorde alene. Når det gjelder hennes eget stoff så sa hun til meg at hun har hatt problemer med å få storband i Estland til å spille arrene ordentlig. Med oss gikk dette helt prima og hun satte veldig pris på at bandet hadde forberedt seg godt. Dette gir oss en veldig fin goodwill mht. mulig samarbeid med både Kadri og Ott senere. Det jeg ikke var så fornøyd med var utførelsen av vårt eget stoff på hovedkonserten. Og det vet dere godt selv også – at det ikke var helt opp til standarden. Jeg sier ikke at det var dårlig. Det var mye bra spilling og mange bra soloprestasjoner, men det spredte seg en slags nervøsitet som jeg trodde vi var kvitt med den jevnlige konserteringen bandet har hatt de siste årene. Jeg savnet roen i framførelsen som vi hadde på siste «Basie-konsert», selv om f.eks. låtene går fort. Jeg skjønner at det ikke er så gunstig med lang dag med reise, prøve, lydprøve og konsert som gikk slag i slag – og en del vikarer, kanskje. Var det den alvorlige konsertsituasjonen som var årsaken eller lyden på scenen og i salen? Vi kan skylde på mye, men ikke alt. Vi burde kunne håndtere slike situasjoner. Vi får i hvertfall ta med oss dette som en erfaring og se om vi kan få til dette bedre en annen gang. Dog skal det sies at det gikk mye bedre på pub-konserten kvelden etter. Og når det kommer kvalifiserte uttalelser fra, for anledningen «musikerkone», Bernhard Seland om at det låt veldig bra, så tar vi dette til oss.
En særdeles ekstra takk denne gangen til styret med Pål i spissen og bandets «sjaue-crew» for utmerket forberedelse av «jubileumstur til Estland» og opplegg for alle i Viimsi. Det kan ingen klage på.

«CAFÉ BASIE» – FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI, 23.4.16
«Historeforteller» om William «Count» Basie: Rolf Karlstrøm
Saxer: Line Falkenberg – lead-alt. Tor Grefsgård – 2. alt. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Trulsrud – 2. tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger -2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Kjersti Hamre – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb, Fredrik Fransen Gusdal – 2 trb. Stein Jaksjø – 3. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Philip Granly – flygel, Øystein Valldal – gitar. Karl Erik Huseby – akustisk bass. Henning Mørland – slagverk.

VI TOK REISERADION OG SOMMERFERIEN PÅ FORSKUDD MED EN VERSJON AV «THE KID FROM RED BANK» SOM VI KAN VÆRE BEKJENT AV OG STOLTE AV! Dette skyldtes selvsagt i stor grad fabelaktige Philip «Kid» Granly på pianokrakken. Men – hvis det ikke også hadde vært solid backing fra bandet så hadde det ikke blitt den panserversjonen det ble. Sandvika Storband har aldri greid å spille denne så bra som det ble gjort her. Ta det til dere! Og dette toppet en konsert som ellers ble gjennomført meget bra, med mange fine versjoner av låtene som var satt opp og med utmerkede solistprestasjoner over hele linja. Moro og inspirererende når jeg kan «slippe bandet» og ting går av seg selv, og at publikum tydelig har en veldig fin stund. Opptil publikumsrekord var det også denne gangen og slikt blir lagt merke til av kulturhusleder Håvard Refsdal, som var en tur innom mot slutten av konserten. Lager fin goodwill for bandet at storbandcaféene er populære hos Ski-publikummet. Tusen takk til alle sammen for forberedelse og framførelse og for maksimal effekt av «take cover-innsatsen» i «All Of Me».
Denne gangen vil jeg rette en ekstra takk til de «unge løvene» Philip og Karl-Erik som har gjort en prima musikalsk jobb i bandet, men som dessverre forlater oss nå pga. videre utdanning. Vi ønsker dem lykke til i videre musikalske karrierer og håper at det ikke er siste gang vi ser dem i bandet.

«GLENN MILLER CAFÉ» – FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI, 20.2.16
«Anekdote-forteller» om Ski Storband: Geir Norman-Pedersen.
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, klarinett. Tor Grefsgård – 2. alt, klarinett. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Trulsrud – 2. tenor, klarinett. Pål Vinland – barsax, tenorsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger -2. trp. Terje Fossli Pedersen – 3.trp. Tor Anders Nygård – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb, Fredrik Fransen Gusdal – 2 trb. Stein Jaksjø – 3. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Vegard Hammer – flygel, vokal. Øystein Valldal – gitar. Karl Erik Huseby – akustisk bass. Rune Bryn – slagverk.

ALLE VAR «IN THE MOOD» ETTER KONSERTEN – og med tangering av publikumsrekorden på storbandcaféene må vi si at dette var svært vellykket. Det er tydelig at Glenn Millers musikk fortsatt har appell så det holder – og det var ikke bare den eldste garde som utgjorde publikum. Og som starten på en rekke jubileumscaféer- og konserter i feiringen av 40 års sammenhengende drift i Ski Storband ble dette en prima «kick-off».
Etter en noe nølende start (nb! husk konsentrasjon fra første tone) tok det seg veldig opp etter hvert og kuliminerte med bravur på de tre siste låtene, «Caribbean Clipper», «At Last», og Doc Severinsens «In The Mood». Slikt sett er jeg veldig fornøyd og jeg vil takke samtlige for at dere la inn et ekstra musikalsk gir for at konserten skulle bli best mulig. Dog synes jeg overgangene og «stagingen» på medlyen i starten (In The Mood, Moonlight Serenade og Tuxedo Junction) fungerte veldig bra – selv om starten var litt ukonsentrert, som nevnt.
Men – jeg må nok også dessverre gjenta meg selv med å si at det er noe annet å spille Glenn Millers musikk på konsert enn til dans. Denne musikken er svært krevende og at bandet nok har en vei å gå med å få denne musikken helt oppe og stå. I så måte kunne jeg ha tenkt meg at vi hadde hatt tid til et mere «dypdykk» i denne musikken for virkelig å få til stilforståelsen, utrykket, balansen og presisjonen m.m.. Jeg sier dette fordi jeg mener bandet har muligheten til å oppnå dette og at jeg også er helt sikker på at vi kunne ha fylt et helt nytt Rådhusteater med denne musikken på plakaten. Vi får vurdere muligheter i den videre planleggingen.
En ekstra takk til Stein Jaksjø denne gangen som har jobbet i det stille med research om Glenn Miller og til Vegard Hammer som sporty gikk med på å framføre den eneste vokallåten denne gangen – «At Last». For øvrig setter jeg veldig pris på at dere alle hadde en positiv innstilling til å gjøre denne konserten med et annet scene-oppsett enn det dere er vant til.

«JULEJAZZ» I KOLBEN – «SWINGING CHRISTMAS» m/MARGARETA BENGTSON (Sverige) (vokal og harpe)
KOLBEN KULTURHUS, SAL 1, 17.12.15. ARRANGØR: KULLEBUNDEN JAZZ
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, klarinett. Tor Grefsgård – 2. alt, klarinett, fløyte. Kåre Rognsaa – 1. tenor, klarinett. Nina Trulsrud – 2. tenor, klarinett. Pål Vinland – barsax, klarinett. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Geir Hauger -2. trp. Knut Elstad – 3.trp. Tor Anders Nygård – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb, Fredrik Fransen Gusdal – 2 trb. Stein Jaksjø – 3. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Vegard Hammer – el-piano, syntheziser. Philip Johannes Edwards Granly – flygel. Øystein Valldal – gitar. Karl Erik Huseby – el-bass, akustisk bass. Henning Mørland – slagverk.

SAMMEN MED MARGARETA GA VI PUBLIKEN FULL JULESTEMNING OG JULEJAZZ. Da må vi si at vi leverte varene, og vel så det – og til en fullsatt sal. Jeg setter spesielt pris på utholdenheten til bandet denne gangen. Det er ikke ideelt å ha to lange prøver pluss konsert etter hverandre midt i uka når flesteparten i bandet har jobb på dagtid, og at det at på til var i en travel førjulsuke. Desto mer respekt for innsatsen. Da er det heller ikke så rart at det kan gå noe utover konsentrasjonen. For det er ikke å stikke under en stol at det var litt «skødd og unøyaktigheter» her og der, litt varierende tempi og litt noteblad-logistikk som ikke var på plass. Når det er sagt så tror jeg ikke publikum merket noe særlig til dette og det meste av ensemblespillet var veldig bra. Skal for ettertiden prøve å motvirke et slikt kjør midt i en uke, men denne gangen var det faktisk ikke noen annen mulighet. Jeg kan ikke si at Margareta «hoppet i taket» etter å ha opptrådt med oss, men var nøktern profesjonell på at dette gikk fint, og hun var spesielt fornøyd med at hun fikk anledning til framføre harpemusikken sin. For øvrig en ekstra takk til Geir Hauger som sporty tok utfordringen med å bli med på den ene harpe-låta og lagde nydelig ledsagelse på flygelhorn. Margareta er jo mildt sagt godt vant med et storband som befinner seg i Bohuslän, men vi skal merke oss at hun tok oss på alvor fra første stund og jobbet med oss for å få fram musikken. Det hadde hun neppe gjort hvis hun ikke hørte mulighetene med bandet for å få dette til. Flott at dere fulgte instruksjonene hennes. Det gjorde bl.a. sitt til at det ble en nydelig og stemningsfull versjon av «En gång i Stockholm» og at swingen og fraseringen på «Leaving London…» falt på plass. Ørnulf Thorsen bemerket etter konserten at det var mye bra dynamikk i bandet, særlig crescendoer og decrescendoer. Ellers var det solid levering av alle som hadde solo-innslag. Thank you very much! Vel blåst for i år, og så sees vi til neste år med jubileumsmarkeringer. Jeg gleder meg!

TORD SKONNORDS BEGRAVELSE – SKI NYE KIRKE 28.10.15
Marian Aas Hansen – vokal
Rolf Kristensen – vokal
Saxer: Jon Bakkelund – lead-alt, sopran. Tor Grefsgård – 2. alt, klarinett. Nina Trulsrud – 1. tenor, klarinett. Jon Petter Andersen – 2.tenor. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Ørnulf Thorsen – 2. trp. Knut Elstad – 3.trp. Tor Anders Nygården – 4.trp. Tromboner: Geir Gaarder – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytmegruppe: Philip Johannes Edwards Granly – el-piano. Øystein Valldal – gitar. Karl Erik Huseby – el-bass. Christian Lund – slagverk.
– Blue Moon (R. Rodgers/L. Hart, arr: Kjell Norman-Pedersen) – Marian og storbandet
– Det fine vi hadd sammen (T. Olsen/F. Viken) – Marian og rytmegruppa
– My Way (C. Francois/J.Revaux/Paul Anka, arrtilpasning Biørn Barlo) – Rolf og storbandet.

DANSEJOBB m/HÅKON RASMUSSEN (vokal)
ERIC STEIRA 50 ÅR – GLENNE GÅRD I KRÅKSTAD 24.10.15
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopran, fløyte. Tor Grefsgård – 2. alt, klarinett. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Trulsrud – 2.tenor, klarinett. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Olav Brattegaard -2. trp. Knut Elstad – 3.trp. Kristian Johannessen – 4.trp. Tromboner: Fredrik Fransen Gusdal – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Stig Ditman – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytme-gruppe: Philip Johannes Edwards Granly – el-piano. Øystein Valldal – gitar. Karl Erik Huseby – el-bass, akustisk bass. Henning Mørland – slagverk.

Jubilanten, Eric Steira, hadde bestilt «dansemusikk og swingmusikk med ikke for lange kor (!?)» med hovedvekt på «Sinatra-repertoar» i 2 sett a 50 minutter fra kl. 23 – 01. At selskapet var over en halv time forsinket før vi fikk satt I gang var ikke vår feil, men jeg mener at han fikk full dansemusikalsk valuta og underholdning for pengene allikevel. Det bekreftet også både Eric og kona etterpå. De var storfornøyde! Dessuten var selskapsgjestene særdeles blide. At gjestene tok over med høylytt sang og nærmest sluttførte «New York, New York» for oss i det siste nummeret, må sies å være nok en inner-tier innkassert på samme dag for bandet. Jeg setter stor pris på at bandet utviste utholdenhet til å gå på det samme «Sinatra-stoffet» som hadde vært spilt på storbandcaféen tidligere på dagen – og i forhold til den utladningen som skjedde da. Noe mer «rufsete» var det riktignok, men ikke mer enn at jeg synes det var innenfor toleransegrensen. Derimot er det en refleksjon på at det som ble spilt av «vanlig» dansestoff ikke var helt på plass og krever å øves på for å kunne presentere kvalitet. En annen refleksjon: «Sinatra-showet» med Håkon Rasmussen mener jeg har et stort salgspotensiale i seg til å tilby event- og underholdningsbransjen og oppfordrer styret til fortsatt å undersøke muligheter i markedet.

STORBANDCAFÉ – «SINATRA I 100» m/HÅKON RASMUSSEN (vokal) og HARALD SKOGLUND («Sinatra-anekdoter»)
FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI 24.10.15
Saxer: Hanne Gundersveen – lead-alt, sopran, fløyte. Tor Grefsgård – 2. alt, klarinett. Thorstein Granly – 1. tenor, klarinett. Nina Trulsrud – 2.tenor, klarinett. Pål Vinland – barsax. Trompeter: Einar Jemtland – leadtrp. Olav Brattegaard -2. trp. Knut Elstad – 3.trp. Kristian Johannessen – 4.trp. Tromboner: Fredrik Fransen Gusdal – leadtrb. Stein Jaksjø – 2. trb. Stig Ditman – 3.trb. Torbjørn Eide – basstrb. Rytme-gruppe: Vegard Hammer – sytheziser, perkusjon. Philip Johannes Edwards Granly – flygel. Øystein Valldal – gitar. Karl Erik Huseby – el-bass, akustisk bass. Henning Mørland – slagverk.

DEDIKASJON – framsagt før konsertstart:
For noen dager siden mottok vi en særdeles trist melding om at Tord Skonnord døde av hjertestans mens han var på feriereise i Tyrkia. Dette var også en ufattelig og overraskende beskjed fordi Tord virket så usedvanlig frisk og rask etter en vellykket ryggoperasjon, da han var her på forrige storbandcafé i september. Og noe av det siste han sa etter konserten var: «Jeg rekker akkurat tilbake til neste storbandcafé etter en ferietur, og det gleder jeg meg til». Det er mye vi kan si om Tord og at han gledet seg til spesielt til konserten i dag er helt uten tvil. Han elsket storbandmusikk og Frank Sinatra – og vi kan nevne at det var Tord som var initiativtaker og pådriver til en minnekonsert for Sinatra det året Sinatra døde i 1998. Konserten den gang var med Ski Storband og Per Müller. Tord var en sann venn av Ski Storband og har helt siden starten av bandet i 1976 vært en viktig støttespiller i lokalmiljøet – som personlig interessert i bandets ve og vel og musikken – og som profilert aktør i næringslivet i Ski. Det var derfor med særdeles god grunn at Tord ble tildelt æresmedlemskap i Ski Storband for en del år siden – og som en av de ytterst få som har blitt tildelt dette uten å være spillende medlem i bandet. Tord skulle vært her i dag, men slik ble det dessverre ikke. Vi vil derfor dedikere hele denne konserten til minne om Tord.

