Storbandcafé: Q’s Jook Joint – vi presenterer musikk komponert og arrangert av Quincy Jones – lørdag 6. april 2024 kl. 14:00

Foto: Maj Irene Stræte

På årets og vårens første storbandcafé tar vi turen tilbake i tid – til den perioden hvor blant andre Count Basie Orchestra herjet som verst, og hvor flere av de mer betydningsfulle noteskriverne gjorde en betydningsfull jobb med å fylle opp bandstandsene til orkesteret med nye, og på den tiden, hyperaktuelle arrangementer. Og noen ganger også sine egne komposisjoner! Quincy Jones var en av disse – og vi hyller han med en hel café med kun stoff fra hans penn!

Quincy Jones hadde også sitt eget orkester, Quincy Jones Orchestra, samt at han også er kjent for en periode i Stockholm med Harry Arnold og Swedish Radio Orchestra – som vi hadde en egen storbandcafé for i september 2018. Quincy Jones har også vært produsent for Michael Jackson og var en av hovedpersonene bak popkongens album “Thriller“. Quincy Jones har også forsøkt seg i kryssende sjangere, og har noen interesse utgivelser bak seg som for eksempel “Back On the Block” fra 1989. Med albumet tok Quincy Jones hele 7 Grammy Awards, inklusiv Album of the Year. Og albumet er definitivt IKKE en storbandskive!

I 1995 kom Quincy Jones med albumet “Q’s Jook Joint“, som er bitte litte grann nærmere storbandsjangeren – og den inneholder en av låtene vi får høre på caféen, dessuten synes vi albumtittelen er så cool at vi like så gjerne satte det som tittel for caféen – Q’s Jook Joint

Vi blir å høre i foajéen i Rådhusteatret i Ski lørdag 6. april kl. 14:00 (dørene åpner kl. 13:00). Musikalsk leder: Oscar Utterström! Vi fremfører Quincy Jones låtmateriale fra i hovedsak 1950- og 1960-tallet, i spedd ett par litt mer ukjente låter – i hvert fall for storbandsjangeren.

Billetter fås på Rådhusteatrets nettsider (www.raadhusteatret.no).

Arrangementet mottar støtte fra Kulturliv, Nordre Follo kommune og Norsk Jazzforum.

Se mer

Storbandcafé: Latin sommercafé – lørdag 15. juni 2024 kl. 14:00

Mer kommer snart …


Storbandcafé: Vi presenterer musikk av og med Oscar Utterström – lørdag 2. november 2024 kl. 14:00

Mer kommer om litt …


Storbandtreff: Siggerud Storband, Follo Big Band og Ski Storband – tirsdag 6. februar 2024 kl. 19:00 – Kolben kulturhus, Sal 2

Storbandtreff med Siggerud Storband, Follo Big Band og Ski Storband – alle samlet på samme sted, på samme kveld, i Kolben! Kom og hør spennende og variert storbandmusikk!

Det er ikke ofte du får sjangsen til å høre hele tre storband samme kveld! Kom og få en smakebit av hva vi alle har å presentere!

Vi blir å høre i Kolbens sal 2 fra kl. 19:00 og frem til kl. 22:00.

Musikalsk leder for Ski Storband: Oscar Utterström!

Billetter er tilgjengelig på Kolben.

Arrangementsidé og -ansvarlig: Siggerud Storband.

Se mer

Nyttårskonsert: Hilde Louise Asbjørnsen og Frode Alnæs med Ski Storband – lørdag 27. januar 2024 kl. 19:00

Foto: Anna-Julia Granberg

Hilde Louise Asbjørnsen og Frode Alnæs – hver for seg og sammen! Begges musikalske røtter innenfor jazz og pop, samt selvskrevet musikk og tekster gjør denne nyttårskonsertkvelden ekstra spennende. Både Frode og Hilde Louise har kommet med ny musikk i løpet av 2023, og vi får høre en god miks av nytt og gammelt!