DENNE KONSERTEN BLE EN INNER-TIER!
For ikke å si «midt i blinken» mht. programinnhold når det gjelder å trekke publikum. Når først vi virkelig skulle feire «Sinatra i 100», så er det veldig hyggelig at 100 blir stående igjen som et beskrivende tall fra konserten; 100% publikum (stinn brakke og publikumsrekord) – 100% formidling (fra Håkon, bandet og Harald) – tett opptil 100% i musikalsk utførelse fra bandet (noen småsild var det, men de syntes ikke mye i det store «skreifiske»). Det var nemlig ikke opplagt at bandet skulle ha en storbandcafé med «Sinatra-innhold». Idéen var nærmest forkastet fordi «alle andre» storband kom til å ha dette på programmet denne høsten og at rammen rundt dette egentlig burde være en elegant «smoking-fest» på f.eks. Ski hotell. Dessuten at alle de andre «Sinatra-vokalistene» i rimelig nærområde var uaktuelle etter min vurdering. Takk, Pål, for at du kom på Håkon.
«Jeg fikk gåsehud flere ganger under konserten» var det en publikummer som sa til meg blant særdeles hyggelige og positive kommentarer fra andre. Det har jeg vel neppe hørt før, etter en konsert vi har hatt. Dette bekrefter ytterligere at vi traff, og jeg mener at det skyldes at bandet fikk til «soundet» sammen med vokalisten i musikken som ble framført – og at det var presisjon og renhet. Jeg setter for øvrig veldig pris på at det var en konsentrasjon på overgangene vi øvde på å få til, slik at dette også satt. Dette ga konserten det ekstra piffet mht. å få formidlet «show business/Las Vegas»-stemningen som dette stoffet krever, hvis det skal ha noen mening og være moro. Takk for innsatsen alle sammen, og ikke minst for positiv innstilling i forhold til relativ kort innøvingstid på stoffet.

STORBANDCAFÉ – «SMAKEBITER FRA ARKIVET/BANDETS EGEN ØNSKEKONSERT»
FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI 19.9.15
Saxer: Hanne Gundersveen (Lead-alt, sopran), Tor Grefsgård (2. alt) Thorstein Granly (1. tenor), Nina Trulsrud (2.tenor), Pål Vinland (barsax). Trompeter: Einar Jemtland (leadtrp), Geir Hauger (2. trp), Knut Elstad (3.trp), Tor Anders Nygård (4.trp). Tromboner: Audun Øksendal (leadtrb), Odd Pettersen (2. trb), Stig Ditman (3.trb), Torbjørn Eide (basstrb). Vegard Hammer – elpiano, Philip Johannes Edwards Granly – elpiano, Øystein Valldal – gitar, Karl Erik Huseby – elbass, akustisk bass, Henning Mørland – slagverk.

This concert turned out very well! Selv uten et artistnavn på plakaten så viser det seg at vi trekker folk. Og at på til når det er nydelig vær ute og en skulle tro at et publikum ville prioritere annerledes på en slik dag. For den saks skyld kunne vi godt ha gjort en utekonsert, men det hadde selvsagt vært en risikosport i denne årstiden.
This concert turned out very well – også spillemessig. Vi leverte varierte «smakebiter» fra notearkivet og det virket det som publikum satte pris på. Mye bra ensemblespill selv om det nok var en og annen «sild» inn i mmellom – det får gå på kontoen for «løs jakke». Men aller mest leverte vi på soloinnslagene denne gangen. Veldig mye bra spell – thank you very much! Takk skal dere også alle ha for sporty innstilling til å spille en låt på sparket – One O’Clock Jump. Dette er jeg ganske sikker på var et «sjakk-trekk» overfor publikum. Blir mye smil og stemning hos publikum av sånt og det gir generell goodwill til bandet.
Dette var ellers den siste konserten for Odd med bandet. Vi takker Odd for mange års deltakelse på lead-trombone og for bidrag utenom han har gjort med bl.a. Yngvar Numme og kontaktarbeid med Big Apple Big Band i Danmark.
For øvrig vil jeg gi en ekstra takk til Vegard som tok seg utmerket av det lydtekniske på denne caféen.

STORBANDCAFÉ MED MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal og tromboneimitasjon)
UTEKONSERT FORAN INNGANGEN TIL RÅDHUSTEATRET SKI 13.6.15
Saxer: Hanne Gundersveen (1.lead-alt, sopransax. klarinett), Tor Grefsgård (2. alt, klarinett), Thorstein Granly (1. tenor og klarinett), Nina Trulsrud (2.tenor, klarinett), Pål Vinland (barsax). Trompeter: Einar Jemtland (leadtrp), Geir Hauger (2. trp), Kristian Johannessen (3.trp), Tor Anders Nygård (4.trp). Tromboner: Odd Pettersen (leadtrb), Fredrik Fransen Gusdal (2. trb), Stig Ditman (3.trb), Torbjørn Eide (basstrb og tuba). Philip Johannes Edwards Granly – elpiano, Øystein Valldal – gitar, Karl Erik Huseby – elbass, akustisk bass, Henning Mørland – slagverk.

Dette var vel publikumsrekord for ”Storbandcaféene”, skulle jeg tro. I overkant av 90 tilhørere ifølge opptelling gjort under konserten av styreleder Pål. Det må kunne kalles ”stinn utebrakke” og det er slik vi/jeg håpet det skulle bli med ”Majken og Ski” på plakaten – på en siste opptreden og avslutning før sommeren. Etter en noe ukonsentret oppstart på et par låter, så satt konserten videre og bandet leverte varene – og Majken var veldig fornøyd. Solistprestasjoner av klasse i ”alle leire” også på denne konserten. I tillegg vil jeg nevne solid leadtrompet-spill av Einar Jemtland, og det var tydelig at publikum var særlig imponert etter framførelsen av ”Brazil”. Stein Jaksjø uttalte at han var ”stolt av bandet”, både som tilhører og tidligere medlem. Ta det til dere! Når det gjelder forannevnte ”startkonsentrasjonsvansker” så har jeg nevnt før at det er noe som bandet må bli bedre på. Jeg er litt usikker på hva jeg kan bidra med her for å få bandet tryggere i starten. Tips mottas med takk.
Og så var dette siste konsert for Kristian Johannessen som fast medlem i bandet. I dette tilfellet har jeg lyst til å bruke et utsagn som noen ”moralske sørlendinger” i sin tid kom opp med: ”Me tolererer det, men me liga det ikkje”. Og hvorfor det? Jo, fordi Kristian har helt siden han kom inn i bandet som 16-åring for ca. 4 års iden gjort en solid musikalsk og stabil innsats i bandet, samt engasjert seg i driften i bandet som styremedlem. Vi skulle gjerne beholdt deg videre. Når det ikke går, så ønsker vi deg likevel lykke til videre med din musikalske løpebane. Og husk! – vi vet hvor du bor og at vi har ditt telefonnummer.
En ekstra takk denne gangen til styreleder Pål som har jobbet (og jobber) iherdig mot kulturmyndighetene i Ski kommune for å skaffe tilveie midler som gjør at vi kan holde en slik gratiskonsert for vårt publikum i Ski og omegn – som denne Storbandcaféen.
Vel blåst og takk for denne sesongen. Jeg gleder meg allerede til å ta fatt på høstsesongen og med begynnende forberedelser til jubileumsåret i 2016. Ha en riktig god sommer, alle sammen!

STORBANDCAFÉ MED SHANNON MOWDAY (sopransax, altsax, barytonsax, blikkfløyte, komposisjoner og arrangementer)
FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET SKI 18.4.15
Saxer: Hanne Gundersveen (1.altlead og sopransax), Tor Grefsgård (2. alt),Thorstein Granly (1. tenor og klarinett), Nina Trulsrud (2.tenor), Pål Vinland (baryton).Trompeter: Einar Jemtland (lead og flygelhorn), Geir Hauger (2. trp og kornett), Kristian Johannessen (3.trp), Gunnar Andersen (4.trp og althorn). Tromboner: Odd Pettersen (leadtrb og fløyte), Fredrik Fransen Gusdal (2. trb og euphonium), Stig Ditman (3.trb), Torbjørn Eide (basstrb og tuba). Philip Johannes Edwards Granly – elpiano, Øystein Valldal – gitar, Karl Erik Huseby – elbass, Henning Mørland – slagverk og klokkespill.

Jeg er særdeles fornøyd med all øvingsinnsatsen, interessen og positiviteten dere viste i dette prosjektet – og ikke minst med sluttresultatet det ble på konserten. Relativt intrikat rytmisk musikk som ble framført uten for høye skuldre og til Shannons store tilfredshet. ”Great concert!” sa hun til meg etterpå – og jeg vet at hun ikke ville sagt dette hvis hun ikke mente det. Jeg setter også veldig pris på at dere hadde tatt dere ad notam erfaringene fra forrige konsert mht. å være ekstra oppmerksom lyttende i spillesituasjonen og være med i denne type musikk hvor det er mye som skjer med åpne deler, backinger og ”cues” etc.. Jeg håper således at dette prosjektet har vært til inspirasjon og til overføring til annen musikk vi spiller.
Solide solistinnslag også denne gangen, ikke minst fra ”de unge løvene i kompet”. Litt malurt i begeret, men ikke mye; alle som kan reise seg må gjøre det når man spiller solo. Dessuten må alle blåserne passe på at egenlyd kommer ut når vi spiller akustisk og ikke har oppmicing på alle horn. Dvs. at trompetene og saxene må passe på å ikke spille inn i notestativene og at trombonene ikke spiller inn i ryggen på saxene. Bjørn Morten Kjærnes (rektor på Kontra kulturskole) sa at det låt bra, men med en viss ubalanse mellom de forskjellige seksjonene.
Særdeles hyggelig at det også kom så mange publikummere og at de likte og tålte det de hørte med tidvis ganske uvant musikk for dem som er våre fan i den eldre garde. Ingen gikk i pausen i hvert fall og jeg hørte bare positive reaksjoner etterpå. Det er noe som tyder på at ”Storbandcaféene” har fått et visst feste i bevisstheten til de jazzinteresserte i Ski.
Shannon har lyst til å gjøre mere med oss. Det har jeg også lyst til, og det håper jeg at dere også har. Jeg oppfordrer derfor styret til å se på hvilke muligheter det er for å få realisert mere samarbeid og konserter med Shannon. Samtidig vil jeg også gi en ekstra takk til hele styret denne gangen, som ble med på å kjøre dette prosjektet som en ekstrasatsning og løft i forbindelse med ”Storbandcafékonseptet”. Noe som normalt ikke er innenfor rammene av storbandcafé-konsertene.

KONSERT MED HILDEGUNN ØISETH (trompet, bukkehorn, vokal) OG MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal). NORDISK STORBANDTREFF – KOLBEN KULTURHUS 6.2.15
Dette ble enda en flott konsert med Hildegunn og Majken! Skal vi tro publikumsreaksjoner etter konserten – og det gjør vi – så greide vi å levere mye av den forhåndsomtalte magien i Hildegunns musikk og fine versjoner av det kontrasterende stoffet med musikk av Ellington/Strayhorn og Thingnæs/Westby/Gudim. Vår tidligere trommeslager Rune Bryn var veldig begeistret for Anitra’s Dance og InThe Hall Of The Mountain King etter første sett – og som vi vet, Rune gir ikke ved dørene uten videre. Min vurdering er denne: Jeg er et godt stykke på vei enig i reaksjonene, men det er jo alltids noe vi kan ta med oss videre til forbedring. ”Fellesdrypp” i backingene til gitar på første låt ”Day In Night Out”. Vi må være på ”track” med konsentrasjon fra første tone slik at nervøsitet ikke får anledning til å spre seg. Dette har jeg snakket om minst et par ganger tidligere. Vi må blir flinkere til å lytte og være oppmerksomme på hva som skjer i musikken vi spiller der og da. Det gjelder ikke bare typen ”Hildegunn-musikk” med noe løsere struktur enn vi er vant til, men også tradisjonelt stoff som vi f.eks spilte med Marian. Halve bandet hørte ikke etter hva Marian drev med ved et tilfelle og var derfor ikke med på hva som skjedde musikalsk – og jeg tror ikke vi kan skylde på evt. dårlig monitoring. Når det gjelder Hildegunns musikk spesielt så vet jeg at det spredte seg noe frustrasjon over at ting ikke skjedde helt som det hadde gjort på seminaret vi hadde. Det er her forståelsen for musikken og oppmerksomheten og lyttingen til hva som skjer når vi spiller den gjør seg gjeldende. Jeg snakket med Hildegunn om dette etter konserten. Hun var absolutt ikke misfornøyd med at en del ting ikke gikk helt som vi hadde avtalt. Hun sa: Vi lager musikken der og da. Tar musikken andre veier enn vi har avtalt så gjør vi det beste ut av det. Lytter til hverandre – spiller hverandre gode. Kanskje det til og med blir bedre versjoner enn det vi hadde tenkt. Dette er det essensielle i jazz og improvisasjonsmusikk – og gjelder også i store ensembler. Jeg vil ellers legge til – vi tar med oss dette videre, og det kan godt hende vi må forholde oss til en del av det samme i neste prosjekt med Shannon Mowdays afrikanske musikk, dvs. det er jeg ganske sikker på. Når dette er sagt, så vil jeg også si følgende: Det var ensemblepartier i ”Hildegunn-stoffet” som låt meget bra (Ørnulf Thorsen var veldig begeistret for Arabis!?) og annet stoff – men mest av alt er jeg fornøyd med spesielt fine solo- og solistprestasjoner denne gangen fra alle som hadde fått oppgaver med dette. Ingen nevnt, ingen glemt. Tror faktisk det ikke er blitt levert bedre på dette tidligere, samlet sett. Jeg mener for øvrig at denne konsertproduksjonen med Hildegunn og Majken er så bra at den burde kunne selges inn til/tilbys til kulturhus og festivaler og jeg vil følge opp tidligere anbefaling til styret om å vurdere dette.
En ekstra stor takk denne gang til går til Tor Grefsgård som har jobbet intenst i kulissene, både for Ski Storband og Foreningen Norden for å få realisert dette storbandtreffet. Og jeg vil takke bandet for også denne gangen å utvise smidighet og tålmodighet med kort tid til rigg og lydprøve – og den musikalske innsatsen.