Jazz chanteuse, låtskriver og kabaretartist Hilde Louise Asbjørnsen er blitt beskrevet som en miks av Marilyn Monroe og Billie Holiday. Hun har gitt ut hele 12 kritikerroste album, og hennes konserter byr på en frisk cocktail av jazz, pop og kjærleik og humor, både med egne og andres låter. Det ferskeste albumet «Movies and stories like this» (2023) gikk sin seiersgang blant anmelderne. I september 2023 kom også albumet «A Swing of It’s Own» sammen med Kaba Orchestra – hvor kveldens musikk med Hilde Louise er hentet fra.

Foto: Mona Nordøy

Frode Alnæs er kjent som gitarvirtuosen, «sjefen» og opphavsmann til samtlige av låtene til bandet «Dance With A Stranger», som ble en av norsk pophistories store suksesser. Han har gitt ut seks soloplater i eget navn, den siste «Mine venner i nøden» kom i 2023. Hele åtte album har han gitt ut med «Dance With A Stranger», og han har medvirket som låtskriver og gitarist på mer enn 150 album i inn- og utland. Frode er kjent for sin unike evne til å kommunisere med publikum. Det er aldri kjedelig når han står på scenen.

Konsertstart kl. 19:00 (dørene åpner kl. 18:00).

Musikalsk leder: Erik Eilertsen!

Billetter fås kjøpt på Rådhusteatrets nettsider (www.raadhusteatret.no).

Arrangementet er et samarbeid mellom Ski Storband og Rådhusteatret i Ski, og mottar støtte fra Kulturetaten i Nordre Follo kommune og Norsk Jazzforum.

Mer info om Hilde Louise Asbjørnsen og Frode Alnæs: https://www.hildelouise.no/, https://frodealnaes.no/

Se mer

Storbandcafé: Ski Storband med elever fra musikklinja på Ski VGS – lørdag 28. oktober 2023 kl. 14:00

AI-generert bilde av et mindre ensemblePå høstens storbandcafé får Ski Storband besøk av elever fra musikklinja ved Ski videregående skole. Elevene skal bidra med egne ensembler, samt at noen av elevene også vil være solister med storbandet.

Ski Storband har hatt god kontakt med musikkmiljøet på Ski videregående skole gjennom åra, både gjennom fellesøvelser og ved at lovende musikkelever har sittet som medlemmer i rekkene våre, f.eks. Philip Granly og Jenny Frøysa. Nå revitaliserer vi samarbeidet med nye kommende bekjentskaper.

Ta turen for å høre på oss! Vi blir å høre i foajéen i Rådhusteatret i Ski lørdag 28. oktober kl. 14:00 (dørene åpner kl. 13:00). Musikalsk leder: Oscar Utterström!

Det vil bli lagt ut noen billetter med elevvennlig pris (kr. 100,-) mens øvrig (og ordinære voksne) må betale kr. 250,-. Billetter fås kjøpt på Rådhusteatrets nettsider (www.raadhusteatret.no).

Arrangementet mottar støtte fra Kulturliv, Nordre Follo kommune og Norsk Jazzforum.

Se mer

Matfestivalen 2023 – Ski Storsenter – Stina Stenerud og Ski Storband – lørdag 19. august 2023

Dette er i ferd med bli en tradisjon! På høstens matfestival på Ski Storsenter blir vi igjen å høre gjennom dagen. I år har vi med oss Stina Stenerud på vokal.

Stina er fra Fetsund, rett øst for Oslo. Hun har dykket langt ned i tolkning av Monica Zetterlund, som Stina og vi gjorde en 5-konserters serie sammen tilbake i 2019, samt at hun også har sine egne band – Monica Z Vals og Stina Stenerud & her Soul Replacement.

Vi spiller 3 sett i løpet av dagen, og dere kan høre oss på følgende tidspunkt:

          • kl. 11:10 – 11:45
          • kl. 13:15 – 14:00
          • kl. 15:00 – 16:00

Musikalsk leder: Biørn Barlo!