”HØSTJAZZ MED JULEDRYSS”. HØST- OG JULEKONSERT 21.11.14 m/MARIAN AAS HANSEN (vokal)
KOLBEN KULTURHUS, KOLBOTN
”SMASHING KONSERT”!!!
Først vil jeg takke alle sammen for en tålmodig og stille lydprøve – og som ble som jeg ønsket meg. Det var en meget behagelig arbeidssituasjon for lydmannen og meg. Og det håper jeg at det også var for dere. Jeg er ikke tilhenger av lange lydprøver, men jeg visste på forhånd at vi trengte omtrent den tiden det ble foran denne konserten og jeg takker igjen for at dere holdt ut en så vidt lang lydsjekk. Så ble da også lyden veldig bra til slutt – selv om det ikke startet så bra og at jeg hadde mine tvil på enden prøven. Jeg har flere utsagn fra pålitelig hold som bekrefter dette og ikke minst fra min fru, Anne Mette, som satt i salen. Anne Mette var ellers veldig begeistret etter konserten. Det er sjelden hun er så positiv som hun var nå. Hun er min beste og verste kritiker og da velger jeg lytte til dette. Men det var ikke bare hun som ga uttrykk for at dette ble en veldig bra konsert – at bandet låt fint og gjorde en utmerket backing for Marian. Det hørte jeg fra flere som kom og takket meg etter konserten.
Derfor vil jeg også takke dere for den musikalske innsatsen, ensemblespillet og solide solistiske innslag. Vi leverte varene og så godt som en fullsatt sal med publikum var fornøyd. MEN – vi vet også at det var ting som skjedde. Ikke mye, men nok til at noe nervøsitet, spilling med ”høye skuldre” og ukonsentrasjon spredde seg i 1. sett. I 2. sett var det mye bedre. Virket som at dere slappet mere av da. Det er et par, tre ting og erfaringer å si om dette; Vi skal ikke være for strenge med oss selv. Det skjer ting ”live”, og lydopptak vil nok avsløre ubarmhjertigheter, selv om publikum neppe merket noe særlig til ”uregelmessighetene”.
Men – likevel er ikke dette noen unnskyldning eller tillatelse til at slike ting forekommer. Vi må prøve å mestre en balanse mellom avslappethet og konsentrasjon i framførelsen av musikken vi spiller. Vanskelig i en alvorlig konsertsituasjon, lettere i en klubb-setting. Trikset er forberedelse av egenferdigheter og ensembleferdigheter – og mentalt overskudd når vi spiller konsert. I denne sammenheng bør vi vurdere om det er lurt å ha en slike hovedkonserter som denne på en fredag. Å ha mentalt overskudd til å yte max etter en lang arbeidsdag for mange i bandet og at på til etter en lang lydprøve, er ikke de beste forutsetninger for å få dette til. Vi får ta disse erfaringene med oss til neste evenement og se hva vi kan gjøre med dem. Neste konsert er med Hildegunn og Majken på Nordisk Storbandfestival den 6.2.15, som også er en fredag. Obs, obs!
Dette var siste konserten til mangeårig medlem og bassist Hallvard Gjøstein. Vi sier tusen takk til Hallvard for solid bassassistanse gjennom hele 5 år og ønsker ham lykke til med nye utfordringer når han nå flytter tilbake til hjemtraktene i Gol. Vi antar det er lite av storband i disse traktene, Hallvard, så hvis du får for store abstinenser så får du ringe å høre om vi trenger en bassist på en øvelse eller jobb. Du skal heller ikke se bort i fra at det kan komme en telefon til deg fra oss i påkommende bassbehovs-tillfeller. Vi vet hvor du bor.
Tittelen på denne ”After the show”- betraktningen er ”Smashing konsert”. Jeg mener at den var det til tross for noe ”skudder-mudder”, som jeg kaller det. Smashing fordi vi sammen med Marian ga god underholdning og en fin aften til et betalende publikum som for store deler ikke var det ”vanlige” publikummet for oss. Marian er en fullblods entertainer og et ”name” i norsk underholdningsindustri. Flott å ha henne i front av bandet og det var tydelig at hun også trivdes. Jeg vet at vi ikke er alene om henne blant andre band i Follo-regionen. Likevel vil jeg be styret om å undersøke med henne om vi kan ha henne i ”stallen” for tilbud til event-arrangører etc.. Jeg ønsker meg i hvertfall mere samarbeid med Marian når det kan by seg.
En siste takk til styret og bandet som valgte å satse på denne ikke helt billige konserten, men som vel ikke gikk så ”hakka gæernt” økonomisk med det publikumsoppmøte som var.

STORBANDCAFÉ 18.10.14 m/cafegjest Rolf Kristensen (vokal)
FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI
SKI SWINGS ROCK! Ja, det ble skikkelig ”rock ’n roll” og en flott konsert som avslutning på ”Storbandcafé-sesongen” for i år. Det var vel også publikumsrekord hittil for storbandcaféene og jeg møtte bare blide publikummere etter konserten. Som fellesnevnere uttrykte de: ”Morsomt og variert program, trøkk og stil, prima vokalist, bandet spilte veldig bra og det var på ingen måte for sterk lyd”. Jeg er enig i alt dette og det er verdt å merke seg at utsagnene ikke først og fremst kom fra den yngre garde som var der, men fra mange av de faste publikummere som har en god levealder å slå i bordet med og bred lytte-erfaring.
I tillegg vil jeg nevne bra ad-lib soloer og ensemble-energi med god presisjon. Dog var det noe småtteri med ”backinger” som ikke var på plass, men det bli vel neppe noen anmeldelse fra musikkpolitiet av den grunn. Dagens kaktus: Bandet som ikke greier å stille fullt band til lydprøve til tross for at det er gitt tydelig beskjed om oppmøtetid og lydprøvetid. Dagens rose: til Fredrik (lyd) og Pål og Torbjørn (rigg av band og café).
Dette var ellers den siste konserten med bandet for gitarist Markus Dvergastein. Markus har gjort en solid musikalsk innsats i den tiden han har vært med i bandet – ca. 1 år. Vi skulle gjerne ha hatt med Markus videre, men skjønner at han har andre prosjekter som tar tid. Vi ønsker uansett Markus lykke med gitar-karrieren!
Takk for innsatsen, alle sammen – vi swinger og rocker videre mot høst- og julekonserten med Marian Aas Hansen.

STORBANDCAFÉ 20.9.14 – featuring bandets rytmegruppe: Vegard Hammer (piano), Markus Dvergastein (gitar), Hallvard Gjøstein (bass) og Henning Mørland (trommer)
FOAJÉEN I RÅDHUSTEATRET I SKI
Dette var nok totalt sett den beste av ”bandets egen konsert” vi har gjennomført på storbandcaféene, så langt – og det var den 3. i rekken av denne type konserter. Noen ”småsild” var det nok her og der, som f.eks. noen backinger som ikke kom inn, men dette ble overskygget av spillegleden kombinert med en passe avslappet holdning. Og ikke minst skyldtes det innsatsen fra kompgruppa med solide soloer og blide fjes. For å nevne noe: Ubetalelig vokal-versjon av ”After You’ve Gone” fra Vegard. Elegant gitarspill av Markus på ”Road Song”. ”Fire flate-spill” så det holdt av Hallvard på ”This Bass was Made For Walking” og smashing trommesolo fra Henning på ”Mira Mira”. Det var tydelig at publikum likte dette. Takk skal dere ha, gutter, for all jobbinga. Men det var også solide leveringer fra hele bandet. Versjonen av ”Groove Blues” er den beste vi har gjort hittil. Bra soloer og slettes ikke gæ’ern soli fra saxene og ensemblespill ellers. Det var overraskende bra med publikumsbesøk selv om vi ikke hadde noen artist i front denne gangen. Det lover godt for neste storbandcafé den 18.10 hvor vi skal ha med lokal sang- og rockestjerne Rolf Kristensen. Da bør det bli nærmest fullt hus. Jeg håper at vi holder spiriten oppe fra denne caféen og gjør en like bra musikalsk innsats selv om vi har mindre tid til forberedelse. En ekstra stor takk går denne gangen til Linda Berntsen som slutter i bandet fordi hun venter barn. Linda har gjort en solid innsats i bandet gjennom mange år som musikant, tilvirker av elegant PR-materiell og anskaffer av sponsormidler m.m.. Vi ønsker Linda lykke til og ser henne gjerne igjen med 2 små trombonister på slep nå den tid kommer.

STORBANDCAFÉ 14.6.14 – m/cafégjest Kari Gjærum (vokal) – RÅDHUSTEATRET I SKI
UTEKONSERT FORAN INNGANGEN TIL FOAJÉEN
”VI REISTE KJERRINGA” (som de sier på Toten eller der omkring, tror jeg) fra forrige storbandcafé. I hvert fall når det gjaldt publikumsoppslutning, stil og stemning, og et program som passet fint til en avsluttende storbandcafe for vårsesongen. Faktisk ble det akkurat slik vi hadde forestilt oss at det kunne bli med en utekonsert i juni – med sol og varme og et godt antall og hyggelig publikum. Det var tydelig at de frammøtte koste seg med det de fikk høre fra Kari og bandet. Og det var også tydelig at Kari trivdes foran bandet. Veldig viktig! Sånn sett kan vi si at vi leverte varene. men jeg må dessverre også helle litt malurt i begeret. Til tross for relativt greit stoff var det for mye rufsete spill og unøyaktigheter. Fortegn som ble glemt og folk som ikke hadde lært seg sin egen stemme bra nok m.m.. Det er ikke godt nok å flyte på dyktige folk som fronter bandet, som Geir på forrige café og Kari på denne. Jeg ønsker meg bandet opp igjen på minst det nivå vi var på på minnekonserten for Frode Thingnæs i februar. Dette selvsagt med tanke på forestående utfordringer til høsten og neste vår (jfr. terminlista). Jeg vet at dere kan og at dere også ønsker det, men da kan vi ikke fortsette med ha så mye fravær og vikarer som det var nå på vårparten. Det går utover samspillet og musikalske resultatet blir deretter. Likevel, jeg husker tilbake med stor glede på den forannevnte ”Thingnæs-konserten” og café-konserten da vi hadde besøk av jazzkvartetten ”Høylydt” – og jeg gleder meg til å ta fatt igjen til høsten. Nok en gang vil jeg også berømme det gode arbeidet styret v/Pål gjør for å skaffe goodwill for bandet hos kulturmyndighetene i Ski kommune og hos ledelsen i Rådhusteatret. Ha en riktig god sommer alle sammen!

STORBANDCAFÉ 24.5.14 – featuring Geir Hauger (trompet/flygelhorn, komponist og arrangør)
RÅDHUSTEATRET I SKI, FOAJÉEN
Jeg håper for ensemblespillets del at den neste storbandcaféen ikke i den grad vil bli preget av manglende konsentrasjon, fokus og sikkerhet som denne konserten ble. For det ble den. Særlig var det usikkert i blåsen, men også noe i kompet. Unødvendige fortegns-feil, innsatser som kom feil og generelt dårligere presisjon enn det som etterhvert har blitt standarden på Ski Storband. Og – dette gjaldt ikke bare nytt stoff som var innøvd til denne konserten. Også velkjent stoff bar preg av dette. Det var så jeg nesten tenkte at det var fint at det ikke var så mange publikummere å hørte på, men det synes jeg egentlig ikke. Særlig fordi flere burde ha vært der og hørt på det eminente spillet til Geir!! Tusen takk skal du ha Geir for en vel gjennomført feature som løftet og bar konserten – og for dine kompositoriske bidrag til bandet. I tillegg vil jeg også rette en stor takk for innsatsen til trommeslager Henning Mørland som på kort tid greide å spille seg inn med bandet. Som nevnt håper jeg at neste storbandcafé med Kari Gjærum vil vise nivået til bandet igjen. Jeg vet det ikke er mye tid å gjøre det på. Bare 3 øvelser og det vil også til denne konserten være mye nytt stoff. Jeg vil derfor anbefale at hver og en sørger for egenhygiene på notene – i tillegg til at hver seksjon bør få til en gruppeøvelse.

STORBANDCAFÉ 5.4.14 m/HØLYTT KVARTETT – Jenny Kristine Frøysa (altsax), Philip Johannes Edwards Granly (piano), Karl Erik Huseby (bass), Trym Karlsen (trommer)
RÅDHUSTEATRET I SKI, FOAJÉEN
VEL BLÅST! – av alle sammen på årets første Storbandcafé. Vi opprettholdt trøkket og presisjonen fra siste konsert i Rådhusteatret (Festkonserten 2.2) og hadde passe lave skuldre samtidig. Slik skal det være på en klubbkonsert. Det var fine versjoner av låter vi har spilt en stund og av nytt stoff. Selv dansestoffet vi presenterte gikk veldig bra (det har ikke alltid fungert så bra når vi har spilt dansestoff som konsertnumre). Hyggelig publikumsbesøk av tidligere medlemmer i bandet (Egil Østvik og Frank Jensen m.fl.) nikket anerkjennende til musikalske prestasjoner underveis og ga uttrykk for dette etter konserten. Samspillet med Høylytt kvartett på ”All Blues” gikk utmerket og Høylytt leverte talentfull jazz alene. Selv om det var forventet noe mere publikum når lokale talentfulle ungdommer stiller opp så var det allikevel et godt publikumsbesøk. Jeg mener vi absolutt vi skal fortsette med å søke presentasjon av lokale talenter på storbandcaféene. Alt såre vel? Både ja og nei. Ja fordi bandet neppe har vært bedre musikalsk og at blåsen er på høyde med kompet når det gjelder ”time” – samt at den generelle driften av bandet er veldig bra. Nei fordi vi ikke lenger har noen fast trommeslager. Jeg håper at alle gode krefter står oss bi med å finne en permanent løsning med ny trommeslager og at alle i bandet (ikke bare styret) er på aktiv utkikk etter potensielle kandidater på et nivå som matcher bandet – eller som har potensiale i seg til å bli den ”timekeeperen” bandet trenger. Dette er vi nødt til å finne en løsning på hvis bandet skal opprettholde nåværende høye musikalske standard og ha en videre musikalsk utvikling.

SKI STORBAND M/MAJKEN CHRISTIANSEN (VOKAL) – DANSEJOBB PÅ ÅRSFESTEN TIL DEN NORSKE OPERA OG BALLETT
FOAJÉEN I DNO – LØRDAG 1.3.14
Dette er skrevet ca. 1 måned i ettertid. Når avtroppende operasjef, Kai Remlow, ber om å få wienervalsen ”Rosen Aus Dem Süden” 2 ganger under dansen og som ekstranummer, når bassist i operaorkesteret, Kai Hartvigsen, danser til bandet hele kvelden og karakteriserer tidligere fester med Ski storband i operaen som ”legendariske”, når italiensk repetitørpianist i operaen, som jeg ikke fikk navnet på, sier han bare sitter og lytter fordi bandet låter så fint, når det er mange på dansegulvet i den store foajéen – så kan vil vel koste på oss og si at vi nok en gang leverte dansemusikkvarene – selv om det ikke var helt slik det kunne ta av som i tidligere tider. Noe rufsete spill var det av og til og det får gå på kontoen til noe usikkerhet som oppstår når bandet har vikartrommeslager. Det var særdeles hyggelig at operaen ville ha oss til tilbake igjen etter 6 års opphold. Vi får se om det blir noe nytt engasjement til neste år siden jeg hører rykter om at nytilsatt operasjef spiller i storbandet ”Big Business Band”. Det vil da i så fall ikke være kvaliteten til Ski Storband som er årsaken.

FESTKONSERT TIL MINNE OM FRODE THINGNÆS
SKI RÅDHUSTEATER 2.2.14
MEDVIRKENDE ARTISTER: SKI STORBAND, MARIAN AAS HANSEN – sang, MARI ERIKSMOEN – sang, TARJEI GRIMSBY – trombone, MAGNUS THINGNÆS – piano, WENCHE MYHRE – sang, FRODE THINGNÆS’ KVINTETT m/KNUT RIISNÆS – tenorsax, PETE KNUTSEN – gitar, MAGNUS THINGNÆS – piano, JAN ERIK KONGSHAUG – bass og THOR ANDREASSEN – trommer.UTEDELING AV PRIS/STIPEND FRA FRODE THINGNÆS LEGAT. PRISVINNERE: TARJEI GRIMSBY (25.000) OG KNUT RIISNÆS (25.000). KONFERANSIERER: MARIANNE MØRK, MAREN VICTORIA THINGNÆS OG ERLING WICKLUND.
KANON! PANZER!! BE PROUD!!!

Jeg tror neppe Ski Storband tidligere har gjennomført et bedre konsertsett enn det 1. settet som bandet hovedsakelig var deltaker i på denne konserten. Det var tight, det swingte, det var groove, dynamikk, gode soloinnslag. En knallversjon ble framført av åpningslåten ”Day In, Night Out” med bandet alene og videre ble det gjennomført prima musikalsk backing for artistene som opptrådte med bandet (Marian, Mari, Tarjei, Magnus, Wenche og Knut). Bl.a. heftige ”Around Once More” satt som et skudd. Tarjei bare gliste. Good sign! Dette bekrefter uten unntak alle tilbakemeldinger fra både artister og publikum etter konserten og ikke minst presseoppslag i ØB med Wenche Myhre med utsagn om hvor bra Ski Storband er. – Men ikke nok med det. Etter et langt 2. sett med Frode Thingnæs’ Kvintett alene går storbandet opp og gjør finalenummeret ”Samba Loco” sammen med kvintetten og Tarjei – right on – og med et resultat det står all respekt av. Tusen takk alle sammen for arbeid med forberedelsene til denne konserten og selvsagt med framførelsen på selve konserten. Ganske sikker på at Frode ville nikket anerkjennende til dette. Flott levert!
Og så – er det et slags paradoks at vår egen trommeslager Rune ”Rich” Bryn har valgt å slutte etter 8 års medlemskap og innsats i bandet. Nå som bandet sannsynligvis ikke har vært bedre og står foran nye og spennende prosjekter og oppdrag framover. Men, livet er består jo av og til av paradokser, og slik er det. Jeg – og jeg er helt sikker på at bandet med meg – vil takke deg, Rune, for excellent timekeeping and drumming all the time i alle årene du har vært med, og ikke minst for humørspredning av stort kaliber innad i bandet. Likevel, Rune – vi kan ikke sitte stille og se på at vi mister all kontakt med deg og vi vil i ved påkommne behovssituasjoner være etter deg. This is a warning!
En spesiell takk vil jeg denne gang rette til styreleder Pål Vinland for utmerket forberedende administrativt arbeid med å få til deltakelse av bandet på denne konserten. Dessuten for det fine samarbeidsklimaet han ellers aktivt har jobbet med for å få til (Storbandcaféene m.m.) med kulturhusleder Håvard Refsdal i Rådhusteatret i Ski og kulturetaten i Ski kommune.

SKI STORBAND m/MAJKEN CHRISTIANSEN (VOKAL) – DANSEJOBB PÅ OPPEGÅRD JANISTSJARS 30-ÅRS JUBILEUM OG ÅRSFEST
KOLBEN SELSKAPSLOKALER – LØRDAG 11.1.14
Ute i 2. sett så jeg Ole Edvard Antonsen danse wienervals til ”Rosen Aus Dem Süden” og da tenkte jeg at jeg nesten hadde nådd mitt mål i livet. – Nei da, men veldig hyggelig var det og som de danseglade og musikkyndige ellers i Oppegård Janitsjar var det. Og det betyr at vi også denne gang leverte varene. Helt fra pangåpning med ”In A Mellow Tone” og videre med både instrumentallåter og vokallåter med Majken i upåklagelig slag. Dette var en fin dansegig som opprettholder rutinen med dansespilling fram mot neste oppdrag for Operaen den 1.mars. Takk for innsatsen, alle sammen!

SKI STORBAND m/MAJKEN CHRISTIANSEN (VOKAL) – DANSEJOBB PÅ HIGHLAND LODGE, GEILO – Nyttårsaften 2013
Godt nytt år alle sammen!
Da jeg sjekket ut av hotellet 1. nyttårsdag sa damen i resepsjonen at hun hadde bare gode tilbakemeldinger fra gjestene ang. dansemusikken på nyttårsaften. På selve nyttårsaften kom en ungdom uoppfordret bort til meg og sa at ”dette låter kjempefett”. Dette sumerer opp at vi leverte varene nok en gang på nyttårsaften – og at på til 3. året på rad. Veldig bra levert! Mellom oss kunne jeg vel tenke meg at vi kunne passet litt mer på dynamikken i musikken. Vi får kanskje legge litt skylda på de akustiske lydforholdene på scenen, men jeg tror neppe publikum grublet noe særlig over dette. Særlig også fordi jeg registrerte mere folk på dansegulvet i år enn i fjor og til dels et mere voksent publikum en de 2 foregående årene. Det stemmer for øvrig godt med det resepsjonsdamen også nevnte, at hotellet bevisst denne gangen hadde gått inn for å dreie gjestesammensetningen mere vekk fra tidligere overvekt av ungdomspublikum – dette også med tanke på senere nyttårsaftener. Hva det ligger i dette vet ikke jeg, men jeg tviler på at det blir et 4. engasjement for oss Highland Lodge, all den tid det ser ut til at hotellet dreier driften mot selveide hotelleiligheter. Likevel, en skal aldri si aldri… Uansett er det godt å vite at om det ikke blir noe mere av dette så vil ikke det skyldes oss. Musikken fikk de som bestilt. Ellers var det som tidligere veldig hyggelig med ledsagere og barn som var med – og at det var organisert med et eget møterom hvor vi kunne samles etter endt spilling. Gleder meg til å ta fatt med dere igjen i 2014!

HØST- OG JULEKONSERT I SKI RÅDHUSTEATER 23.11.13 m/MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal) og HILDEGUNN ØISETH (trompet og bukkehorn)
DETTE VAR EN VELDIG FIN KONSERT!! Det var mange som ytret dette til meg etter endt gjennomføring. Og jeg er enig. Det ble en flott blanding med Hildegunns musikk, Majkens vokal og våre storbandjulesvisker – og jeg vil takke dere alle for fin musikalsk innsats. Dog var det noen tilfeller av ukonsentrasjon – særlig på Let It Snow og litt ute i 2. sett. Men dere er langt på vei tilgitt for dette på grunn av at både Majken og Hildegunn var storfornøyde med konserten. Særlig Hildegunn var overrasket og imponert over hvor bra bandet var og for utførelsen av hennes musikk. Jeg vil også takke dere særlig for tålmodigheten og positiviteten på lydprøven når det gikk så vidt langt ut over tiden vi hadde satt av. Tidsforsinkelsen skyldtes i utgangspunktet teknisk personell som kom for sent til ”get in” og det var lite vi/jeg kunne gjøre med det. Også teknisk lydoppsett som jeg hadde sendt ut i god tid til Rådhusteatret ble ikke helt ut fulgt. Dette er ting vi kommer til å evaluere med kulturhussjefen i ettertid. Likevel – lyden ble veldig fin, så det kan vi ikke klage på. Synd at det ikke kom flere publikummere, antar det var rundt 100 besøkende. Lørdag er problematisk som konsertdag og vi bør nok for ettertid satse på søndag for høstkonsertene våre. Jeg mener for øvrig at Hildegunn og Majken med Ski Storband har et potensiale i seg for salg til festivaler og jeg ønsker at styret vil vurdere dette videre. Ha en velfortjent bonusfri førstkommende tirsdag 26/11 og så sees vi igjen til prøve den 3/12. Da forhåpentligvis med noe ”Frode Thingnæs-musikk” å øve på og vi må også så smått begynne å forberede oss til nyttårsaften på Geilo.

DANSEJOBB FOR OSLO HANDELSKAMMER m/MAJKEN CHRISTIANSEN
VÄRMLANDSKONFERANSEN 7.11.13 – QUALITY HOTEL EXPO FORNEBU
Om fjorårets julebordsjobb for Oslo Handelskammer var en kjempesuksess – og det var den – så var denne dansejobben en fiasko. Bortsett fra én viktig ting: Bandet spilte og låt helt prima – og Majken gjorde jobben som vanlig! Altså, arrangementet var helt feilberegnet fra arrangørens side mht. å få deltakerne på konferansen til å danse til oss og sannsynligvis var det også feilberegning av hva slags type musikk svenskene ville ha å danse til. Mye hadde nok hjulpet på ved å pense konferansedeltakerne inn på å være der musikken var plassert ved å ha middagen i den samme salen og også å sette opp en bar der. Men det var så vidt jeg kan skjønne ikke tenkt på og dermed ble resultatet der etter. Altså ikke vår feil, vi leverte varene. Jeg håper ikke denne, fra vår side uforskyldte, dårlige dansejobben vil medføre at Oslo Handelskammer ikke vil bruke oss igjen. Uansett vil jeg igjen takke Torbjørn for ellers utmerket jobbing med organisering av spilleoppdraget for bandet og for den viktige jobben han gjør med kontakt- og salgsarbeid overfor Oslo handelskammer.

STORBANDCAFÉ 21.9.13 – RÅDHUSTEATRET I SKI, FOAJÉEN
Dette ble en fin oppfølger til Storbandcaféen vi hadde i våres (27.4). Tror at vi er i ferd med å etablere noe som er av en viss attraksjon lokalt og i møtekomme noe av savnet etter å høre litt hyggelig jazz på lørdag ettermiddag i Ski, nå som jazzklubben ligger i dvale. Det ga i hvert fall en del publikummere uttrykk for som jeg snakket med – og det var ikke bare ”blodfans” av Ski Storband. Jeg fikk også gode tilbake meldinger på at repertoaret var morsomt og variert og at bandet låt tett og bra. Det bør minne oss på at en ikke skal kimse av å spille noe som folk kjenner igjen. Antar det var flere av publikum som husket f.eks. Einars trompetsolo eller When You’re Smiling enn av de som husket Theres’s The Rub etter konserten. Ikke det at jeg mener vi skal gå over til å spille mest kjent stoff. Vi må ha noe å bryne oss på og publikum kan også få noe å bryne seg på, men trikset er selvsagt å kunne balansere det ut. Vi vet alle at alt ikke var helt på plass, men som helhet for det publikummet som var der og det at caféen skal ha litt ”løs jakke” så fungerte det. Således leverte vi varene. Det var mye bra ensemblespill og gode solo-prestasjoner. Ingen nevnt, ingen glemt. Dessuten skal dere ha mange takk for utvist blide åsyn. Det er viktig for formidlingen å vise at vi koser oss på scenen.
Dette var den siste offentlige konserten for Rolf Karlstrøm som fast medlem i Ski Storband.
Rolf har fylt 1. tenor-plassen med glans i de 22 årene han har vært med i bandet. Og ikke bare det – han har også bidratt sterkt med kreative innspill til musikalsk innhold og utvikling for bandet med forslag til og realisering av temakonserter m.m. Dessuten har han generøst vært leverandør av tekstlige utforminger av ymse slag fra sin fine skribentpenn opp igjennom årene. Man sier at ingen er uerstattelig. Det er riktig, men er det noen som kommer nærmest opp til dette så må det være Rolf. Vi takker og bukker dypt!

Dette var bandets egen konsert nr. 2. Skal vi holde på attraksjonen med Storbandcaféen så bør det på neste storbandkonsert være innslag med lokale talenter. Med den publikumsoppslutningen det har vært til nå burde det da bli mer eller mindre stinn brakke hvis vi får dette enda mer lokalt forankret.

MAJ OG PÅLS BRYLLUP 17.8.13 – HAUGESTADBAKKEN 7, LIER, m/MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal)
Jeg setter veldig pris på at vi fikk til en øvelse med seksjonsprøver før denne spillejobben.
Jeg ganske sikker på at dette gjorde sitt til at spillinga ikke kom som et sjokk på oss etter en lang pause med sommerferie. Bandet og Majken låt ryddig, ordentlig og fint fra første tone på lydprøven til siste tone på Moonlight Serenade (bortsett fra mitt forsøk på en søknad til Ultima-festivalen med mystisk opptelling på ”Kubis-låta”). Det var overraskende god akustikk i lokalet for et storband og som også bidro til at det ble god lyd fra bandet. Virket som at bandet koste seg. Det er viktig. Brud og brudgom var storfornøyde så vidt jeg kunne registrere og flere av bryllupsgjestene satt igjen med ”bakoversveis”, tror jeg.
Det var ellers et meget behagelig opplegg og ”timing” fra brudgommens side mht. bandet og bryllupsarrangementet. Bedre ”kick off ” på et ekteskap enn å ha et storband i bryllupet kan man vel neppe ha, mener nå jeg. Og vi ønsker Maj og Pål nok en gang lykke til videre med ring på fingeren og alt på stell. Tusen takk for innsatsen alle sammen.

LANCELOT, ASKER, m/ERIC ALEXANDER OG FRODE KJEKSTAD – 23.5.13: GREAT CONCERT!!! – THANK YOU!!!

KOLBEN KULTURHUS, KOLBOTN, m/ERIC ALEXANDER OG FRODE KJEKSTAD – 25.5.13: GREAT, GREAT CONCERT!!!!!! – THANK YOU!!!!!!

HERR NILSEN m/ERIC ALEXANDER OG FRODE KJEKSTAD – 26.5.13: OUTSTANDING!!!