Sted: Ski Storsenter, taket av parkeringshuset

Se mer

Storbandcafé: Ski Storband goes Latin – lørdag 3. juni 2023 kl. 14:00

Latinsjangeren er om mulig like variert som jazz og storband ellers, og vi har benyttet tiden siden nyttårskonserten i januar til å dykke ned i både kjente og ukjente låter.

Til denne sommerens storbandcafé vil du få høre bossa nova og samba med inspirasjon fra Brasil, salsa og andre rytmer inspirert fra Cuba – samt noen låter som er arrangert og skrevet for storband, med røtter i latin.

Av store navn innenfor latin kan man nevne Chucho Valdez, Paquito D’Rivera og Arturo Sandoval – alle med røtter fra Cuba. Retter vi blikket noe lenger sør, til Brasil, så har vi navn som Antonio Carlos Jobim, Vinicius de Moraes og Sergio Mendes. Dette er bare et fåtall av musikere som siden 60-tallet og opp til i dag har gjort den latine sjangeren kjent. Mye av musikken deres har blitt udødeliggjort av amerikanske og europeiske jazzmusikere og sangere opp gjennom de siste 50 årene. Flere av låtene deres er i dag å regne som standardlåter innen storbandjazzen – The Girl from Ipanema (Garota de Ipanema), Chega de Saudade (No More Blues), Mas Que Nada.

Ski Storband har tatt for seg et knippe av de mest kjente latin big band-låtene, og noen låter som opprinnelig ikke var latin – som har blitt omarrangert og tolket –, samt noen originale komposisjoner skrevet i latinsjangeren.

Dette blir en litt annerledes storbandcafé med latine storbandrytmer i fokus!

Konserten starter kl. 14:00 (dørene åpner kl. 13:00). Musikalsk leder: Biørn Barlo!

Sted: Rådhusteatret i Ski, Foajéen.

Arrangementet mottar støtte fra Kulturliv, Nordre Follo kommune og Norsk Jazzforum.

Se mer

Nyttårskonsert med Majken Christiansen, Stina Stenerud og Ski Storband – lørdag 28. januar 2023 kl. 19:00

Det begynner å bli en stund siden vi i Ski Storband har hatt en hovedkonsert i salen i Rådhusteatret! På grunn av pandemien har vi måttet utsette nyttårskonserten vår to ganger. Men – alle gode ting er jo tre, så nå skjer det!

Lørdag 28. januar fyrer vi av en aldri så liten nyttårssalutt sammen med Majken Christiansen og Stina Stenerud! Vi har samarbeidet med Majken i over 15 år, og har gjort mye morsomt med henne. Stina er et nyere bekjentskap for oss, og vi gleder oss til å samarbeide med begge to i denne nyttårskonserten!

Majken er blant vår tids fremste tolkere av Ella Fitzgerald. Majken er opprinnelig fra København, men har bodd i Oslo siden 2001. I tillegg til å tolke Ella Fitzgerald, så har Majken også lagt sin elsk på bl.a. Peggy Lee, som vi får høre litt av i denne konserten.

Stina er fra Fetsund, rett øst for Oslo. Hun har dykket langt ned i tolkning av Monica Zetterlund, som Stina og vi gjorde en 5-konserters serie sammen tilbake i 2019, samt at hun også har sine egne band – Monica Z Vals og Stina Stenerud & her Soul Replacement. I konserten får vi høre ett par av Stinas egne soullåter, samt et knippe standarder og kanskje en kort gjenvisitt med Monica Zetterlund.

Og siden det er en nyttårskonsert skal vi se om vi ikke kan få satt opp en ekte Wienerklassiker – arrangert for storband!

Konserten starter kl. 19:00 (dørene åpner kl. 18:00). Musikalsk leder: Biørn Barlo!

Kjøp billetter!

Sted: Rådhusteatret i Ski, Sal.

Arrangementet mottar støtte fra Kulturliv, Nordre Follo kommune og Norsk Jazzforum.

Se mer