STORBANDCAFÉ 27.4.13 – RÅDHUSTEATRET I SKI, FOAJÉEN
Synes dette ble en fin-fin start på konseptet med ”Storbandcafé”. Det var flere publikummere der enn jeg forventet. La oss håpe det fortsetter slik og at vi lykkes med å dekke opp for noe av savnet etter ”midtpåtreet-jazz” for en stor del av publikummet som sognet til jazzklubbens konserter på lørdag ettermiddag – og selvsagt også for andre interesserte. Det var mange bra solistprestasjoner og kompet var utmerket steady. En god del bra ensemblespill også, men dessverre også en del unødvendige ”sild” i blåsen som trakk dette noe ned. Dog skal dere ha for at dere dekket det for så vidt bra til at jeg tror ikke at publikum merket dette nevneverdig. Mht. å få konsertrutine med tanke på kommende konsertuke i mai med Eric Alexander og Frode Kjekstad var denne konserten nyttig for å analysere hva bandets hovedutfordring er. Det er ikke så mye spillinga i seg selv, men det er å få til en avslappet konsentrasjon når det gjelder. Det er en fin balansegang. Første bud for å unngå nervøsitet og ukonsentrasjon er å kunne sin egen stemme godt nok til å ikke bli satt ut av at sidemannen eller andre spiller noe feil. Dernest at man innad i en seksjon er trygge på hverandre (derfor gruppeøvelser). Og til slutt at hele bandet har konsertrutine som ensemble. Det ideelle hadde vært å få til en konsert til før det hele braker løs, men det greier vi ikke. Medisinen da er å kjøre så mye mengdetrening som mulig selv om det kanskje for noen vil være kjedelig. – Og en viktig ting til. Man må prøve å formidle til publikum at vi koser oss på scenen og ha humør. Takk til Vegard Hammer i så henseende ”for loosen it up” med morsom attityd før pianosolointroen og uten at dette gikk utover seriøsiteten. En ekstra honnør denne gangen til Tor Grefsgård for idéen til ”Storbandcaféen” og til Pål Vinland for administrativ jobbing med konsertarrangeringen. Det hele ble godt gjennomført. Likevel vil jeg si til styret at ingen musikanter må få jobben med å sitte i billettluka. Der må det finnes andre løsninger for senere storbandcaféer.

SKI STORBAND M/NINA MASTERUD VIUMDAL (VOKAL)
DANSEJOBB PÅ HIGHLAND LODGE GEILO (TIDLIGERE THON HIGHLAND HOTEL)
Nyttårsaften 2012.
Godt nytt år alle sammen!
Selv om spilleforholdene var dårligere enn i fjor pga. ombygging av tidligere sceneplass med derav følgende liten danseplass rett foran baren og bandet plassert i enden av et avlangt lokale, synes jeg bandet gjorde jobben og leverte varene. Faktisk mener jeg at bandet spilte
bedre i år enn i fjor. Spilleinnsatsen har jeg derfor ingen anmerkninger til og jeg takker alle for innsatsen. Derimot har jeg anmerkninger til det tekniske lydanlegget til bandet. For de av publikum som satt i midten og i enden av det avlange lokalet var det vanskelig å høre vokalen. Veldig ufortjent for Nina Viumdal som gjorde en veldig bra vikarjobb. Bandet bør nok vurdere nøyere om eget anlegg kan i vareta behovet for akseptabel lyd mht. framtidige dansejobber.
Det var hyggelig å registrere at det var påmeldt ca. 300 gjester for å feire nyttårsaften til storbandmusikk og forhåpentligvis for å høre Ski Storband igjen. Jeg snakket i hvert fall med noen som hadde meldt seg på nettopp av den grunn. At det ikke var så mye dansing i år som i fjor mener jeg ikke kan skyldes bandet, men – som nevnt – sannsynligvis et dårlig plassert dansegulv. Om det blir noe reengasjement til neste nyttårsaften, nå som hotellet har fått ny eier, gjenstår å se. Uansett vil jeg gi Pål en ekstra takk for han ikke tok for god fisk at det kom en beskjed i høst om at hotellet ikke kunne ha storband på nyttårsaften pga. ombyggingen – og fikk snudd denne beslutningen. En ekstra takk fortjener også Fredrik og Torbjørn for organisering og logistikk. Jeg gleder meg til en ny sesong med dere i 2013 og selvsagt spesielt til prosjektet med Eric Alexander og Frode Kjekstad.

HØST- OG JULEKONSERT MED MISS FITZ – RÅDHUSTEATRET I SKI 25.11.12
Jeg sitter i bilen på vei hjemover etter konserten og lurer på hvorfor jeg ikke har følelsen av at denne konserten var en innertier og hvorfor jeg ikke har den gode følelsen av å ha gjort et bra show hvor det ikke spiller noen rolle hva publikum mener. For det var vitterlig mye som var veldig bra. Godt besøk av publikum, god stemning i salen, fin lyd ut og Miss Fitz gjorde jobben. Er det det at etter en knallåpning med ”In A Mellow Tone” (tror neppe vi har spilt den bedre) så fortsatte ikke musiseringen i samme stil? Det virket som at det spredte seg en ukonsentrasjon og at bandet hadde ”høye skuldre” i det som videre ble spilt. Særlig i blåsen så jeg ikke mye til smil og avslappet glede over å få presentere musikken vår. Og hva var i så fall årsaken til det? I wonder why. Jeg kan gjerne ta på meg skylda for det meste hvis det kan bidra til at vi ved senere konserter kan få det bedre med oss selv på scenen. Var det for lite mengdetrening på stoffet allikevel? Teller jeg opp for utydelig og ikke helt i riktig tempo? (Vet at Hot Stuff gikk altfor fort, men Miss Fitz tok dette med godt humør). Var noe av bandstoffet for tøft for oss (Punta Del Soul, Mueva Los Huesos eller Nightcup Shuffle) når vi ikke har drahjelp av solister i front som kan gire oss opp? Og hvorfor greier vi ikke å spille 3:AM svakt nok og med den fine interndynamikken vi hadde på konserten med Randy? Var ikke interaksjonen med solistene nok til stede som vi f.eks. har opplevd med Åge Sten, Majken, Frode og Randy? Skulle vi hatt en prøvekonsert på hele stoffet før selve konserten og satt av tid til gruppeprøver? Tror kanskje dette i bunn og grunn handler om rutine og trygghet.
– Men, som nevnt, det var også mye som var bra. Synes det jevnt over var gode solistprestasjoner og det var blide tryner i kompet. Miss Fitz var fornøyd og Egil Kopperud var fornøyd. Og ikke minst publikum var fornøyd med trampeklapp og framkalling av artistene. Vi får vel si at vi leverte varene utad, men ikke helt varene til oss sjøl innad. Uansett vil jeg takke alle for innsatsen både på scenen og med forberedelsene til denne konserten. I skrivende stund har jeg allerede lest kritikken av Odd Inge Rand i ØB og jeg er helt enig med ham. Lista legges høyt fordi jeg mener at hver og en av dere har musikalske kvaliteter som samlet kan gi et meget høyt musikalsk resultat for Ski Storband.

DANSEJOBB m/MAJKEN CHRISTIANSEN. JULEBORD – OSLO HANDELSKAMMER 22.11.12
Denne trengte vi! Særlig etter den dårlige responsen det var på dansegulvet i ”Hokksund-bryllupet”. Tror ikke jeg tidligere har opplevd at oppdragsgiver kommer på slutten av en gig og vil betale 5000 kroner ekstra utover avtalt honorar fordi de var så fornøyde med dansemusikken og bandets opptreden. Det er bare én ting å si: Sammen med Majken leverte dere varene og vel så det. Thank you! Det vil ikke si at alle tonene var perfekt på plass – og det vet dere selvsagt også godt selv – men det viktige her er at vi totalt sett leverte et produkt som kunden var strålende fornøyd med og da er det det som teller. Og ikke minst viktig at vi greide å håndtere et internasjonalt dansepublikum. Jeg antar det kan medføre flere oppdrag for Oslo Handelskammer og muligens for noen av gjestene som var tilstede. I hvert fall la vi inn en god ”søknad”. En fin repetisjon av dansestoffet og opptakt til jobben vi skal på Geilo nyttårsaften var det også.
En spesiell takk til Torbjørn denne gangen for utmerket organisering av jobben og kontakt med oppdragsgiver. Dette swingte det av!

DANSEJOBB I BRYLLUP m/MAJKEN CHRISTIANSEN, HOKKSUND 30.6.12
Jeg vil takke for proff holdning til å gjennomføre fin musikalsk fremførelse til tross for temmelig dårlig respons på dansegulvet. Nå er det slik at bryllup kan være veldig forskjellig mht. aktivitet på dansegulvet, men jeg må si at jeg allikevel sitter igjen med et spørsmålstegn med hva kunden trodde de skulle få og vurderingen av når vår musikk skulle passe inn arrangementet. Har aldri vært ute for å bli bedt om å spille full dansemusikk mens bryllupskake og kaffe foregår. Vi kan bare være glad for at vi hadde med en så medgjørlig artist og totalt uten primadonnanykker som Majken er. Jeg sitter også igjen med et spørsmålstegn angående nødvendigheten av at riggen måtte foregå så tidlig i forhold til avviklingen av bryllupet, når jeg etter hvert skjønte at vår opptreden under middagen ikke var en så hemmelig overraskelse allikevel. Likevel, som nevnt over, det var en fin musikalsk avslutning på denne vårsesongen selv om det var dansemusikk vi endte opp med. Jeg setter veldig pris på det musikalske spennet som bandet har mellom det kunne reinspikka jazzkonserter og mere kommersiell underholdningsmusikk – og at vi kan være bekjente av det musikalske resultatet i begge ”genre”. Ha en riktig god sommer!

UNDERHOLDNINGSKONSERT PÅ FRAMBU (Senter for sjeldne funksjonshemninger)
CA. 1 TIMES VARIGHET – 30.5.12:
Litt rufsete band i kantene her og der, men dere er tilgitt fordi dere spilte så bra i Rådhusteatret sist og fordi dette var ment som en hyggekonsert – og det greide dere å lage. (Men obs! Tilgivelsen gjelder bare for denne gangen). Mye fint solospill og «Mellow Tone» toppet ensemblespillet. Jeg hygget meg, dere hygget dere og publikum hygget seg. Vel blåst!

KONSERT m/RANDY JOHNSTON(USA) (gitar) PÅ RUD VIDEREGÅENDE SKOLE 10.5.12 OG KONSERT I SKI RÅDHUSTEATER m/RANDY JOHNSTON OG FRODE KJEKSTAD (gitar) 13.5.12
VI HAR IKKE VÆRT BEDRE. GREAT SHOW!!!
Jeg vil takke hver især for utmerket musikalsk innsats og arbeid med både forberedende prøver og konserter i dette prosjektet, både solistprestasjoner og ensemblespill. Ingen spesielt nevnt, men heller ingen glemt. For meg er det en inspirasjon og glede at dere vokste med oppgaven og at dere greide å dra dere flere musikalske hakk opp. For meg er det også slik at jeg egentlig ikke bryr meg om hva publikum mener eller om det er lite eller mye publikum å hører på så lenge jeg vet det er kvalitet vi leverer. Og det vet jeg vi gjorde nå. Positive ytringer fra tilhørere blir dermed bare bonus – og her var det bare bonus å innkassere.
Når både Randy og Frode også var kjempehappy etter konsertene – ja, så kan det ikke være bedre. Tusen takk for solid musisering. Dere kan godt tillate dere å sveve en stund etter det dere har prestert denne gangen. Ha en velfortjent prøvefri og en fin 17. mai.
PS. Hadde ikke tenkt å nevne noen spesielt, men vil likevel takke Pål denne gangen for ekstra iherdig jobbing med å få til en ekstra gig og Linda for en flott plakat.

DANSEJOBB M/ANNE METTE STEINSHOLT (vokal) – THON HIGHLAND HOTEL, GEILO. Nyttårsaften 2011
Godt nytt år til dere alle!
Vi kunne vel neppe hatt en bedre avslutning på året 2011 og en bedre start på det nye året 2012 enn den dansejobben vi gjorde her. Dette trengte vi og dette må vi si var en ubetinget suksess når det gjelder å levere varene for de som har betalt for å ha en skikkelig fest med dans på nyttårsaften. Når jeg i skrivende stund også får en videresendt mail fra hotellsjefen hvor han skriver – ”Takker dere for en fantastisk kveld og det var en sann glede å ha dere her på huset!” – så velger jeg å tro på ham uten forbehold. For jeg også mener vi gjorde en skikkelig god jobb med å ha folk på dansegulvet hele tiden, både unge og eldre. Vi skapte stemning og fest for dem. Og ikke nok med det – når hotellsjefen i samme åndedrag kommer med forespørsel om vi kan tenke oss å spille på både lille-nyttårsaften og nyttårsaften i 2012 – ja, så kan det ikke bli bedre. Det er bare å trå til å følge opp mens jernet er varmt. Det ovennevnte taler for seg selv – så jeg har ikke tenkt å skrive så mye mer – annet enn at jeg vil takke alle for en proff innsats og et veldig hyggelig samvær på hotellet. Gleder meg til å ta fatt på 2012 med dere!

EPILOG – “KJELL-KVELD”
Først og fremst vil jeg takke for alle og mange innspill som har kommet meg i hende, både muntlig og skriftlig. Dette sier meg at det er et stort engasjement og interresse for bandets musikalske ve og vel – og det er betryggende. Dernest at det er en vilje til å lære av feil. Det er også veldig betryggende. ”Spilt er spilt”, dessverre, men en kan også se det positive i at det er sjelden noe man lærer så mye av som når man gjør feil. I denne sammenheng vil jeg som musikalsk leder først gå en del i meg selv, bl.a. fordi jeg sannsynligvis ikke var tydelig nok i å poengtere at det er noe annet å spille ”dansestoff” på konsert enn til dans. Lyttefokuset fra publikum blir selvsagt mer ”granskende” i en konsertsituasjon. Og det krever sitt. Dernest at jeg kanskje ikke greide å motivere dere nok i forhold til det relativt ”gamle” stoffet vi hadde å framføre. Jeg skjønner at mye av stoffet kanskje ikke var så inspirerende som vi for det meste har vært vant til å spille. Så vidt jeg har greid å analysere tilbakemeldingene så synes det for meg som det er enn fellesnevner på at vi trodde dette skulle bli en lett ”match”. Når vi så sitter der på scenen og skjønner bevisst eller ubevisst at det ikke er helt slik, så sprer nervøsiteten seg og påvirker konsentrasjonen. Altså, min hovedkonklusjon er: Vi undervurderte situasjonen. Det vil jeg ta lærdom av og det er jeg sikker på at dere også vil gjøre for framtiden. Når dette er sagt, så vil jeg også si at av og til ”må vi være litt snille med oss selv” og ikke bli for mye deppa av at vi denne gangen ikke gjorde vårt optimale. Vi har gjort mange bra opptredener og vi kommer helt sikkert til også å gjøre det videre. Vi får heller bruke dette som en ”vekker” i positiv forstand. Jeg velger i hvert fall å se det på denne måten.

«KJELL-KVELD». HØSTKONSERT I RÅDHUSTEATRET I SKI 3.12.11. MINNEKONSERT FOR KJELL NORMAN-PEDERSEN KOMBINERT MED JULEKONSERT OG 35ÅRS-BANDJUBILEUM. SOLISTER: ANNE METTE STEINSHOLT (vokal), GRETHE KRUSE (vokal), GEIR GAARDER (trombone), FRODE THINGNÆS (trombone)
Jeg synes det var svært hyggelig å få så mange gode tilbakemeldinger fra publikum etter konserten. Det var tydelig at de opplevde konserten som fin, variert og godt spilt, og absolutt som en verdig minnekonsert for Kjell Norman-Pedersen. Bl.a. var det medlemmer av min nære familie som var helt ”over seg” om hvor flott dette var. De pleier som regel å være noe mer avmålte. I så måte tyder det på at vi leverte varene til publikum og ga en ”Kjell-stemning” som folk satte pris på. Da skulle vel alt være såre vel? Dessverre er det ikke det og det har jeg en mistanke om at dere også synes. Som jeg har sagt før, jeg blåser egentlig i hva publikum mener. Det viktige er at vi føler og mener at vi står inne for det vi framfører og at det har en kvalitet som hever det over kritikk. Da kan folk mene det de vil, men selvsagt er det en hyggelig bonus da at publikum også synes det er bra. Jeg prøver å analysere hva som skjedde. Var det for lang lydprøve? Kanskje dette var en årsak til at dere ble ekstra slitne før konserten og som førte til mye ukonsentrasjon og nervøsitet? Var det dårlig internlyd på scenen som førte til at vi ikke musiserte sammen som vi pleier? Er det noe jeg gjør/gjorde som førte til at dere ble utrygge? Hadde vi ikke øvd nok til tross for relativt greit repertoar? Annet? Jeg vil gjerne ha innspill på dette og prøve å finne ut av det. Jeg er nemlig ikke i tvil om at dere hadde de beste intensjoner og innstillinger om å gjøre det beste dere kan, og som dere pleier å ha. Det skal dere ha mange takk for, men jeg vil ha bandet opp igjen på nivået vi har hatt den siste tiden og gjerne litt bedre. Jeg tenker på det fine vi har gjort med Numme, Åge, Majken, BABB og på Oslo Jazzfestival og jeg er helt sikker på at dere ønsker det samme. Midt i vår egen selvransakelse får vi dog ta med oss at alle solistene vi hadde med var veldig fornøyde etter konserten. Så vi får ta med oss det gode også og ikke tenke på alt som gikk ”bæsj” for oss som band og for den enkelte.
Det er mange som fortjener en ekstra takk for arbeid med organiseringen av denne konserten. Det er et arbeid som har pågått i hele høst og hvor faktisk hele bandet har lagt inn mye innsats. Tusen takk skal dere ha for det. Likevel vil jeg å gi en spesiell takk til ur-medlemmene Tor og Ørnulf som la inn enda et ekstra gir for at dette skulle bli en minneverdig
”Kjell-kveld”.

DANSEJOBB M/ANNE METTE STEINSHOLT FOR NORSK KJEVEORTOPEDISK FORENING 21. OKTOBER 2011, RADDISSON SAS PLAZA HOTEL OSLO (restauranten)
Vanligvis skriver jeg i «After The Show» kort tid etter spillingen og mens inntrykkene er ferske. Denne gangen ble det ikke tid til det, så jeg får prøve å memorere så godt jeg kan. Først vil jeg nevne at forutsetningen for bandet ikke var optimale for å greie å gjøre en god levering til oppdragsgiver. Restauranten var ingen god spilleplass, verken lydmessig/akustisk eller mht. å få kontakt med publikum. Det var for lang avstand mellom bandet og danserne/festdeltakerne. Dessuten virket deltakerne på festen noe «daue». Til tross for dette synes jeg det var mye bra spilling, særlig i annet sett, og etter at vi fikk justert lyden til Anne Mette (takk, Fritz). Jeg mener derfor at vi kan innestå for at vi leverte varene. Representanter for arrangør ga også uttrykk for, etter at dansen var over, at de var veldig fornøyde med musikken. De beklaget også samtidig at det ikke var så mye «fart» i dem som da vi sist vi spilte for dem på Grand – og at det skyldtes at de var slitne etter en lang dag med seminar og foredrag etc.. De nevnte også at de gjerne ville ha oss tilbake på neste fest (.. vi får se). Så, tusen takk til dere alle for innsatsen. En spesiell takk vil jeg denne gangen gi til Torbjørn som hadde en del ekstraarbeid i Fredriks fravær og likeledes til Endre som tok seg av lydopplegget. Neste danseoppdrag er nyttårsaften på Geilo. Jeg gleder meg.

DOBBELTKONSERTER – SKI STORBAND m/MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal) OG BIG APPLE BIG BAND (BABB – Danmark) m/STEPHANIE GUDMUNDSEN (vokal), MASTEMYR HOTELL 19.8.11 OG OSLO JAZZFESTIVAL/SARAS TELT 20.8.11:
MASTEMYR HOTELL: FLOTT GENERALPRØVEKONSERT!
SARAS TELT: KANONKONSERT!!!
Jeg kunne nevne bare et stikkord: ”April In Paris”. Det slo ikke feil denne gangen heller. Dette er et nummer som slår voldsomt mot publikum når de hører den massive og imponerende store lyden fra 10 saxer som reiser seg og spiller tema – og den grandiose sluttsekvensen med klangveggen av tromboner og trompeter som hyler i høyden, ikke bare 1 gang, men hele 3 ganger – og selvsagt ellers hele låta og arrangementet. Jeg har ikke hørt maken til ”folkekrav” i pausen på Saras Telt om å få høre dette nummeret om igjen. Og jeg har sjelden hatt publikum mer i min hule hånd. Tror nesten jeg kunne bedt dem stå på henda til slutt. Som sagt, jeg kunne nevnt bare ovennevnte stikkord, men jeg har andre momenter også: Flott backing av Majken, strålende versjoner av Bubba og Mueva (danskene var imponerte), utmerkede solistprestasjoner. Danskene har sine kvaliteter, men det har jaggu vi også.

Jeg synes ellers det var spesielt hyggelig at vi kunne kvittere ut besøket hos BABB med en hovedgig i Saras Telt på Oslo jazzfestival hvor vi visste at det ville komme mye folk for å høre på. Dette var et bedre konsertarrangement enn hovedarrangementet BABB hadde ordnet i Hillerød, selv om det slettes ikke var dårlig det i Hillerød heller. Til og med værgudene var på vår side. Fantastisk vær med sol, varme og vindstille på lørdagen i Saras Telt og regn da vi hadde innekonsert på Mastemyr. Konserten på Mastemyr hadde lite publikum, men det var ikke så mange folk i bakgården til ”Gottfried” da vi spilte der heller – så det veier opp. I tillegg også flott at vi kunne ordne festivalpass til alle så vi kunne sosialisere oss med danskene på jazzklubber og i nydelig kveldsvær i Oslo. Kunne ikke vært bedre.

Jeg vil takke hver i sær av dere for flott musikalsk innsats og takke dere som ordnet med det praktiske rundt arrangementene. Spesielt vil jeg denne gangen takke Odd, som faktisk er årsaken til at vi har kontakten med BABB, Rolf som ordnet med engasjementet på Oslo jazzfestival og Linda som igjen hadde kontroll på Mastemyr. Danskene synes samarbeidet med oss og konserkonseptet med dobbeltkonsertene er så bra at de til neste år vil prøve
å få oss inn på København jazzfestival. Vi får se, men det er svært hyggelig at de tenker i de baner. Ta dette også til dere som en ekstra fjær i hatten og som en anerkjennelse på at det vi leverer og presterer holder godt nok mål, og vel så det, til å bli presentert på en av de mest kjente internasjonale jazzfestivaler.

Håper dere også har tillatt dere å sveve litt etter konserten på lørdag. Jeg gleder meg til å ta fatt igjen med prøver og nye prosjekter.

PRØVEKONSERT m/ANNE METTE STEINSHOLT (vokla) OG SOSIALT SAMVÆR PÅ MASTEMYR HOTELL 24.6.11
Denne konserten ble veldig tett opptil det jeg hadde forestilt meg at den skulle bli, nemlig en god test på hvordan det kan bli når det braker løs med Oslo jazzfestival til høsten og de ting som skal skje da. Testkonserten ga meg en god pekepinn på hvordan det kan låte i konferanselokalet på hotellet og hvordan vi kan ha felles oppsett med BABB på dobbeltkonserten vi skal ha der. Det lover godt. Det var god lyd og det er god nok plass til 2 storband samt godt med publikum. Også veldig praktisk med at utstyr kan tas inn rett inn fra
plassen utenfor inngangen. Intensjonen denne gangen var ikke å få inn mest mulig publikum, men spare publikumspotensialet til når vi virkelig trenger publikum der, dvs. fredag den 19.8.
Derfor var det også ”akkurat passe” med de publikummere som kom fra hotellets ”gjesteliste”. De jeg snakket med etterpå var synligen imponerte av bandet og snakket til meg på engelsk selv om de var ”svenske Jehovas Vitner”. Ord som ”Very good sound”, ”Professional playing”, ”Are you professionals?, “Have you played in Sweden? You must come to Sweden to play” etc.. Jeg kan bare slutte meg til reaksjonene og takke for at det låt så bra av dere. Takk også for at dere var positive og kunne stille på selve Sankthans-dagen og etter at vi egentlig var ferdig med vår-sesongen. En spesiell takk går til Linda denne gangen som jobbet mye med hotellet for å få dette til. Og som fikset en flott info-brosjyre om bandet og ikke minst ordnet med en nydelig middag etter konserten. . Jeg gleder meg til å ta fatt igjen på oppkjøringen til Oslo Jazzfestival til høsten. Ha en velfortjent og fin sommerferie alle sammen!

HØSTKONSERT m/ÅGE STEN NILSEN 21.11.10, SKI RÅDHUSTEATER. GOOD SHOW!!!
Når gamle veteraner fra Ski Storband kommer etterpå og sier at det ”er den beste konserten de har hørt fra storbandet” må vi kunne si at vi har levert varene. Særlig fordi dette er vårt ”musikkpoliti” og at jeg vet mange av dem i utgangspunktet var veldig skeptiske til at bandet nå skulle ha en konsert med en rocke-stjerne. Og når også Åge etter konserten kommer med utsagn om at ”dette har jeg lyst til å utvikle mer med dere” og fabulerer videre om at vi må ha noen flere låter og kan lage en event-pakke osv. – ja, da mener jeg at vi har truffet blinken veldig godt. Her må vi kjenne vår besøkelsestid. Følge opp og smi mens jernet er varmt. Åge er en artist med et fabelaktig publikumstekke og veldig fin og inkluderende mot bandet på scenen – i tillegg til at han er en enormt god sanger selvsagt. Takk for at dere responderte mot ham og at dere ellers fulgte opp med blide oppsyn og formidlet at dere likte dere på scenen. Det er uvurderlig i formidling av det vi driver med. Da kan man slippe unna med mye. Ikke det at jeg synes vi hadde så mye ”å slippe unna med” på denne konserten, selv om vi også vet at det var ting vi kunne gjort enda bedre – det skal jeg komme tilbake til på prøver senere. En må alltid huske på at publikum vil bli underholdt og at de betaler for å bli underholdt. Uten forkleinelse for veldig mye bra spilling fra blåserne så vil jeg denne gang berømme kompet for utmerket musikalsk fleksibilitet i å håndtere de forskjellige stilartene vi hadde på programmet. ”Thank you, guys! Litt malurt i begeret må jeg dog få komme med. Med en stjerne som Åge Sten Nilsen på plakaten hadde jeg faktisk ventet meg ”stinn brakke”. Her må det gås opp hva som evt. slo feil i markedsføringen. Ellers – takk for innsatsen og alt dere har jobbet med for å få dette til. Ta en velfortjent øvingsfri i morgen – ”og så sees vi nærmere jul”.
DANSEJOBB M/ANNE METTE STEINSHOLT 5.11.10 FOR NORSK KJEVEORTOPEDISK FORENING 100 ÅR. GRAND HOTELL OSLO, SPEILSALEN. Selv om bandet tidvis var litt syrlig i stemming og at det av og til var noe usikkerhet på stoffet pga. at det var lenge siden siste dansejobb – samt at det tar litt for lang tid for noen dann og vann å finne fram notene, så synes jeg jobben gikk rimelig bra. Dere skal ha takk for innsatsen og positiv innstilling til å spille i de trange forholdene som er i Speilsalen på Grand og til dels dårlige lytteforhold. Spesielt takk til Fredrik og Stein som sto for lyden. Anne Mette var spesielt fornøyd med lyden denne gangen. Publikum og arrangør var strålende fornøyde med bandet og leder for festkomitéen ymtet frampå at de ville ha oss til et lignende arrangement til neste år på det «gamle» SAS-hotellet ved Holbergs plass. Hun lovte å sende datoen for dette evenementet til vår booking-sjef (Torbjørn). Da kan ikke jeg si annet enn «Vel blåst!» – når vi sannsynligvis greier å hanke inn et nytt oppdrag på en gig – og selv med ovennevnte anmerkninger som vi kan forbedre oss på.

KONSERTER I DANMARK MED MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal) OG FRODE KJEKSTAD (gitar)

25.6.10 – STØBERIHALLEN I HILLERØD: DOBBELTKONSERT MED
«BIG APPLE BIG BAND» (BABB), LARS FENGER (vokal) OG KRESTINE HAVEMANN (vokal)

26.6.10 – I BAKGÅRDEN TIL MUSIKKFORETTNINGEN «L. K. GOTTFRIED» I KØBENHAVN: FORMIDDAGS-/ETTERMIDDAGSKONSERT OG DOBBELKONSERT MED BABB OG LARS FENGER

26.6.10: CAFÉ IDABRYGGEN I KØBENHAVN: ALENEKONSERT MED MAJKEN OG FRODE
Ja, hvor skal jeg begynne? Det er så mange inntrykk at det ikke er lett. Jo, jeg starter med «April In Paris» og deretter skriver jeg lett ustrukturert ettersom tingene dukker opp. April In Paris – jeg har vel sjelden hørt mektigere og flottere versjon av denne. Faktum er at det har jeg ikke hørt. Jeg er ganske sikker på at det var dette fellesnummeret som allerede under lydprøven skapte den gode kjemien vi fikk med BABB og som gjorde at vi gjorde en strålende konsert i Støberihallen. 10 saxer reiser seg på temaet og full pupp fra begge band på «grand finale»-delen med «one more time-sekvensen». Jeg fikk bakoversveis selv uten hår på hodet og publikum fikk det definitivt også. Og det var ikke bare bakoversveis på dette. Det var andre nummere også. Jeg setter veldig pris på at dere virkelig gikk inn for å senke skuldrene, ha det gøy på scenen og samtidig greide å levere det vi hadde å by på. Det gjorde at vi også greide å hamle opp med det andre bandet og vel så det. Jeg mener vi ikke sto noe tilbake for det andre bandet mht. musikalsk utførelse av stoffet vårt og å gi en opplevelse for publikum – og at på til i all musikalsk vennskapelighet med BABB. Jeg var stolte av dere etter denne konserten. Majken og Frode var storfornøyde – og jeg var selvfølgelig storfornøyd med Krestine(!!). Dobbeltkonserten i bakgården var også veldig bra og den samme effekten med «April In Paris» skjedde også der. At arbeidsforholdene ikke var optimale pga. vindproblemer og noteark i fri flyt utover gårdsplassen, samt at bandet hadde gjort en så bra konsert kvelden før, gjorde at jeg hadde stor toleranse for visse konsentrasjonsproblemer. Og på Ida-bryggen tok dere det igjen. Fint gjennomført konsert til tross for lite publikum. Fine versjoner av de enkelte nummere vi har på repertoaret. Tror faktisk at vi spilte enda bedre det mest av repertoaret på denne konserten.
Det er dog én ting jeg vil dere skal tenke litt over i forhold til møtet med BABB. Jeg mener det jeg skriver ovenfor at vi ikke sto noe tilbake for dem med det vi har å fare med – og til tross for at BABB er et meget bra band så hadde også de sine utfordringer inn i mellom. Likevel, det er ikke til å komme fra at Danmark har en annen tradisjon enn Norge når det gjelder påvirkning fra internasjonal jazz generelt og dermed også fra det vi kan kalle «den klassiske storbandmusikktradisjonen». Dette representert ved at det danske radiostorbandet i mange år ble ledet av Thad Jones og bl.a. hadde utstrakt samarbeid med Ben Webster. Dette peker direkte tilbake til Count Basie. Denne mangeårige påvirkningen reflekteres i hvordan f.eks BABB spiller denne type musikk. Det sitter mere i ryggmargen på dem. Den amerikanske swingen. Der har vi nok noe å lære, for ikke å si annamme og prøve å tilegne oss. Jeg velger å se på dette som en inspirasjon fra BABB og det ønsker jeg at dere også vil gjøre.
For øvrig har jeg sjelden vært med på en hyggeligere storbandtur enn denne. Alt gikk som smurt. Ingen klager, ingen problemer av noe slag så vidt jeg registrerte. God stemning med alt. Tusen takk skal dere ha alle sammen. Topp innsats. Ta en velfortjent sommerferie!

KONSERT MED MAJKEN CHRISTIANSEN (vokla) OG FRODE KJEKSTAD (gitar), BELLEVILLE (SORIA MORIA) I OSLO, 13.6.10, kl. 20-22 – FORBEREDENDE KONSERT TIL FORESTÅENDE DANMARKSTUR
Jeg har ikke tenkt å skrive så mye denne gangen heller, for det har jeg ikke tid til. Bare takke alle sammen for innsatsen og en vel gjennomført konsert. Det lover godt for Danmarksturen. Synes det var en fin spirit og energi i bandet. Mye låt veldig bra, men det var også noe «skuddermudder» inn i mellom . Det skal vi brushe opp på de to siste prøvene vi har igjen før vi reiser. Vi kunne selvsagt tenkt oss flere publikummere, men tatt i betraktning at det var en regnfull søndagskveld i juni så kunne det ha vært enda verre. Jeg takker også for at dere ikke lot dere affisere av dette, men ga det dere kunne i et ganske krevende og langt program. Sees på tirsdag.
KONSERT MED YNGVAR NUMME, GAMLE LOGEN I OSLO, 24.4.10 kl. 13-15: YES, WE DID IT! Leverte varene! Dere innfridde mine ønsker om reaksjoner etter konserten. Som f.eks. når Thomas Numme som publikummer, uoppfordret og uten å vite at noen fra bandet hører ham, slenger ut ordet «knalltøft» etter konserten – OG selvsagt i tillegg – at far Yngvar er kjempefornøyd – og Egil Kopperud – og Henrik Mehl. Da er vi på et sted i denne bransjen hvor vi ikke lenger er på prøve, men fullt ut akseptert som et band som både kan backe stjerneartister som Yngvar Numme og kan vise til solid framføring av eget musikalsk stoff. Jeg har ikke tenkt å skrive en lang avhandling denne gangen. Det ovennevnte taler for seg selv. Jeg vil bare avslutningsvis si at jeg bukker og takker alle bandet for innsatsen i dag. Ta en velfortjent øvelsesfri på førstkommende tirsdag og nyt våren!

KOMBINERT 150-ÅRS JUBILEUM OG JULEBORD FOR UMB I ÅS – DANSEJOBB m/ANNE METTE STEINSHOLT (voklal, AUD MAX, 4.12.09
Det tok hele det første settet før vi var i gang, men jeg vil ikke klage på musikalsk innsats selv om det kunne merkes en viss usikkerhet pga. uvante akustiske forhold og en lydsetting som ikke var på plass fra starten av. Jeg vil heller ikke klage på lydtekniker Are som langt fra hadde gode arbeidsforhold. Bl.a. var plassering av miksebordet på siden av salen en dårlig plassering. Hadde jeg visst at lydprøven skulle bli på den måten den ble skulle jeg forsøkt å få kvalitetssikre dette på en bedre måte. Det er en erfaring jeg vil ta med meg til evt. et annet senere oppdrag i Aud Max. I denne situasjonen satte jeg veldig pris på at dere holdt dere lojalt til beskjeden om å ikke spille noe under lydprøven før det ble gitt beskjed om dette. Tusen takk skal dere ha. Når vi først for alvor kom i gang i andre sett var det mye som låt bra. Spesielt satte jeg pris på at dere fulgte opp det litt raske tempoet på ”Too Close For Comfort” og generelt at dere fulgte ”timen” til en noe uvant trommeslager. Jeg vil denne gangen framheve trombonegruppa som hadde en fin klang og seksjonsspill. Litt malurt i begeret har jeg dog å komme med; Når det blir gitt ut ny ”ubesudlete” noter som med ”Salsa Amigo” tar jeg det for gitt at hver enkelt tilpasser sine egen noter i sin egen mappe slik at vrien blaing og repetisjoner ikke vil være noe problem. Der var ikke alle som hadde gjort denne jobben. Dessuten tar jeg det også for gitt at alle leser hele repertoarlista og sjekker at man har alle notene present før en spillejobb. Og én ting til. Det forundrer meg at ikke denne jobben var nevnt med et ord på forsiden av hjemmesiden til vår. I følge styre og stell var dette en ”prestisje-jobb”. Jeg synes vi må benytte alle muligheter til å reklamere for oss selv – og ikke minst hva vi driver med i Follo-området. Til slutt. Jeg vil takke for et begivenhetsrikt år med realisering av CD-plate. En plate vi har all grunn til å være stolte av. Dessuten fine konserter og danseoppdrag med bl.a. Sacred Concert, show med Yngvar Numme og Gardeballet m.m.. Ha en riktig god og velfortjent jul alle sammen!

50ÅRS-JUBILEUM FOR DET ODONTOLOGISKE FAKULTET – DANSEJOBB m/ANNE METTE STEINSHOLT (vokal), DEN GAMLE LOGEN I OSLO, 23.10.09
For det første: Det var en sann fryd at bandet fulgte oppfordringen fra styreleder om organiseringen av riggen og at ingen spilte en tone på scenen før det ble gitt klarsignal til det. Dette er en attityd og holdning som bandet må følge opp videre ved senere giger. Det virker særdeles profesjonelt og skaper hyggelige og behagelige arbeidsforhold for de som har oppgaver med rigg av bandet og for personalet på det stedet vi spiller. Dessuten er det veldig effektivt. Takk skal dere ha! For det andre: Det var særdeles bra at det var ordnet med den samme lydteknikeren (Mikael) som vi hadde på Numme-jobben i våres. Det er en uvurderlig kvalitetssikring av lyden som vi må ha i dette vanskelige akustiske lokalet. For senere oppdrag i Logen må vi insistere på å få denne mannen til å kjøre lyden. For det tredje og siste: Det var mye bra spell fra bandet. Nivåheving fra forrige oppdrag. Timen var rimelig på plass og bandet låt homogent, bortsett fra det underlige som skjer med en låt som bandet skulle kunne på autopilot. Jeg snakker om «American Patrol» hvor blåsen lå etter kompet hele veien. Jeg lurer på hvorfor. Dessuten gjengangeren «Salsa Amigo». Den gikk bra, men det var ikke langt unna for at det kunne gått helt den andre veien. En må ikke la seg sette ut av at trompetsolist kjører noe lenger enn avtalt. Noen høydare vil jeg nevne: «Too Close For Comfort» gikk veldig bra og Anne Mette var meget fornøyd. «Splitter Pine», «Funky Rabbit», «Slow Funk» og til og med «Lata dagar» ble det fine versjoner av. Brassen var fint i water med gækker og annet. Saxene kom hederlig fra det med i alt 3 vikarer, men fra der jeg sto hørte jeg litt lite lead. Men som dere skjønner – alt i alt hadde jeg en mye bedre goodfeeling etter dette oppdraget enn det forrige. Dette må vi holde på. Neste gig er 150års-jubileet til UMB i Ås. Da vil jeg vi skal vise hvilket toppband vi er i Follo-regionen.

GARDEBALLET – DANSEJOBB m/ANNE METTE STEINSHOLT (vokal), DEN GAMLE LOGEN I OSLO, 29.8.09
Det er en gåte for meg at 2 stk. nærmest identiske oppsett av band og lyd skal gi så vidt forskjellige lydresultater ut som det vi opplevde på denne dansegigen. Jeg tenker på eventet med Yngvar Numme tidligere i år hvor lyden var nærmest akustisk perfekt – kontra lørdagens lyd som stort sett bare ble dominert av «bassromling». Jeg snakker ikke om Hallvards bass, men om den generelle lyden. Jeg har følgende konklusjon: Lydtekniker var ikke på høyde med oppgaven. For senere spilling på Gamle Logen må vi ytterligere prøve å kvalitetssikre lyden med fortrinnsvis å spørre etter samme lydtekniker som vi hadde på «Numme-showet». Hvis vi ikke får til dette, må vi forsøke å få mere tid til lydprøve. I tillegg må vi be om at lydtekniker ordner med tilfredsstillende kommunikasjon under lydprøven. Ellers: Jeg vil denne gangen spesielt takke riggegjengen og kompet som hadde satt opp bandet helt etter min tegning. That’s what I like. Når det gjelder musikalsk innsats så vil jeg både takke og rise for denne. Fordi – jeg tror nok at Garden fikk hva de ville ha, men jeg fikk ikke alt hva jeg ville ha. Jeg vet ikke om det er manglende konsentrasjon eller andre ting som gjør at ting ikke sitter og låter og henger etter i time i forhold til kompet på en del stoff – særlig gjelder dette i de bakre messingregioner. Hvis bandet skal opprettholde standarden vi skilter med på CDen og ellers etterhvert har fått et godt rykte på holder ikke dette. Som nevnt vil Yngvar Numme fortsatt samarbeide med oss. Jeg ønsker at bandet skal levere på det nivået, og bedre, som det vi gjorde med ham sist.

CD-SLIPPKONSERT MED MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal) OG FRODE KJEKSTAD (gitar) I FOAJEEN TIL SKI RÅDHUSTEATER, 19.5.09
I skrivende stund har det gått over 1 uke siden konserten fant sted. Årsaken til delayet er at jeg denne gangen ikke hadde tid til å skrive noe rett etter konserten pga. en selvangivelse som krevde sitt, pluss en del andre saker og ting. Nå kan det jo også være slik at det av og til kan være lurt å vente med å foreta seg noe til begeistringens rus har lagt seg, og kjenne etter om man har samme konklusjon etter en tid og mere nøkternt kan vurdere hva som skjedde. Det jeg kan si er at jeg fortsatt har den samme konklusjonen som da jeg kjørte hjem etter konserten og at den er veldig mye i samsvar med det som sto i ØB dagen etter. Jeg mener vi overbeviste publikum om at vi faktisk kan framføre live det vi spiller på plata og da er jeg fornøyd. Det betyr ikke at det ikke var visse sild ute og gikk, kanskje mest i de bakre messingregioner, men det viktigste var at det var vellyd, trøkk og swing i en live-situasjon, og det er jo nettopp det ØB skriver om. Jeg takker alle for en fin innsats.
Det jeg var mindre fornøyd med var det jeg vil kalle manglende «hype og markedsføring» rundt release-konserten og plata for øvrig. Jeg synes det var for dårlig at det bare dukket opp 1 journalist (fra ØB) på konserten og at forhåndsomtalen i ØB var relativt sparsom. Tatt i betraktning denne begivenheten for bandet hadde jeg ventet meg mere «hu og hei og støy» med henvendelser og/eller oppmøter fra f.eks. TV-Follo, Østlandsendingen, Akershus Amtstidene, for å nevne noen utenom ØB. Jeg etterlyser en pressemedia-strategi for oppfølging av videre «plateslippkonserter» og plata og har allerede tatt dette opp med styret.

EVENT-JOBB I ANLEDNING 100-ÅRS JUBILEET TIL T. MYHRVOLD AS, VELKOMSTMUSIKK (ca. 45 min.) OG UNDERHOLDNINGSSHOW MED YNGVAR NUMME (ca. 30 min.), GAMLE LOGEN I OSLO, 25.4.09
Jeg liker ikke at generalprøver går for glatt, men i dette tilfellet gjør jeg et unntak. Jeg har sjelden sett en mann bli blidere og blidere under en gjennomkjøring enn det Yngvar Numme ble på lørdag. Det virket som han ble virkelig gledelig overrasket over hvor bra bandet låt (og det gjorde det) og det samme gjaldt for managementet hans, Egil Kopperud (Kopperud Kulturproduksjon – KKP). MEN – da vi skulle gjøre selve showet var vi ikke på samme standarden. Jeg tar selvkritikk for å telle opp utydelig på «Make Me Feel So Young» og derved spre en del usikkerhet, men det forklarer ikke at det allerede fra starten av var for mye uoppmerksomhet og dårlig konsentrasjon. Dette var ikke bra nok og dette må vi bli proffere på hvis vi skal holde på i «eventbransjen» og «spise kirsebær med de store». Jeg vil og ønsker at vi skal klare dette og skape oss et marked i denne type underholdningsbransje. Det vil bety morsomme spilleoppdrag for bandet og relativt lettjente og gode inntekter. Men, som nevnt, det krever. Jeg håper bare at Yngvar Numme og Egil Kopperud ikke la for mye merke til usikkerheten i bandet under showet. Da jeg snakket med dem i garderoben etterpå virket begge to veldig fornøyde og Kopperud var frampå med å foreslå konsert med Yngvar Numme i Rådhusteatret i Ski. Jeg må også si at det var en egen tilfredstillelse og kunne takke begge for samarbeidet så langt med å gi dem en CD hver. Så, summa sumarum, jeg håper og tror at vi har lagt inn en god søknad her på videre kontakt med og oppdrag for KKP. Jeg håper også at Odd P. og Myhrvold AS var fornøyde med både velkomstmusikken og underholdningsshowet.

ÅPNING AV KIRKEKULTURFESTIVALEN I OPPEGÅRD, 1.3.09 I SOFIEMYR KIRKE
Jeg er imponert over innsatsen til alle i bandet i januar og februar med ekstraøvelser i flere helger, plateinnspilling og innøving av i det vesentlige helt nytt konsertstoff med kor – og som nå kuliminerte med åpningskonserten på kirkekulturfestivalen og med hovedprogram «Sacred Concert» av Duke Ellington. Til tross for få øvelser på dette og annet stoff synes jeg vi gjennomførte denne konserten meget bra. Dynamisk ensemblespill og gode soloprestasjoner. Og ikke minst lydhørheten og fleksibiliteten til å «hoppe etter» Engangskoret som er fire takter for tidlig ute – og at ingen av publikum merker noe som helst. Meget bra. Jeg er også veldig fornøyd med bra versjoner av låtene vi hadde alene i første akt, Fãbodsalmen, Ingen vinner frem og Blessed Assurance. Spesielt Blessed Assurance fikk jeg mye bra kommentarer på. Jeg registrerer for øvrig i lesning av ØB i dag (onsdag 4.3) at det er mest fokus på koret «Upper Tunes» fra konserten. Det kan vi unne dem. Jeg synes koret gjorde en bra jobb, selv om de noen steder var litt usikre. Det «lille» som står om oss – at vi som vanlig var i storform og i tekst under et stor bilde – skal vi bare ta til oss. Og det er god reklame og jeg synes det var viktig at vi gjorde denne konserten for publikum og omdømme i Oppegård-regionen, selv om jeg personlig ikke er så hippen på kirkekonserter i utgangspunktet.
Jeg startet denne denne epistel med å si at jeg var imponert over innsatsen. Det jeg ikke er imponert over er oppfølging av beskjeder som blir gitt og noe logistikk i forhold til å komme i gang med (vanlige)prøver og lydprøver. Dette synes jeg har sklidd litt ut i det siste og må skjerpes inn. Det er å bruke av andres tid og ikke minst er det uprofesjonelt i sammenhenger hvor vi er leid inn til jobber. Vi har et viktig event-oppdrag den 25/4 hvor vi skal spille med Yngvar Numme. Dette gleder jeg meg til og jeg regner med at vi stiller proft både musikalsk og organiseringsmessig. T. Myrvold er et stort firma som har leid oss inn og her er det også potensiale for videre event-oppdrag med kontakten vi har nå med Kopperud Kulturproduksjon.

DANSEJOBB M/ANNE METTE STEINSHOLT (vokal) OG INNSLAG VED KJELL MAGNUS SANDVE (vokal) PÅ JULEBORDET TIL «DEN NORSKE OPERA OG BALLETT», SCENE 2 I DET NYE OPERAHUSET, 12.12.08
Jeg var forundret over at riggen ikke var skråstilt slik som anvist i sceneoppsettet og når plassen på Operaens scene 2 er stor nok til å gjøre dette. Oppstilling i tilnærmet V-form blås mot komp tjener ikke bare en visuell hensikt, men også at lytte- og kontaktforhold mellom komp og blås i utgangspunktet skal være best mulig. I tillegg synes jeg at blåsen hadde tatt seg litt for god plass på plattingen. I et så vidt tørt rom som scene 2 viste seg å være vil en komfortabel plass rundt den enkelte, med god plass til muter og saxstativer og hva det måtte være, få en dårlig effekt med at følelsen av «å sitte alene og spille» forsterkes. Som nevnt ved anledninger tidligere så er jeg aldri bekymret når bandet får dårlig/lite plass på en scene, jeg er mer bekymret når det er god plass og man breier seg ut mer eller mindre ubevisst. Trangt om plassen betyr fysisk nærhet musikantene imellom og bare dette i seg selv tighter opp bandet i utgangspunktet. Jeg valgte ikke å si noe om dette under lydprøven fordi det var viktigere å prioritere lyden ut med det lett underdimensjonerte anlegget som var satt opp. Dessuten tenkte jeg det kunne bli en erfaring til at forhåpentligvis bandet selv kan ta ansvar på senere jobber og passe på de tingene jeg har nevnt her. Når det gjelder lydanlegget så er jeg sjeleglad for at vi hadde med en lydtekniker (Fredrik Gusdal) som kunne justere ting «under marsjen» og få det som var mulig å få ut av det nevnte «lett underdimensjonerte» anlegget. Jeg vet at bandet ikke har et større anlegg og at det i andre sammenhenger kan være tilstrekkelig (jazzklubb o.l.), men med publikums forventninger til lyd i dag fra «utesteder» etc. så holder ikke dette anlegget. Jeg mener derfor at bandet/styret bør gjøre intensjonsavtaler med gjerne flere lydteknikere og få kartlagt evt. tilleggsressurser disse kan bidra med av lydteknisk utstyr, samt at lydteknikere også bør bære med på befaring for å kunne dimensjonere lydanlegg – når vi må stå for anlegg selv. For større events må man selvsagt prøve å få oppdragsgiver til å sørge for innleie av PA og lydmann.
Når det gjelder musikalsk utførelse på denne jobben så vil jeg i forlengelsen av det ovennevnte ta utgangspunkt i mikrofonbruk når man har 1 mikrofon på deling i hver seksjon for primært solistiske innslag. Jeg nevner ikke navn her – og noen vil kanskje føle dette urettferdig for det gjelder ikke alle – men det er altså noen som ikke tar ansvar for sin egen framførelse og passer på at mikrofonen er rett plassert foran hornet slik at det gir best mulig lyd. Dessuten er det noen som glemmer å reise seg når man har solo. Det er en uskreven regel: Ved den minste solo i storband reiser man seg og speller. Ensemblemessig låter bandet til tider veldig bra og hvis solistframførelsene ikke matcher dette i overbevisende opptreden så faller totalresultatet. Et annet moment som også er avgjørende for totalresultatet og hvor proft bandet kan framstå, er konsentrasjonen under hele forløpet. Det er en årsak til at jeg ikke uten videre vil gå med på en 4 setts dansejobb og sier max 3 sett. Selv med 3 sett er det ikke helt lett å holde full konsentrasjon hele tiden og attpåtil på låter som bandet har spilt mange, mange ganger.
Til tross for de innsigelser jeg til nå har nevnt så vil jeg likevel berømme dere for innsatsen. Jeg vet at dere var gira på å gjøre denne prestisjejobben best mulig og det setter jeg pris på. Det ga seg utslag i mye stoff som også låt veldig bra. Det var bl.a. mye delikat spill i «mykstart-settet» med fin sound og dynamikk. En fin versjon av «Wave» ble framført og «The Coffee Song» satt som et skudd. Anne Mette var fornøyd med backingen på hennes låter og synes ellers at det var effektfullt når bandet sang på «Blackbird» og «Slowboat». Dessuten var Kjell Magnus veldig happy etter innslaget han hadde – og det synes jeg er særdeles viktig. Jeg synes «Got You Under My Skin» gikk rimelig bra etter forutsetningen med et ikke helt bra arr. og «Winding Road» og «Jump» gikk utmerket. Jeg registrerte også bare godord fra de gjestene jeg snakket med og det virket som om folk koste seg. Jeg vil også takke dere for sporty å ta «Just A Gigolo» på sparket. Den gikk faktisk ganske bra. Viktig å gjøre slike stunt på oppfordring når vi har muligheten til det. Jeg registrerer også i ettertid i mail fra Jon Petter at oppdragsgiver Kari Anne Nilssen melder om at de var kjempefornøyde med oss. Slikt sett kan vi si at vi også leverte varene denne gangen. La oss håpe at vi får jobben igjen til neste år og at vi bruker erfaringene fra denne gigen til at vi ytterligere forbedrer produksjonen vår med danserepertoaret.

KONSERT MED MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal) OG FRODE KJEKSTAD (gitar) I KOLBEN 27.11.08
Vi leverte varene til publikum, men ikke til oss selv! Dette var min overskrift på veien hjem i bilen etter konserten. Selv etter å ha lest strålende kritikk i ØB i dag fredag av journalisten Odd Inge Rand (som vi vet har peiling på sakene) mener jeg dette. Nå kan en da spørre seg selv om ikke bandet faktisk har gjort jobben når publikum har fått sitt. Jo, langt på vei og jeg synes så absolutt den gode kritikken er vel fortjent etter all innsats og jobbing i høst. Takk skal dere ha! Men mitt ultimate mål for en opptreden er at vi etter en konsert vet at vi har spilt det beste vi kan, gjennomført på alle låtene og levert kvalitet både til oss selv og publikum – og således på en måte er hevet over kritikken. Altså at vi sitter igjen med følgende konklusjon: «Folk kan si hva de vil, vi vet at vi har spilt bra». Det kan vi ikke si gjennomført om gårsdagens konsert. Mye var var bra, men vi vet også med oss selv at det var for mye «sild» inneimellom og til dels problemer med å holde konsentrasjonen oppe hele veien. Jeg mener bandet kan bedre og har tro og tillit på det. Det er derfor det er en inspirasjon for meg å jobbe med bandet. Vi skal tillate oss å sveve noen dager på den gode kritikken, men vi må også greie å komme ned på jorda igjen for best mulig å gjennomføre prestisje-jobben på Operaen og ikke minst CD-inspillingen hvor vi ytterligere vil bli målt opp i mot profesjonell kvalitet.

KONSERT «ELG OG TENOR» MED ØYVIND ELGENES OG KJELL MAGNUS SANDVE I SKI RÅDHUSTEATER 16.11.08
Hvorfor sitter jeg her i bilen og tenker på at denne konserten ikke var en innertier vår for del til tross for at mye gikk veldig bra? Øyvind og Kjell Magnus var på topp. Det var morsomt repertoar, fin stemning i bandet på scenen, god lyd og aldri har vi vel opplevd mere, bokstavelig talt, trampeklapp etter en konsert. Jeg mener årsaken rett og slett ligger her: Vi var denne gang ikke 100% på høyde med det vi framførte. Innvendingene kan være at vi hadde for dårlig tid til å få inn alt repertoaret og at mange av arrangementene var korpsarr og ikke tilrettelagt for storband osv… Men vi må huske på at dette ikke spiller noen rolle for publikum. Skal vi være med i denne «event-bransen» så er det ofte slike betingelser en har å deale med. Dessuten, det er mulig jeg tar feil, men jeg har en liten mistanke om at vi etter en rekke gode opptredener i den siste tiden kanskje ubevisst slappet av litt for mye med innstillingen «dette går sikkert bra». Vi må passe oss for å havne i denne fella og i den forbindelse tenker jeg først og fremst på den nær forestående konserten med Majken og Frode. Likevel – jeg synes konsertkonseptet med «Elg og Tenor» er så bra at jeg uten tvil vil gå inn for å gjøre denne konserten flere ganger hvis det forhåpentligvis gir seg flere anledninger. Dere spiller såpass bra at vi fikser å tighte opp repertoaret.

JUBILEUMSKONSERT FOR «ROLF SKONNORD AS 75 ÅR» I SKI RÅDHUSTEATER 1.11.08
Vi beviste at vi kan gjøre show og events. En viktig erfaring på vår vei mot forhåpentligvis flere og mere «showbiz-relaterte» oppdrag. Ikke minst synes jeg det var svært hyggelig at Marian Aas Hansen var positivt overrasket over bandet og ymtet frampå om å «kanskje gjøre noe mer senere med oss…». Hørte bare positive kommentarer etter at konserten var ferdig og Tord Skonnord var nesten i nirvana etter å ha fått sunget med Marian. Registrerer også at kulturhussjef Aksel Sinding etter denne konserten er mer for oss enn noensinne. Dette er ting vi må ta vare på og følge opp i framtiden. Musikalsk innsats var meget bra bortsett fra litt for mye hekling i hos saxene på «This Could Be The Start..», men jeg skal ikke hekte meg for mye opp i dette når tingene ellers gikk som smurt. Tusen takk skal dere ha.

KONSERT I ASKIM KULTURHUS MED MAJKEN CHRISTIANSEN (vokal) OG FRODE KJEKSTAD (gitar) – JAZZCAFE, 20.09.08 KL. 14 – 16
Vi leverte varene – og vel så det! Kulturhusleder Mette Killingmoe var i «fyr og flamme» etter konserten og snakket med entusiasme om mulig videre samarbeid. Majken og Frode var veldig fornøyde og hadde en «good-feeling» etter konserten. De er for øvrig fortsatt tente på å lage en plate med oss hvis vi greier å sette igang prosjektet. For uten godt samspill og gode solistinnslag satte jeg pris på at bandet taklet et par «problemsituasjoner» som oppstod helt utmerket. Konsert er konsert og da er det viktig spille med «glatt ansikt» og ikke la seg affisere av ting som ikke går som planlagt. Jeg sier ikke at bandet er på et optimalt nivå ennå – det er flere ting vi kan bli bedre på – men når dere responderer slik dere gjorde på denne konserten er det helsikes moro å stå foran dere – og jeg mener at det er forsvarlig å si at vi er et av Østlandets beste band. Jeg gleder meg allerede til neste konsert med Majken og Frode. Ha en god høstferie!

«BIG BAND BATTLE» MED FRIMURERNES STORBAND – UTEKONSERT PÅ RAMME GAARD 15.6.08
Vi dunka dem! Straks etter vi var ferdige med å spille kom det et hyggelig ektepar fram til meg på scenen og mente at Ski Storband var i en annen og høyere divisjon enn det foregående bandet. Ekteparet viste seg å være foreldrene til bruden i det sagnomsuste «gjørmebryllupet på Fjellstrand» vi spilte i for et par år siden. Mulig ekteparet var noe inhabile i og med at de kjente til oss fra før og at de er venner og bekjente av Stein Jaksjø, men bortsett fra det – så er jeg helt enig med dem. Og jeg er enig med dem fordi jeg faktisk ikke er så veldig opptatt av at vi spilte bedre enn det andre bandet, men fordi dere leverte en musikalsk kvalitet som står godt på egne bein (med unntak av meg som ikke greier å holde seg på beina). Jeg takker og bukker for at dere «ga jernet» i det forferdelig været og ga publikum hørverdig storbandmusikk. Bortsett fra noen små «sild» var det meste på plass, time, swing, dynamikk, presisjon og gode solistinnslag. Dette må vi for all del holde på og prøve å videreutvikle enda mer, ikke minst med tanke på en spennende høstsesong vi har framfor oss. Ha en riktig god sommer!

DANSEJOBB PÅ EKEBERGRESTAURANTEN 16.5.08 – 25-års jubileum for «Armagnac-musketerene»
Satte pris på proff holdning ved ikke å tute i horna fra scenen før spillestart til tross for minimale muligheter for oppvarming. Også sporty gjort å starte med «Moonlight Serenade» uten mukking. Bemerkelsesverdig reint låt det også. Derimot var det en periode i starten av første sett som låt noe uryddig i hele bandet (litt for mye «sild) og hos saxene var det en del syrlig. Dette rettet seg etter hvert og jeg synes bandet spilte mye bra resten av kvelden. Dog slutter jeg ikke å forundre meg over at det skal være så vanskelig å telle takter på «Salsa Amigo» og at deler av trompetrekka aldri får hornet opp. Anne Mette var svært fornøyd med backing på de to nye låtene og vokal-låtene ellers. Gunnar Moreite og mange av gjestene ga uttrykk for at dansemusikken var kjempebra og jeg fikk to forespørsler om andre spilleoppdrag – samt et ektepar fra New Jersey som kom strålende opp til meg og sa at «it felt just like being at home because of the big band music». Alt i alt synes jeg bandet gjorde en flott opptreden og som forhåpentligvis vil medføre flere spilleoppdrag. Jeg takker for innsatsen.

Dette innholdet er begrenset til medlemmer. Er du medlem kan du logge inn.

Innlogging for eksisterende brukere